• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 6.7°C / 10.1°C
  3 BF
  81%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.1°C / 10.7°C
  8 BF
  31%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.6°C / 12.1°C
  4 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 7.2°C
  5 BF
  26%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 6.3°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.0°C / 8.2°C
  2 BF
  38%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 4.5°C
  4 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  2 BF
  60%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 15.8°C
  5 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.2°C / 12.9°C
  2 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.8°C
  4 BF
  93%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  8 BF
  48%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  5 BF
  47%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.7°C / 6.8°C
  1 BF
  70%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.5°C / 9.0°C
  2 BF
  70%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.8°C / 17.1°C
  5 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.9°C / 8.8°C
  4 BF
  78%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.3°C / 8.3°C
  3 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.7°C
  4 BF
  32%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.7°C / 1.7°C
  2 BF
  79%

Το 29ο Δημοτικό Σχολέιο Κυψέλης μετά την ανακαίνιση

Γεγονός τα Ανοιχτά Σχολεία

 • A-
 • A+

Κυψέλες δημιουργίας επιδιώκεται να αποτελέσουν 25 σχολικά κτίρια, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία».

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα μένουν ανοιχτές και μετά το τελευταίο κουδούνι, έως τις 21.30 τις καθημερινές και μεταξύ 10.00-20.00 τα Σαββατοκύριακα, παρουσία φύλακα, φιλοξενώντας πολυποίκιλες δράσεις, για παιδιά και ενήλικες, με στόχο το ζωντάνεμα της γειτονιάς με συμμετοχικές διαδικασίες.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με 41 δράσεις από προτάσεις που έχουν υποβληθεί από 27 φορείς – ανάμεσά τους Σύλλογοι Γονέων και Διδασκόντων, ΜΚΟ, παιδικές οργανώσεις κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δυνατότητα εγγραφής από 17 Οκτωβρίου. Σχεδόν ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και οι δράσεις, οι οποίες, ενδεικτικά, αφορούν:

● Ενημερωτικά–επιμορφωτικά–εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς, πολίτες.

● Δράσεις ψυχαγωγίας: θεατρικές παραστάσεις, δράσεις παιχνιδιού.

● Αθλητικές δραστηριότητες.

● Εκθέσεις (π.χ. εκθεμάτων μουσείων).

● Φεστιβάλ (π.χ. επιστημών, μουσικής).

Οι δράσεις έχουν αξιολογηθεί και επιλεγεί από ειδική ομάδα εργασίας (πανεπιστημιακών, σχολικών συμβούλων, διευθυντών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης), θα υπόκεινται όμως συνεχώς σε επαναξιολόγηση (π.χ. θα αναστέλλονται εάν η συμμετοχή δεν είναι επαρκής), ενώ την τελική έγκριση θα τη δίνει το δημοτικό συμβούλιο.

Το πρόγραμμα θα είναι διαρκώς ανοιχτό σε νέες δράσεις που θα προτείνονται είτε από φορείς, είτε από διευθυντές σχολείων, είτε από γονείς και καθηγητές, καθώς και σε συμμετοχή εθελοντών και ενεργών πολιτών.

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την Ελλάδα μετά την κρίση, να καινοτομούμε, να τολμάμε, να σηκώνουμε το κεφάλι πάνω από τη μιζέρια», τόνισε ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, παρουσιάζοντας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του πέρυσι και κρίθηκε επιτυχές.

Τα «Ανοιχτά Σχολεία» είναι άμεσα συνυφασμένα με το πρόγραμμα «Ετσι Μαθαίνω Καλύτερα». Υλοποιείται σε 12 σχολικά κτίρια από τον Δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης, και συνδυάζει τις εργασίες επισκευής με τον συμμετοχικό, παιδαγωγικό ανασχεδιασμό του σχολικού χώρου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος για το Παιδί, Μαρία Ηλιοπούλου, περιέγραψε ότι από την προηγούμενη σχολική χρονιά μια διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από αρχιτέκτονες, ψυχολόγους και παιδαγωγούς προσέγγισε τις σχολικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, με στόχο να αφουγκραστεί τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και να ανασχεδιάσει τους χώρους προς όφελος της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καθώς οι ιδιωτικές χορηγίες δεν λείπουν από τις πρωτοβουλίες του δήμου, αποκλειστικός δωρητής των προγραμμάτων είναι το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ έδειξαν τι αξίζουν
Τα υψηλά ποσοστά των επιτυχόντων από τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις διαψεύδουν τα στερεότυπα που απαξιώνουν την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Συνολικά 11.290...
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ έδειξαν τι αξίζουν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τι αλλάζει φέτος σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις
Στα Γυμνάσια τα μαθήματα λήγουν στις 26 Μαΐου, ενώ στις 31 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα φοίτησης και την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Στα Λύκεια τα μαθήματα τελειώνουν...
Τι αλλάζει φέτος σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τα 5... SOS για τις Πανελλαδικές
Οι μαθητές της Α’ τάξης των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα επιλέγουν ένα εκ των τεσσάρων προσφερόμενων μαθημάτων, τα οποία διδάσκονται δύο ώρες εβδομαδιαίως: 1)...
Τα 5... SOS για τις Πανελλαδικές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δύσκολα θέματα στις πανελλαδικές
Απαιτητικά, με αυξημένο δείκτη δυσκολίας χαρακτηρίζονται τα θέματα των πανελλαδικών, όλα σε μαθήματα κατεύθυνσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις καθηγητών και ειδικών αναλυτών, ήταν αναμενόμενη η αυξημένη δυσκολία,...
Δύσκολα θέματα στις πανελλαδικές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το αποτύπωμα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία
Η καταγραφή των γεγονότων επί ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μια ανάγνωση όχι μόνον όσων έγιναν ή δεν έγιναν, υπό την επιρροή ή όχι των θεσμών, αλλά και όσων αναδείχθηκαν μέσα από τα κοινωνικά και πολιτικά ανακλαστικά.
Το αποτύπωμα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα της κυβέρνησης»
Αρκετές εκατοντάδες μαθητών συγκεντρώθηκαν χθες στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή απαιτώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Γ΄ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην...
«Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα της κυβέρνησης»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας