• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.8°C / 14.1°C
  4 BF
  56%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.5°C / 9.9°C
  5 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 5.0°C / 11.5°C
  3 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 3.9°C / 7.7°C
  2 BF
  63%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 10.7°C
  2 BF
  57%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 6.0°C / 9.4°C
  2 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 5.1°C
  4 BF
  65%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 6.3°C / 6.3°C
  2 BF
  70%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.3°C / 15.8°C
  4 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  2 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.7°C / 14.8°C
  4 BF
  48%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  6 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Θύελλα
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  4 BF
  51%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.4°C / 8.9°C
  3 BF
  66%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.5°C / 7.7°C
  3 BF
  75%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  2 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.2°C / 12.5°C
  4 BF
  59%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 10.3°C / 10.5°C
  2 BF
  51%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.7°C / 9.4°C
  2 BF
  50%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 5.5°C
  1 BF
  79%
Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οικοδομικές εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου

 • A-
 • A+
Καταγγελίες από τους γονείς των μαθητών. ● Εντονη κριτική γιατί τόσο η υπ. Παιδείας όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων διαβεβαίωναν ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς τον Σεπτέμβριο.

Την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια των παιδιών εκφράζουν οι γονείς των μαθητών και μαθητριών του 102ου Δημοτικού σχολείου Αθήνας, ασκώντας παράλληλα και έντονη κριτική για το γεγονός ότι εκτελούνται οικοδομικές εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, παρά το γεγονός ότι τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων διαβεβαίωναν σε κάθε τόνο ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν εργασίες βαψίματος της εξωτερικής πρόσοψης του σχολείου που όμως διακόπηκαν ύστερα από καταγγελία γονέα στην Αστυνομία, η οποία κατόπιν ελέγχου διαπίστωσε ότι έλειπε μία άδεια μικρής κλίμακας.

«Τον Ιούνιο ζητήθηκαν τα κλειδιά του σχολείου από την επιτροπή Παιδείας του δήμου για να γίνουν εργασίες μέσα στο καλοκαίρι. Να στρωθεί ταρτάν στο προαύλιο, να γίνουν εργασίες μόνωσης στο σημείο ένωσης του παλιού με το νέο κτίριο, να αλλαχθούν τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου και να διορθωθεί το πρόβλημα που υπάρχει στον διάδρομο του ισογείου, ο οποίος πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει. Τελικά τον Σεπτέμβριο, όταν άνοιξαν τα σχολεία, τα πάντα ήταν όπως ακριβώς τα είχαμε αφήσει», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η διευθύντρια του σχολείου, Σοφία Φωστιέρη, η οποία προσθέτει ότι τα έργα αποκατάστασης σχεδόν 25 σχολείων της περιοχής τα έχει αναλάβει ένας εργολάβος, με αποτέλεσμα οι απαιτούμενες εργασίες να μη δρομολογηθούν στην ώρα τους.

«Ο μηχανικός μού είπε ότι οι σκαλωσιές θα είναι περιορισμένης έκτασης, ωστόσο η τοποθέτησή τους έχει προκαλέσει αναστάτωση, αφού μας ανάγκασε να κλείσουμε τον χώρο γύρω γύρω προκειμένου να είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται, στερώντας ζωτικό χώρο από τα παιδιά. Υπάρχουν ακόμη και τάξεις οι μαθητές των οποίων κάνουν ολόκληρο κύκλο για να μην περάσουν από τις σκαλωσιές», προσθέτει.

Το 102ο Δημοτικό, που στεγάζει 230 μαθητές, θεμελιώθηκε το 1956 και είναι ένα από τα παλιότερα σχολεία της περιοχής. «Κι εγώ εκεί πήγα Δημοτικό. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αντίθετα τα χρόνια προσθέτουν συνεχώς προβλήματα», μας λέει ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 102ου Δημοτικού, Θόδωρος Σταθόπουλος. «Να γίνουν φυσικά οι εργασίες, αλλά ως γονείς μάς απασχολούν τόσο η ασφάλεια των παιδιών μας όσο και η ποιότητα του μαθήματος όταν την ίδια ώρα πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες», επισημαίνει ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι τα προβλήματα είναι σε γνώση των ιθυνόντων.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νικόλας Βαφειάδης, δηλώνει άγνοια επί του θέματος, τονίζοντάς μας ότι όταν του γνωστοποιούνται προβλήματα προσπαθεί να επιλυθούν άμεσα επισκεπτόμενος καθημερινά τα σχολεία της περιοχής.

Το 102ο Δημοτικό σχολείο χρήζει εκτεταμένων επισκευών τόσο στον αύλειο χώρο όσο και στις αίθουσες αλλά και στους διαδρόμους που πλημμυρίζουν σε κάθε βροχή, στα κιγκλιδώματα των ορόφων και της περίφραξης, αντικατάσταση των εισόδων και βεβαίως απαιτούνται μόνωση και βάψιμο. Ωστόσο, όλο το καλοκαίρι δεν έγινε καμία από αυτές τις εργασίες, αποδεικνύοντας ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός.

Δυστυχώς δεν είναι μοναδικό παράδειγμα. Στο 56ο Γενικό Λύκειο τρία τμήματα, κοντά 60 παιδιά, στεγάζονται εδώ και χρόνια σε λυόμενα, τα δύο νηπιαγωγεία που φτιάχτηκαν πρόσφατα είναι προκάτ, πολλά σχολεία δεν έχουν χώρο εργαστηρίων, ενώ οι διευθυντές δεν ζητούν καν να δημιουργηθούν τμήματα ένταξης, αφού δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για αίθουσες διδασκαλίας.

«Μας λένε “παραλάβαμε χάος”. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια και πάνε σταδιακά. Από δικαιολογίες χορτάσαμε. Η άποψή μας είναι ότι η ασφάλεια και η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν είναι προτεραιότητά τους και αυτό φαίνεται από τις αποφάσεις που λαμβάνουν. Λεφτά μπορούν να βρεθούν. Στον προϋπολογισμό υπάρχει αύξηση δημοτικών τελών. Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Ας κάνει ο κ. Μπακογιάννης μια ανάπλαση λιγότερη και ας χρηματοδοτήσει τις εργασίες που απαιτούνται για τη σχολική στέγη. Χρειάζονται σχεδιασμός υλοποίησης των εργασιών και χρηματοδότηση. Οι αποφάσεις είναι πολιτικές!», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, Κατερίνα Κυριακοπούλου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με προαιρετική μάσκα στα σχολεία εν μέσω γρίπης και κορονοϊού
Σύμφωνα με την ΚΥΑ του υπουργείου η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών είναι προαιρετική, όπως επίσης και για τους οδηγούς και συνοδούς σχολικών λεωφορείων.
Με προαιρετική μάσκα στα σχολεία εν μέσω γρίπης και κορονοϊού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απόλυτοι άρχοντες στα σχολεία οι διευθυντές
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας παραχωρεί υπεραρμοδιότητες στους διευθυντές των σχολικών μονάδων και στα στελέχη εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τον ρόλο συλλογικών οργάνων.
Απόλυτοι άρχοντες στα σχολεία οι διευθυντές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δεν μετράνε οι απουσίες λόγω γρίπης
Να καταχωρίζονται αλλά να μην προσμετρώνται οι απουσίες έως πέντε ημερών που οφείλονται σε ασθένεια από την εποχική γρίπη προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Δεν μετράνε οι απουσίες λόγω γρίπης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πώς μοιράζονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την παιδεία
Συγκριτικά με το 2022 ο προϋπολογισμός παρουσιάζει αύξηση κατά 124 εκατ. ευρώ, ωστόσο η συνολική δαπάνη για την Παιδεία ως ποσοστό του ΑΕΠ υποχωρεί κατά -0,1%, όπως και οι δαπάνες του υπουργείου Παιδείας.
Πώς μοιράζονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την παιδεία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εκπαίδευση στα ερείπια
Η τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών κατέστησε με τον πιο μακάβριο τρόπο επίκαιρα τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της χώρας και κυρίως εκείνα των μεγάλων και πολυπληθών αστικών...
Εκπαίδευση στα ερείπια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Χωρίς καύσιμα η ατμομηχανή της δευτεροβάθμιας
Στο Πρότυπο Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα από...
Χωρίς καύσιμα η ατμομηχανή της δευτεροβάθμιας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας