Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Η ΣΦΗΝΑ» και η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας καλούν τους πολίτες να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή στη συγκέντρωση για το προσφυγικό και τα μνημόνια που προγραμματίζει στην περιοχή τους αύριο (Παρασκευή 16 Ιουνίου).
Στην ανακοίνωσή της «Η ΣΦΗΝΑ» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην εν εξελίξει δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία προσπαθεί «πάνω από το πραγματικό της πρόσωπο, των φασιστών δολοφόνων, να φορέσει τη μάσκα της αντισυστημικής δύναμης» και να «βρει πάτημα για να πείσει τον λαό να της δώσει κι άλλη αβάντα για να συνεχίσει να χτυπάει μετανάστες, πρόσφυγες και εργάτες».
Σημειώνει, επίσης, ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Βοιωτία και υπογραμμίζει ότι ο λαός δεν θα δώσει ούτε λεπτό από τον χρόνο του για να ακούσει μισαλλόδοξα κηρύγματα για το μέλλον του.
Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα οι χρυσαυγίτες έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητοι σε Λιβαδειά, Λάρισα, Δίστομο – Αράχωβα – Αντίκυρα, με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που τους καλούν να απόσχουν από εκδηλώσεις των συγκεκριμένων δήμων.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας