Αθήνα, 25°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
25°C
25.7° 23.2°
2 BF
48%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
22°C
23.2° 20.3°
2 BF
55%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
23°C
23.3° 23.0°
2 BF
71%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
80%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
20°C
19.9° 19.9°
2 BF
60%
Βέροια
Αίθριος καιρός
21°C
21.5° 21.5°
0 BF
48%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
42%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
20°C
20.3° 20.3°
2 BF
73%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
24°C
24.7° 23.8°
4 BF
60%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
23°C
22.7° 22.7°
4 BF
56%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
23°C
23.4° 23.4°
4 BF
53%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
23°C
23.2° 23.2°
2 BF
61%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
24°C
24.2° 24.2°
1 BF
37%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.5° 20.5°
1 BF
69%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
24.0° 23.8°
0 BF
56%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
24°C
23.8° 23.8°
4 BF
76%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
18°C
20.0° 17.8°
0 BF
67%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
68%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
19°C
19.2° 19.2°
2 BF
87%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
15°C
15.1° 15.1°
2 BF
60%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025
φοιτητικές εκλογές
EUROKINISSI

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει τη ΔΑΠ για σχέδιο νοθείας

Κάνει λόγο για αποκλεισμούς ψηφοδελτίων, επιβολή συγκεκριμένων ατόμων στις εφορευτικές επιτροπές, ακόμη και εκβιασμούς.

Σε εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες προβαίνει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, κατηγορώντας τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει θέσει σε κίνηση σχέδιο νοθείας με το βλέμμα στις αυριανές φοιτητικές εκλογές.

Η ΠΚΣ κατηγορεί τη ΔΑΠ για σειρά παραπτωμάτων, όπως  αποκλεισμούς ψηφοδελτίων, επιβολή συγκεκριμένων ατόμων στις εφορευτικές επιτροπές, ακόμη και εκβιασμούς και σχολιάζει ότι «η παράταξη της ΝΔ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι φοιτητικές εκλογές, επιδιώκει να τις υπονομεύσει στήνοντας σκηνικό νοθείας, καθώς βλέπει ότι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές θα την στείλουν ξανά "αδιάβαστη", στη δεύτερη θέση, τιμωρώντας την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης».

Οι καταγγελίες: 

  • Σε δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους στελέχη της ΟΝΝΕΔ αποκλείουν την κατάθεση ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής. Ενδεικτικά: στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ, στη ΣΔΟ ΔΙΠΑΕ Σερρών, στην Κοινωνική Θεολογία του ΕΚΠΑ, στη Θεολογία του ΕΚΠΑ.
     
  • Σε δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιβάλλει εφορευτικές επιτροπές που αποτελούνται αποκλειστικά ή κατά πλειοψηφία από στελέχη της ΔΑΠ, ώστε να αποφασίζει μόνη της για την εκλογική διαδικασία! Ενδεικτικά: στο Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Οικονομικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Οικονομικό της Κοζάνης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στους Πολιτικούς Μηχανικούς ΑΠΘ, στην Ιατρική ΑΠΘ, Οδοντιατρική ΑΠΘ.
     
  • Στα Γιάννενα στελέχη της ΔΑΠ προσκαλούν μαθητές Λυκείων της πόλης να ψηφίσουν στις φοιτητικές εκλογές στους συλλόγους Οικονομικού και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
     
  • Στο ΠΑΜΑΚ η ΔΑΠ προτείνει οι φοιτητές να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα και να εγκρίνονται από εφορευτικές που κατά πλειοψηφία θα αποφασίζει μόνο η ΔΑΠ!
  • Στελέχη της ΔΑΠ εκβιάζουν φοιτητές για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά τους. Ενδεικτικά στην Πάτρα εκβίασαν φοιτήτρια λέγοντας ότι «ο πατέρας σου θα χάσει τη δουλειά του», ενώ στα Γιάννενα ότι «το όνομά σου θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ θες - δε θες».
     
  • Με τις πλάτες της Διοίκησης του Παν. Δυτικής Μακεδονίας, η ΔΑΠ παίρνει στην κατοχή της εκλογικούς καταλόγους με ονόματα φοιτητών και αριθμούς μητρώου, χωρίς ενημέρωση στους υπόλοιπους εκλεγμένους στα ΔΣ των Συλλόγων και μάλιστα πολλές μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως στο Οικονομικό στην Κοζάνη.

«Όση νοθεία κι αν επιστρατεύσει η ΔΑΠ, δε θα γλιτώσει την τιμωρία. Με τη μαζική συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούμε να στείλουμε στον «κουβά» την κυβέρνηση της ΝΔ, τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και τα παπαγαλάκια τους, αναδεικνύοντας την Πανσπουδαστική ΚΣ 1η δύναμη για ακόμα μια χρονιά» τονίζει καταλήγοντας η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει τη ΔΑΠ για σχέδιο νοθείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας