Η ανυπομονησία των μαθητών και των μαθητριών θα λάβει τέλος την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αφού θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των εξεταζόμενων μαθημάτων τους.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, σύμφωνα με το υπουργείο.
Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα ακολουθήσει, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στις αρχές Ιουλίου για την κατάθεση του μηχανογραφικού και στο τέλος του ίδιου μήνα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα, με τις βάσεις εισαγωγής στις σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ.
Η δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη
«Οι υποψήφιοι έχουν πλέον τη δυνατότητα αφού λάβουν τους βαθμούς τους, να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους», είπε η κ. Ζαχαράκη και συνέχισε: «Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια (...) ότι τα παιδιά, πλέον, κάνουν πιο στοχευμένες επιλογές. Έχουν τον χρόνο να συζητήσουν για τη σχολή αλλά και για τον τόπο σπουδών, έτσι ώστε μετά να είναι και πιο εύκολο για τον οικογενειακό προγραμματισμό το που θα φοιτήσει το παιδί».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας