• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 4.6°C / 10.0°C
  0 BF
  85%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  5°C 2.7°C / 6.6°C
  1 BF
  65%
 • Πάτρα
  Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
  10°C 9.0°C / 11.6°C
  2 BF
  91%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 1.9°C / 2.9°C
  0 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.1°C / 5.7°C
  2 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -1°C -1.5°C / -0.6°C
  1 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 11.2°C
  2 BF
  98%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.3°C / 10.5°C
  4 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 5.9°C / 9.9°C
  4 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.1°C / 14.6°C
  5 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  4 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 12.3°C
  4 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 4.9°C
  2 BF
  82%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 3.9°C / 9.5°C
  1 BF
  86%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 1.8°C / 10.8°C
  2 BF
  71%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.0°C / 10.2°C
  1 BF
  72%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  2 BF
  60%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 2.8°C / 6.7°C
  1 BF
  81%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  1 BF
  91%

Με ένα εξώδικο που θυμίζει παρακράτος, οπαδοί της ΑΕΚ καλούν υπάλληλο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να βάλει την υπογραφή της στο θέμα της υψομετρικής μελέτης αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα!

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Απίστευτα Επικίνδυνη Κατάσταση

 • A-
 • A+

Στο στόχαστρο οπαδών της ΑΕΚ μπαίνει εκ νέου η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αλλά και υπηρεσιακό της στέλεχος, για μια πτυχή της ανέγερσης του γηπέδου για την οποία ο δήμος είναι αναρμόδιος.

Με ένα απειλητικό (όσο και απίστευτο) εξώδικο προς τη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, οπαδοί που αυτοπαρουσιάζονται ως «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Αλλη Εντελώς Κατάσταση» (ΑΕΚ, το ακρωνύμιο που προκύπτει), καλούν την εργαζόμενη να... επανέλθει «στη νόμιμη τάξη» στο ζήτημα της υψομετρικής μελέτης -μια από τις εκκρεμότητες για την κατασκευή του γηπέδου- ως εξής:

«Να μην παίρνετε θέση διά της μη υπογραφής σας την υψομετρική μελέτη, στη γνωστή σκοπούμενη και παράνομη αδιαλλαξία (sic) των πολιτικών προϊσταμένων σας, διότι εγκυμονεί σοβαρό νομικό πρόβλημα για την υπαλληλική σας ιδιότητα αλλά και την εν γένη (sic) εξέλιξή σας».

Μέλη της δημοτικής αρχής κάνουν λόγο για θρασύτατη ανάμιξη στην κρατική διοίκηση, που θυμίζει εποχές παρακράτους, με τους οπαδούς, εν ολίγοις, να καλούν την υπάλληλο να προχωρήσει σε... παράβαση καθήκοντος.

Σημειώνουν μάλιστα ότι πριν από το εξώδικο υπήρξε αιφνιδιαστική επίσκεψη των μελών της νεοεμφανιζόμενης οπαδικής κίνησης στα γραφεία της διευθύντριας και του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Το εξώδικο θυροκολλήθηκε στο δημαρχείο την περασμένη Παρασκευή. Χθες, η δημοτική αρχή, θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, με το θέμα να παίρνει διαστάσεις στο διαδίκτυο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετική με την ανέγερση του γηπέδου της «Δικέφαλος Α.Ε.» και πως η εμπλοκή του δήμου περιορίζεται σε ενέργειες γνωμοδοτικού χαρακτήρα, τις οποίες -όπως άλλωστε έχει γίνει- τα αρμόδια όργανα δεν είναι υποχρεωμένα να λάβουν υπόψη.

«Συνεπώς, όσοι απειλούν, ασχημονούν και εκφοβίζουν ή όσοι απλώς αγανακτούν, ας αναζητήσουν αλλού τις ευθύνες των καθυστερήσεων», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Διευκρινήσεις

Αντιστοίχως, διευκρινίζει ότι οι τροποποιήσεις υψομέτρων οδών λόγω της υπογειοποίησης στο πλαίσιο κατασκευής του γηπέδου «δεν εγκρίνονται από τον δήμο, ο οποίος μόνο γνωμοδοτεί, αλλά από την Περιφέρεια Αττικής».

Επί του συγκεκριμένου θέματος, η δημοτική αρχή συμπληρώνει ότι το μόνο που της έχει δοθεί είναι μια μη εγκεκριμένη προμελέτη της υπογειοποίησης και υψομετρικές μελέτες με παραλείψεις.

«Μετά από 2,5 χρόνια ο δήμος συνεχίζει να μη γνωρίζει ποια θα είναι τα οριστικά υψόμετρα των οδών ώστε να γνωμοδοτήσει. Πρόκειται για ουσιαστική έλλειψη πληροφόρησης», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του δήμου, περιγράφοντας τις μεταβολές που θα υποστεί η περιοχή από την υπογειοποίηση: κατώφλια και αυλές σπιτιών θα βρεθούν χαμηλότερα από τα πεζοδρόμια, οι ράμπες των υπογειοποιημένων δρόμων θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή του προστατευόμενου παραδοσιακού οικισμού, θα δημιουργηθούν φραγμοί στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχο εξώδικο δεν έχει προχωρήσει η «Δικέφαλος Α.Ε.». Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οπαδοί, σχετικά με το εξώδικο, αναφέρουν ότι η κίνησή τους «αποτελείται και από ανθρώπους που έχουν επενδύσει, μπροστά στην προοπτική της ανέγερσης του γηπέδου, το υστέρημά τους για τη δημιουργία μιας επιχείρησης» στην περιοχή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η νεοεμφανιζόμενη... ΑΕΚ δηλώνει ότι θα διεκδικήσει τη διοίκηση της πόλης το 2019, ενημερώνοντας ότι «οργανώνεται με το βλέμμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Ολα αυτά, σε μια πόλη όπου η τοπική πολιτική έχει ποδοσφαιροποιηθεί προ καιρού, με αποτέλεσμα επιθέσεις, τραμπουκισμούς, όχι μόνο εναντίον αιρετών, αλλά και πολιτών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ομόθυμη καταδίκη των τραμπουκισμών στη Ν. Φιλαδέλφεια
Την απόλυτη καταδίκη τους απέναντι στα φαινόμενα βίας εναντίον πολιτών και αιρετών στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και τη συμπαράστασή τους στη δημοτική αρχή, εκφράζουν αυτοδιοικητικά όργανα, με το θέμα να έχει...
Ομόθυμη καταδίκη των τραμπουκισμών στη Ν. Φιλαδέλφεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιος (δεν) αντέχει το 50-50;
Σαφής και απόλυτος ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το γήπεδο της ΑΕΚ. Επανέλαβε ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει εφόσον υπάρξουν έγκριση από την Περιφέρεια, διάθεση, χρήματα και όχι παράλογες...
Ποιος (δεν) αντέχει το 50-50;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολιορκία, ξύλο, μετά τι;
«Η πόλη είναι σε πολιορκία. Η δημοκρατία θα μπει στον γύψο; Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» Εύλογα ερωτήματα διατυπώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γ. Πάνος, ο...
Πολιορκία, ξύλο, μετά τι;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλληλομηνύσεις για το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας
Αυτόφωρη διαδικασία κατά του αντιδημάρχου καθαριότητας και τεσσάρων δημοτικών υπαλλήλων κινήθηκε, έπειτα από καταγγελία ανώτατου στελέχους της «Δικέφαλος Α.Ε.» με αφορμή εργασίες κατασκευής πεζόδρομου...
Αλληλομηνύσεις για το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξώδικο της «Δικέφαλος ΑΕ» στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας
Την άμεση απομάκρυνση του αμαξοστασίου απορριμματοφόρων και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που γειτονεύει με το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ ζητά η «Δικέφαλος ΑΕ» ● Ο δήμος βρίσκεται εγκαλούμενος παρότι...
Εξώδικο της «Δικέφαλος ΑΕ» στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χουλιγκανισμοί κατά δημάρχου και συμβούλων
«Κίτρινος θα φύγεις από δω». «Ετσι θα πηγαίνεις, με συνοδεία μόνο». «Θα γαμηθείς μια μέρα, πουτάνα». Πρόκειται για μερικές από τις απειλές που δέχθηκε, από ομάδα τραμπούκων, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας...
Χουλιγκανισμοί κατά δημάρχου και συμβούλων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας