• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.5°C / 28.5°C
  3 BF
  54%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 24.9°C / 29.9°C
  2 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.0°C / 26.0°C
  1 BF
  53%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  4 BF
  57%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 21.0°C / 25.7°C
  2 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 21.8°C
  3 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 24.5°C / 24.5°C
  2 BF
  49%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.4°C / 25.8°C
  3 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  4 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.8°C
  5 BF
  69%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  5 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  3 BF
  65%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 27.3°C / 27.3°C
  1 BF
  51%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.6°C / 27.5°C
  1 BF
  62%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.8°C
  3 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.7°C / 28.2°C
  4 BF
  55%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  3 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 26.1°C / 26.7°C
  3 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  0 BF
  73%
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Επιστολή για δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

 • A-
 • A+

Από τον πρώην πρόεδρο του ΕΤΑΑ, Στυλιανό Πλιακή, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Σχετικά με δημοσίευμα του συντάκτη σας κ. Τάσου Σαραντή στο φύλλο της 6-3-2017 της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Στα μαλακά 4 υπάλληλοι για αφαίμαξη του ΕΤΑΑ» και για να φωτιστούν καλύτερα ορισμένες πτυχές του δημοσιεύματος αλλά και για την πληρέστερη και σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών σας για την υπόθεση, σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

1. Η υπόθεση της πληρωμής κατά τον Δεκέμβρη του 2013 οφειλών σε παρόχους υγείας -ανάμεσα στους οποίους και του θεραπευτηρίου «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.»- χωρίς τις απαιτούμενες ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες από τις υπηρεσίες του ΕΤΑΑ/Τομείς Υγειονομικών, ήρθε στο φως των ελεγκτικών αρχών με ενέργειες και αποφάσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών και του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ από τους πρώτους μήνες που αναλάβαμε τη Διοίκησή του.

Αμέσως, δε, με απόφαση του Δ.Σ. από τις 7-5-2015 εδόθη ρητή εντολή ώστε σε περίπτωση εξόφλησης κάθε είδους απαίτησης προς παρόχους υγείας, να απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής από τους Τομείς Υγειονομικών και σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή να συμψηφίζεται άμεσα.

2. Από τον Νοέμβριο του 2015 ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ζητήσαμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, να προβούν σε έλεγχο των Τομέων Υγείας του Ταμείου μας, αναφορικά με την τήρηση των Κείμενων Διατάξεων, ως προς την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών παρόχων υγείας.

3. Ανταποκρινόμενη στο αίτημά μας αυτό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και οι ελεγκτικές αρχές διέταξαν την αναφερόμενη στο δημοσίευμά σας ενδελεχή έρευνα που διενεργείται από τριμελές κλιμάκιο ελέγχου, με επικεφαλής Ειδικό Επιθεωρητή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σε όλους του Τομείς του ΕΤΑΑ.

Εκτοτε οι υπηρεσίες του ΕΤΑΑ διαβίβαζαν προς το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου όλα τα νέα ευρήματα και πορίσματα τα οποία προέκυπταν από τους ελέγχους και τις ΕΔΕ που διενεργούντο.

4. Οι έλεγχοι και η απόδοση των κάθε είδους ευθυνών στους υπευθύνους για τις εν λόγω υποθέσεις από όσο γνωρίζουμε είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Αντίθετα, όπως και το δημοσίευμά σας αναφέρει, έχει εκδοθεί πολυσέλιδο πόρισμα που αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και ζητεί περαιτέρω ελέγχους και πειθαρχική και δικαστική διερεύνηση. Την όλη υπόθεση χειρίζονται πλέον τα όργανα διοίκησης του ΕΦΚΑ.

5. Η αναφερόμενη στο δημοσίευμά σας από 7/9/2016 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ εξεδόθη αποκλειστικά με βάση το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ που διενεργήθηκε και αφορούσε τον πειθαρχικό έλεγχο των 4 υπαλλήλων που είχαν υπογράψει το ένταλμα πληρωμής που αφορούσε το θεραπευτήριο «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.».

Εκ των ανωτέρω θεωρώ ότι είναι τουλάχιστο πρώιμο, για μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και πολύμορφη υπόθεση η οποία διερευνάται ακόμη και σήμερα από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, να εξάγονται συμπεράσματα ότι υπάλληλοι του ΕΤΑΑ δήθεν «αθωώθηκαν» ή «έπεσαν στα μαλακά» με απόφαση του Δ.Σ.

Επισημαίνω επίσης ότι για περισσότερο από ενάμιση χρόνο επιδιώξαμε -δεδομένου ότι από 31-12-2016 το ΕΤΑΑ ενσωματώθηκε στον ΕΦΚΑ- με όλα τα μέσα που διέθετε το Δ.Σ. να ριχθεί άπλετο φως στο θέμα αυτό που το ίδιο με απόφασή του έφερε ενώπιον των ελεγκτικών αρχών και πάσχιζε να χτυπήσει όλες τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος που οδήγησαν σε τέτοια φαινόμενα.

Επίσης, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά, αναφερόμενος στην εμπλοκή στο δημοσίευμα του ονόματος του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου, ότι ουδέποτε ο κ. Υφυπουργός ενεπλάκη σε οποιαδήποτε φάση των διενεργούμενων ελέγχων.

Αντίθετα, ο κ. Υφυπουργός όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση ζήτησε μετ’ επιτάσεως την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους και την με κάθε τρόπο υποστήριξη και της ελεγκτικής και ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Αθήνα 7-3-2017

Με εκτίμηση

Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ

ΠΛΙΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Γενικό Λογιστήριο προειδοποιούσε, κράτος και διοίκηση αδιαφορούσαν
​Οι χρόνιες παθογένειες στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και στο πρώην ΤΣΑΥ ήταν αυτές που επέτρεψαν τις κομπίνες, οι οποίες εξασφάλιζαν τη δυνατότητα σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές να...
Το Γενικό Λογιστήριο προειδοποιούσε, κράτος και διοίκηση αδιαφορούσαν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μια επιστολή και η απάντησή μας
Η κ. Αθηνά Βέρροιου, δικηγόρος, διαχειρίστρια της Δικηγορικής Εταιρείας Α. ΒΕΡΡΟΙΟΥ–Α. ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή σχετικά με το χθεσινό μας δημοσίευμα «Στα “μαλακά” 4 υπάλληλοι...
Μια επιστολή και η απάντησή μας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο σκοτάδι παραμένει η μεγάλη αφαίμαξη του Ταμείου Υγειονομικών
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημ. Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου για το ΤΣΑΥ/ΕΤΑΑ. «Χρυσές» κομπίνες, παράνομες πληρωμές εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές και...
Στο σκοτάδι παραμένει η μεγάλη αφαίμαξη του Ταμείου Υγειονομικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή για ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»
Επιστολή για το ρεπορτάζ μας «Στα μαλακά 4 υπάλληλοι για αφαίμαξη του ΕΤΑΑ» λάβαμε από τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Θανάση Μπακαλέξη: Στις 6 Μαρτίου δημοσιεύθηκε άρθρο σας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο...
Επιστολή για ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»
ΥΓΕΙΑ
Παράνομες πληρωμές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια
Τα χρήματα καταβάλλονταν δίχως οι κλινικές να δίνουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όπως απαιτείται, και δίχως το Ταμείο να συμψηφίζει (αφαιρεί) τις οφειλές (των κλινικών) προς αυτό. Το θέμα...
Παράνομες πληρωμές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα «μαλακά» 4 υπάλληλοι για αφαίμαξη του ΕΤΑΑ
Είχαν εγκρίνει παράνομη πληρωμή στην κλινική «Νέο Αθήναιον» 239.845 ευρώ, χωρίς να ελέγξουν ως όφειλαν τη φορολογική και ασφαλιστική της ενημερότητα. Το ένα, μάλιστα, από αυτά αποσπάστηκε στο υπ. Εργασίας με...
Στα «μαλακά» 4 υπάλληλοι για αφαίμαξη του ΕΤΑΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας