Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ψήφισμα υπέρ περιφερειακού σύμβουλου που έγινε στόχος της Χ.Α.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ψήφισμα υπέρ περιφερειακού σύμβουλου που έγινε στόχος της Χ.Α.

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Τη στήριξή του στον περιφερειακό σύμβουλο Πέτρο Δαμιανό, διευθυντή του γυμνασίου και λυκείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα, εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβουλίου Αττικής μετά την άθλια επίθεση που δέχτηκε από τον χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό, ο οποίος είχε υποβάλει ερώτηση στη Βουλή προς τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Παιδείας.

Το ΠΕ.ΣΥ. εξέδωσε ψήφισμα για να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο «την ιταμή επίθεση των υποδίκων της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή» και συγκεκριμένα τον βουλευτή κ. Λαγό στο πρόσωπο του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών και διακεκριμένου δάσκαλου των ανηλίκων Π. Δαμιανό, εμφανίζοντας τον ως «κηδεμόνα και αρωγό τρομοκρατών, επειδή στηρίζει τους νεαρούς φυλακισμένους στο αναφαίρετο αγαθό της μόρφωσης και της παιδείας».

Η εισηγήτρια αντιπεριφερειάρχης Αγγελική Σαπουνά σημείωσε πως το Συμβούλιο εκφράζει «την ηθική και πολιτική του στήριξη στο μέλος του, το οποίο με την παρουσία και τη συμπεριφορά του κοσμεί το όργανο και μοχθώντας εδώ και χρόνια, δεν είναι μόνο δάσκαλος σε παιδιά που είχαν παρασυρθεί στην παραβατικότητα, αλλά και «ο εμπνευστής τους για έναν νέο δρόμο, εκείνον των γραμμάτων και της μάθησης, της σκέψης και των ιδεών, της προόδου και της εξέλιξης, ταυτιζόμενος με τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αντανακλαστικά που ιστορικά έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τα ζητήματα για την συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στη σεισμόπληκτη Λέσβο και στον δήμο Αχαρνών μετατέθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση, αφού πέρασε η πρόταση της Ρένας Δούρου να περιμένουν την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο αίτημα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των προσκείμενων στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Γ Μανουσογιαννάκης (ΚΚΕ), Χ. Δαμάσκος (ΠΑΣΟΚ), Β. Κορομάντζος (ΝΔ), αναφορικά με το θέμα του Μενιδίου, η περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι σε επικοινωνία της με τον δήμαρχο, Γιάννη Κασσαβό, ο οποίος δυστυχώς εκείνη τη στιγμή ήταν στο νοσοκομείο συναποφασίστηκαν τα εξής:

Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται ήδη μεταξύ δήμου και κεντρικής διοίκησης, να ακολουθήσει - παρόντος του δημάρχου - συνεργασία για την δρομολόγηση συγκεκριμένων έργων υποδομής στην περιοχή, καθώς και δράσεις κοινωνικής πολιτικής, επανένταξης και απασχόλησης.

Σχετικά με το σεισμό που έπληξε τη Λέσβο, η κ. Δούρου ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την ομόλογό της του Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα (από το κέντρο Logistics της Περιφέρειας) κουβέρτες ή ιατροφαρμακευτικό υλικό. Όμως ενημερώθηκε ότι «δεν χρειάζεται», όπως επίσης δεν χρειάζεται (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) και η ενίσχυση των υπηρεσιών από μηχανικούς. Κλείνοντας, η κ. Δούρου σημείωσε ότι συμφωνήθηκε μετά την αθροιστική καταγραφή των αναγκών, να ακολουθήσει διαπεριφερειακή συνεργασία «παρ’ όλο που δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένη», όπως σημείωσε επιγραμματικά.

[ad-slot]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλείνει το Σάββατο ο ΧΥΤΑ Φυλής
Κλειστός θα παραμείνει ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, προκειμένου να «ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εργασίες, την ανάγκη των οποίων...
Κλείνει το Σάββατο ο ΧΥΤΑ Φυλής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Το πόρισμα για το Μάτι δεν αποδίδει ευθύνες στη Ρένα Δούρου»
Σύμφωνα με πηγές της Περιφέρειας Αττικής, από το πόρισμα του εμπειρογνώμονα που διόρισε η Εισαγγελία στο πλαίσιο της διερεύνησης των τυχόν ποινικών...
«Το πόρισμα για το Μάτι δεν αποδίδει ευθύνες στη Ρένα Δούρου»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έρευνα στους ΟΤΑ για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
Με επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής ζητά να διερευνηθεί κατά πόσο οι δήμοι της...
Έρευνα στους ΟΤΑ για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο απολογισμός και η επόμενη μέρα για την Περιφέρεια
​Την ταχύτατη αναμόρφωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και την εκτέλεση έργων υποδομής, προέταξε...
Ο απολογισμός και η επόμενη μέρα για την Περιφέρεια