Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταγγέλλουν παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τη WIND

Καταγγέλλουν παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τη WIND

  • A-
  • A+

Για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων (ΠΑΣΕ) της WIND την εταιρεία, στέλεχος της οποίας χαρακτήρισε «παράνομη» τη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Σωματείο και θέτοντας εμπόδια στη διεξαγωγή της προγραμματισμένης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

«Στις 20/3/2017 αποστείλαμε ηλεκτρονική επιστολή στη διοίκηση, και συγκεκριμένα στα στελέχη του τμήματος HR, κ.κ. Τσίτουρα και Καρμίρη, με την οποία αιτούμασταν να δοθεί άδεια εισόδου στην δικαστική αντιπρόσωπο, η οποία θα παραστεί στη διαδικασία εκλογής της εφορευτικής επιτροπής.

»Ο κ. Καρμίρης κάλεσε το μέλος του δ.σ. Μάλαμα Στέφανο και τον ενημέρωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη δικαστική αντιπρόσωπο γιατί η διοίκηση κρίνει παράνομες τη στάση εργασίας και την διεξαγωγή της συνέλευσης στο εστιατόριο της εταιρίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, το οποίο προχώρησε σε καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας και την οποία κοινοποίησε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) αλλά και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Στην καταγγελία τονίζεται ότι:

1. Οι γενικές συνελεύσεις του Σωματείου ανέκαθεν πραγματοποιούνται στο εστιατόριο της εταιρίας, στο κτίριο  της Wind στη Λ. Αθηνών και ουδέποτε παρεμποδίστηκε η είσοδος σε δικαστικό αντιπρόσωπο, ακόμα και όταν η συνέλευση συνέπιπτε με στάση εργασίας.

2. Η απαγόρευση της εισόδου της δικαστικής αντιπροσώπου και η απαγόρευση πραγματοποίησης της συνέλευσής του Σωματείου στο χώρο του εστιατορίου, καθώς και η ρητορική περί παράνομης στάσης εργασίας, γίνεται με μόνο σκοπό η διοίκηση της Wind να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, να αποθαρρύνει τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες του Σωματείου και να κάμψει τον αγώνα που δίνεται τα τελευταία χρόνια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

3. Η παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης όπως και η γενικότερη επίθεση προς το Σωματείο δεν είναι πρωτοφανής κίνηση. Το Σωματείο έχει διωχθεί με διάφορους τρόπους κατά καιρούς (απολύσεις και διώξεις συνδικαλιστών, διώξεις των εργατικών κινητοποιήσεων, μη διαβούλευση για διάφορα εργασιακά ζητήματα, συκοφάντηση του Σωματείου από την πλευρά στελεχών της διοίκησης σε τμηματικές συναντήσεις, καταστροφή πανό και αφισών του Σωματείου, στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού κ.α.).

Μάλιστα στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 2/2/17, η διοίκηση προέβη σε διάφορους τακτικισμούς για να υπονομεύσει την απεργία (έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό, έδωσε εντολή σε εργαζόμενους της εταιρίας security να σκίζουν τις αφίσες που ενημέρωναν και καλούσαν στην απεργία, έκοψε το ρεύμα στο γραφείο του Σωματείου που στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Λ.Αθηνών και παρεμπόδισε την είσοδό μελών του).

4. Η στάση της διοίκησης της Wind δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στο συνολικό αντεργατικό πλαίσιο εντός του οποίου αρνείται να συζητήσει για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, απολύει εργαζομένους με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε παραίτηση και δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας μέσω τις εργολαβοποίησης και της υπέρμετρης εντατικοποίησης.

«Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους μέσα από τις καθημερινές αξιολογήσεις, που οδηγούν σε απολύσεις/παραιτήσεις με το μπόνους χρημάτων. Αυτή η τρομοκρατία προχώρησε και προς τις εσωτερικές διαδικασίες του Σωματείου μας (Συνέλευση). Μάλιστα σήμερα προστέθηκε και η παρεμπόδιση της δικαστικής αντιπροσώπου που μετά από ώρα της επιτράπηκε η είσοδος» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του ΠΑΣΕ WIND, Στέφανος Μάλαμας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΟΙΥΕ, η οποία καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας για παράνομη και καταχρηστική παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων της WIND, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με αιτήματα την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, καθώς η διοίκηση της Wind προχωρά κάθε μήνα σε απολύσεις, με τη μέθοδο του  εξαναγκασμού σε παραίτηση και για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, το οποίο και αποτελεί θέμα συζήτησης της Συνέλευσης» αναφέρει η Ομοσπονδία.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24ωρη απεργία στη CYTA HELLAS
Η εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους 720 εργαζομένους σ’ αυτήν. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματά τους η εργοδοσία αρνείται οποιαδήποτε επαφή, αφήνοντας λίγα περιθώρια...
24ωρη απεργία στη CYTA HELLAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πανδημία» εργοδοτικής αυθαιρεσίας
Αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών, παραβίαση ωραρίων και τηλε-εργασία που βαφτίζεται άδεια ανάμεσα στα στρατηγήματα με τα οποία πολλές επιχειρήσεις ερμηνεύουν και αξιοποιούν κατά βούληση τις «τρύπες» των...
«Πανδημία» εργοδοτικής αυθαιρεσίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργία στα ΚΤΕΛ καταγγέλλοντας κατάργηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού
Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών περί «Ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αεροδρομίων...
Απεργία στα ΚΤΕΛ καταγγέλλοντας κατάργηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μηνύει τους απεργούς ο ΟΤΕ κατηγορώντας συνδικαλιστές για «εκφοβισμό» εργαζομένων
Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί έτσι να αντιμετωπίσει «το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων...
Μηνύει τους απεργούς ο ΟΤΕ κατηγορώντας συνδικαλιστές για «εκφοβισμό» εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η απεργία, το «έμφραγμα» και ο εκβιασμός
Τι απαντούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο μετρό στην επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης στη χθεσινή κινητοποίησή τους. «Είμαστε οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε για τη σωστή λειτουργία του μέσου» λέει στην...
Η απεργία, το «έμφραγμα» και ο εκβιασμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργίες για την απόλυση στη Wind
Σε αναβρασμό και κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη Wind ύστερα από την αναίτια και «προς παραδειγματισμό», όπως τη χαρακτηρίζουν, απόλυση συναδέλφου τους στις 31 Οκτωβρίου. Ο 35χρονος, πατέρας δύο...
Απεργίες για την απόλυση στη Wind

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας