Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η πολιορκία της Ν. Φιλαδέλφειας

Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει, ξανά, στην πόλη, χθες μερικές δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν, απέκλεισαν το δημαρχείο και έβρισαν τον δήμαρχο

krisseis.blgspot.gr

Η πολιορκία της Ν. Φιλαδέλφειας

  • A-
  • A+

«Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα» καλεί η δημοτική αρχή μιας πόλης όπου πλέον έχει... ξεφύγει η κατάσταση. Η χθεσινή «ατζέντα» περιελάμβανε την πολύωρη συγκέντρωση μερικών δεκάδων οπαδών της ΑΕΚ έξω από το δημαρχείο, εν είδει πολιορκίας, που άφησαν ελεύθερη μόνο την κεντρική έξοδο, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετηθεί κόλλα στην κλειδαριά του πάρκινγκ.

Ανάμεσα σε άλλα συνθήματα, ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις κατά του δημάρχου, Αρη Βασιλόπουλου.

Στη διάρκεια αυτής της συγκέντρωσης ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση προς όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και πολιτών», περιγράφοντας ότι τις τελευταίες ημέρες στην πόλη υπάρχουν: βανδαλισμοί σε δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στο δημαρχείο, απειλές σε όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη για το ζήτημα του γηπέδου και προσπάθεια επιβολής σιωπής σε «αντιφρονούντες», με φρασεολογία που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές.

Στο επίκεντρο της συζήτησης για το γήπεδο έχει βρεθεί το θέμα των υψομετρικών μελετών για την υπογειοποίηση των περιμετρικών οδών. Διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική του θέση, ο αντιδήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Μ. Λάλος, επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής, διερωτώμενος για τους λόγους για τους οποίους δεν εγκρίνεται από το περιφερειακό συμβούλιο η μελέτη της υπογειοποίησης, προκειμένου στη συνέχεια να υπολογιστούν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου τα νέα υψόμετρα.

krisseis.blgspot.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, το «μπαλάκι» πετιέται στον δήμο χωρίς λόγο. «Υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί της πολιορκίας της πόλης από τους οπαδικούς στρατούς είναι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής που χρησιμοποιούν τον δήμο ως σάκο του μποξ προκειμένου να παραπλανήσουν τον απλό κόσμο της ΑΕΚ και να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του, αποποιούμενοι τις ευθύνες τους.

Θεωρούμε εκ των πραγμάτων υπεύθυνο για την τήρηση της τάξης στην πόλη και για την ασφάλεια των κατοίκων, δημοτών και αιρετών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συνδρομή του οποίου έχει επανειλημμένως ζητηθεί», δηλώνει ο αντιδήμαρχος στην «Εφ.Συν.».

«Το πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε χωρική μεταβολή τροποποίησης είναι του δήμου, ο οποίος μαζί με την αρμόδια υπηρεσία του θεωρεί και εγκρίνει. Οταν η επέκταση επηρεάζει παραδοσιακό οικισμό, ο φάκελος κατατίθεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος», απαντούν κύκλοι της αντιπεριφέρειας Κεντρικού Τομέα.

Η θέση της ΑΕΚ για το θέμα

Δεν πέρασε ασχολίαστη από πλευράς ΑΕΚ η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Από την «Ενωση» έδιναν τη δική τους θέση για το θέμα γενικώς, αλλά και πιο συγκεκριμένα για όσα έγιναν χθες:

«Η μοναδική έκκληση που φεύγει συνεχώς από τους ανθρώπους της ΑΕΚ προς όλους όσους επικοινωνούν για να γνωστοποιήσουν ότι τάσσονται υπέρ των πρωτοβουλιών για το γήπεδο (οργανώσεων και προσφυγικών σωματείων) είναι “προς Θεού, όλες οι αντιδράσεις πρέπει να είναι απόλυτα ειρηνικές για να μη δώσουμε το παραμικρό άλλοθι σε αυτόν τον κύριο” (σ.σ. τον Αρη Βασιλόπουλο). Είναι η στάση που έχει κρατήσει η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή σε αυτή την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι οι φίλαθλοί της έχουν προκληθεί πολλές φορές από τον Δήμαρχο και το περιβάλλον του. Επίσης την ίδια έκκληση περιείχε και η ανακοίνωση το περασμένο Σάββατο της συντονιστικής επιτροπής των προσφυγικών σωματείων: “Καλό αγώνα, πάντα ενωμένοι, όπως ορίζει και το δεύτερο γράμμα της ομάδας της ΑΕΚ, και πάντα κόσμια. Μη δώσουμε αφορμές σε κανέναν καλοθελητή να κακοχαρακτηρίσει τον τίμιο αγώνα συλλόγων και οπαδών”».

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η... δημοκρατία των ολίγων στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας
Οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ απέκλεισαν το αμαξοστάσιο του δήμου -το οποίο εφάπτεται με το υπό ανέγερση γήπεδο- και έβαλαν λουκέτο στη βασική είσοδο του Αλσους, εμποδίζοντας την αποκομιδή των σκουπιδιών ...
Η... δημοκρατία των ολίγων στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξώδικο της «Δικέφαλος ΑΕ» στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας
Την άμεση απομάκρυνση του αμαξοστασίου απορριμματοφόρων και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που γειτονεύει με το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ ζητά η «Δικέφαλος ΑΕ» ● Ο δήμος βρίσκεται εγκαλούμενος παρότι...
Εξώδικο της «Δικέφαλος ΑΕ» στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηχηρό «όχι» στη μελέτη για την υπογειοποίηση οδών
Αρνητική γνωμοδότηση με ευρεία πλειοψηφία έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπογειοποίησης των οδών Πατρ. Κωνσταντίνου, Φωκών και Χρ. Σμύρνης,...
Ηχηρό «όχι» στη μελέτη για την υπογειοποίηση οδών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση για να σπάσει η σιωπή στην πόλη
Δήμος, κάτοικοι, φορείς, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις της Νέας Φιλαδέλφειας με μια φωνή λένε «φτάνει πια» στο κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει τους τελευταίους μήνες τραμπούκοι, που με...
Συγκέντρωση για να σπάσει η σιωπή στην πόλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολιορκία, ξύλο, μετά τι;
«Η πόλη είναι σε πολιορκία. Η δημοκρατία θα μπει στον γύψο; Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» Εύλογα ερωτήματα διατυπώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γ. Πάνος, ο...
Πολιορκία, ξύλο, μετά τι;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην ανεργία στέλνει 21 εργάτες ο Δήμος Φιλαδέλφειας
Η νέα δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 21 εργαζομένων του προγράμματος κοινωνικής ένταξης και στέγασης προσφύγων ESTIA.
Στην ανεργία στέλνει 21 εργάτες ο Δήμος Φιλαδέλφειας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας