Αθήνα, 25°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
25°C
25.2° 21.4°
3 BF
61%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
28.3° 25.8°
3 BF
39%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
24°C
26.0° 24.4°
4 BF
54%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
24°C
24.9° 23.8°
4 BF
35%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
26°C
25.9° 25.9°
3 BF
57%
Βέροια
Ελαφρές νεφώσεις
26°C
26.5° 25.7°
2 BF
44%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
22.9° 22.4°
2 BF
46%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
26°C
26.5° 26.5°
2 BF
43%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
26°C
26.5° 25.5°
2 BF
70%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
27°C
26.9° 24.6°
2 BF
54%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
24.8° 22.7°
3 BF
73%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
5 BF
74%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
26°C
25.9° 25.9°
3 BF
47%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.3°
0 BF
68%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.2° 20.5°
1 BF
85%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
26.8° 26.6°
2 BF
64%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
22°C
25.3° 21.6°
3 BF
70%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
24°C
25.3° 24.4°
3 BF
58%
Κατερίνη
Ελαφρές νεφώσεις
26°C
27.2° 26.4°
3 BF
49%
Καστοριά
Ελαφρές νεφώσεις
24°C
23.7° 23.7°
2 BF
37%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
Φωτογραφία Αρχείου | EUROKINISSI

Ενδοσχολικές εξετάσεις μόνο για Γ' Λυκείου, μετά το «χάος» με την Τράπεζα Θεμάτων

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι τα τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων αποκαταστάθηκαν, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ Τάξη δεν πραγματοποιήθηκαν στα περισσότερα από τα 1.900 λύκεια της χώρας.

Οι τελειόφοιτοι - υποψήφιοι των πανελλαδικών παρέμειναν στις αίθουσες, παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να εξεταστούν έστω εκείνοι στο μάθημα της ημέρας. 

Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση, δεν απουσίασαν περιστατικά κατά τα οποία τα θέματα που έβγαιναν μέσω της κλήρωσης από την Τράπεζα ήταν ατελή, αλλά όταν οι εκπαιδευτικοί επιχειρούσαν να λάβουν άλλα, η Τράπεζα Θεμάτων δεν τους το επέτρεπε, απαντώντας ότι «η κλήρωση έγινε»!

Σημειώνεται ότι σε τρεις μέρες ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με το άγχος μαθητών, γονέων και καθηγητών να είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά και γρήγορα χωρίς ανάλογα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, θα μεταφερθούν στο τέλος του προγράμματος, με το κάθε σχολείο να διαμορφώνει ανάλογα το δικό του πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι σε αναμονή αναλυτικής ενημέρωσης από το ΕΔΥΤΕ για την αιτία του προβλήματος που ανέκυψε το πρωί.

«Δε χωρούν ψηφιακοί μετασχηματισμοί στο μέλλον των παιδιών μας», σχολιάζει καυστικά το σημερινό «επιτελικό φιάσκο» με θύματα τους μαθητές και καθηγητές των 1.900 λυκείων της χώρας, η Πόπη Τσαπανίδου. 

Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ,

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες έμειναν για ώρες να περιμένουν μέσα στις τάξεις τους, εξαιτίας της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων.

Η αγωνία και η αγανάκτηση μαθητών, καθηγητών και γονιών είναι απολύτως εύλογη. Μαζί με το άγχος της εξέτασης ήρθαν αντιμέτωποι και με ακόμη μία κατάρρευση του περίφημου επιτελικού κράτους της Ν.Δ. 

 Μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις έπονται οι Πανελλαδικές. Τα ίδια θα έχουμε και τότε; 

Στο μέλλον των παιδιών μας δε χωρούν ψηφιακοί ερασιτεχνισμοί.

Σε δήλωση για το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων, προέβη και ο Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Τσούλιας, τονίζοντας πως δεν έχει καμία ευθύνη η Υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε όλα τα λύκεια της χώρας. «Η ανεπάρκεια της πολιτικής της Ν.Δ. και της διορισμένης από την κ. Κεραμέως διοίκησης του ΙΕΠ προκάλεσε την πρωτοφανή αναστάτωση όλων των λυκείων της χώρας, μαθητών και εκπαιδευτικών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Νίκου Τσούλια,

Προφανώς δεν έχει καμιά ευθύνη η Υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε όλα τα λύκεια της χώρας, της καθυστέρησης των εξετάσεων, λόγω μη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη το γεγονός της μη αναβάθμισης στις ψηφιακές πλατφόρμες της εκπαίδευσης και την ουσιαστική εγκατάλειψη του ψηφιακού σχολείου. Δυστυχώς, η ανεπάρκεια της πολιτικής της Ν.Δ. και της διορισμένης από την κ. Κεραμέως διοίκησης του ΙΕΠ προκάλεσε την πρωτοφανή αναστάτωση όλων των λυκείων της χώρας, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, διαβάλλεται και ο θεσμός της Τράπεζας των Θεμάτων, που είναι ένα εκσυγχρονιστικό βήμα στη λειτουργία των σχολείων μας. Είναι αναγκαία η άμεση αναβάθμιση της ψηφιακής λειτουργίας σε όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και η απόδοση ευθυνών για τη σκληρή δοκιμασία των μαθητών.

«Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα στις ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες», εκτιμάει η ΟΛΜΕ κι επισημαίνει την επιμονή του υπουργείου «να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί». 

«Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα.

Εν τω μεταξύ, για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί.

Είναι, δε, τόση η επιμονή του υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο, που προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα στις ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σα φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση τη μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ενδοσχολικές εξετάσεις μόνο για Γ' Λυκείου, μετά το «χάος» με την Τράπεζα Θεμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ