Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς διέταξε ο εισαγγελέας, ο οποίος παράλληλα έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το περιστατικό, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Η εισαγγελική εντολή είναι με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να συλλέγουν όλα τα στοιχεία, ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση και οι καταθέσεις από γονείς μαθητών, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία. Επίσης, δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης της νέας καγκελόπορτας, δηλαδή από ποιον υπεύθυνο, με ποιον τρόπο κλπ.
Έτσι είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του επίμαχου έργου.
Στην πρωινή διαμαρτυρία γονέων κηδεμόνων κι εκπαιδευτικών έξω από το Δημαρχείο Κηφισιάς, επανέλαβαν ότι τα κτιριακά προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου χρονίζουν και υπογράμμισαν ότι πρέπει να ελέγχονται τα έργα στην τεχνική υπηρεσία και να γίνεται ενδελεχής μελέτη όταν πραγματοποιείται έργο σε σχολείο. Εργολάβος και δημοτική αρχή δίνουν διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα.
Από το περιστατικό χθες το μεσημέρι στο σχολείο, τραυματίστηκαν τρεις μαθητές της Γ’ τάξης, με έναν εννιάχρονο να παραμένει για νοσηλεία στο Παίδων, καθώς καταπλακώθηκε και φέρει αιμάτωμα στο κεφάλι. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα θα πάρει εξιτήριο, ενώ το παιδί φέρεται να σώθηκε από το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη του, αλλιώς η έκβαση του ατυχήματος θα ήταν πολύ διαφορετική.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας