• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 12.6°C / 15.7°C
  2 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Ασθενής ομίχλη
  12°C 9.6°C / 13.4°C
  1 BF
  88%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.3°C / 16.0°C
  0 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.1°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  3 BF
  82%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.4°C
  2 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.6°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  1 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 15.8°C
  4 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.2°C / 11.9°C
  2 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 15.4°C
  3 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 15.4°C
  3 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 12.8°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.2°C / 14.0°C
  0 BF
  87%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 14.3°C
  1 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.9°C
  0 BF
  82%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 12.1°C
  1 BF
  92%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 12.3°C
  1 BF
  97%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.5°C / 8.5°C
  0 BF
  85%
Βαγγέλης Γλαντζής, Infolibre.gr

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Για την αποχαλίνωση των δυνάμεων του Κακού στο ΑΠΘ

 • A-
 • A+

 

Οι δυνάμεις του «Κακού» είναι τρεις στην περίπτωση της καταστολής στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν στο κείμενο που δημοσίευσαν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ/ΠΑΜΑΚ, με αφορμή το τελευταίο όργιο καταστολής στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου ενάντια στην αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ. Αφενός, «τα κατ’ εξοχήν εκτελεστικά κρατικά όργανα και οι «υποδυόμενοι τις πρυτανικές αρχές» και αφετέρου «οι κυβερνώντες, ηθικοί αυτουργοί και εντολείς των δύο προηγούμενων κατηγοριών».

«Οι δυνάμεις του Κακού στοχεύουν στη δημιουργία κοινωνικού ζόφου με βασικό εργαλείο την τρομοκράτηση και δια της άμεσης χρήσης κτηνώδους βίας αλλά και δια της καταστολής ακόμη και της διάθεσης εξέγερσης ή έστω απλής εναντίωσης στο φασίζον καθεστώς. Είναι η μηχανική του φόβου», εξηγεί η Πρωτοβουλία και συμπληρώνει: «Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 17-9-2022 στη συναυλία κατά της αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ, με συμμετοχή πολλών χιλιάδων ανθρώπων, οι δυνάμεις του Κακού αποπειράθηκαν να ενεργοποιήσουν τη μηχανική του φόβου».

«Οι δυνάμεις του Κακού, ή θα ξεκουμπιστούν οικειοθελώς (σχεδόν απίθανο, δεδομένης της ξετσίπωτης χοντροπετσιάς τους που λειτουργεί και αποβλακωτικά) ή θα εξαναγκαστούν να το κάνουν κάτω από την οργή του πλήθους», τονίζουν οι πανεπιστημιακοί.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών ΑΠΘ/ΠΑΜΑΚ

Για την αποχαλίνωση των δυνάμεων του Κακού στο ΑΠΘ

Οι δυνάμεις του Κακού (κατά τις ανιούσες):

-Τα κατ’ εξοχήν εκτελεστικά κρατικά όργανα. Δηλαδή πάνοπλα, νοητικά και ηθικά αλλοτριωμένα άτομα που σχηματίζουν βάναυση και κακοποιητική, συχνά δολοφονική, ορδή lumpen ένστολων (ή και όχι) που βυσσοδομούν εναντίον όσων δεν τους μοιάζουν, εν προκειμένω εναντίον των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας  του ΑΠΘ συλλήβδην.

-Οι υποδυόμενοι τις πρυτανικές αρχές. Εναλλασσόμενοι σε ρόλους Νέρωνα και Καλιγούλα, εκπονούν κουτοπόνηρα και μοχθηρά σχέδια (βλ. «σχέδιο βιβλιοθήκη» στη ΣΘΕ, όπως ανενδοίαστα το αποκάλυψε συνεντευξιαζόμενος ο Παπαϊωάννου προ μηνών) διαρκούς επιτήρησης και καταστολής, με μόνιμη στρατοπέδευση ορδής ενόπλων που παραπέμπει σε στρατό κατοχής. Ξεπέρασαν σε κακότητα τον πρύτανη των τανκς, Σδράκα, και ζήλωσαν  τη δόξα του ναζιστή κατοχικού πρύτανη Βυζουκίδη. 

-Οι κυβερνώντες, ηθικοί αυτουργοί και εντολείς των δύο προηγούμενων κατηγοριών. Υπερέβησαν το κλασικό μείγμα νεοφιλελεύθερης οικονομίας και αυταρχικής πολιτικής που κυριαρχεί στην Ευρώπη και προσχώρησαν στην κατηγορία των φασιζόντων καθεστώτων, που διατηρώντας κοινοβουλευτικά προσχήματα επιχειρούν τη σύντηξη των τυπικά διακριτών αστικοδημοκρατικών εξουσιών, με υπαγωγή της νομοθετικής και της δικαστικής στην εκτελεστική εξουσία.

Οι δυνάμεις του Κακού στοχεύουν στη δημιουργία κοινωνικού ζόφου με βασικό εργαλείο την τρομοκράτηση και δια της άμεσης χρήσης κτηνώδους βίας αλλά και δια της καταστολής ακόμη και της διάθεσης εξέγερσης ή έστω απλής εναντίωσης στο φασίζον καθεστώς. Είναι η μηχανική του φόβου. Μόνο που η μηχανική του φόβου ξεφεύγει από τη νευτώνεια αιτιοκρατική γραμμικότητα και διέπεται εν τέλει από απρόβλεπτη ενδεχομενικότητα. Κι εδώ είναι που ο φόβος μπορεί να μετατραπεί σε θυμό, σε οργή.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 17-9-2022 στη συναυλία κατά της αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ, με συμμετοχή πολλών χιλιάδων ανθρώπων, οι δυνάμεις του Κακού αποπειράθηκαν να ενεργοποιήσουν τη μηχανική του φόβου. Η ψύχραιμη στάση και η ανθρώπινη αλληλεγγύη των διοργανωτών, η ψυχωμένη επιμονή των απτόητων καλλιτεχνών και των συνεργατών τους, που συνέχισαν το πρόγραμμά τους και κυρίως η συνολικά άφοβη και πειθαρχημένη κίνηση του πλήθους και η μετατροπή της συναυλίας σε μαχητική, μαζική αντικατασταλτική νυχτερινή διαδήλωση, δείχνει τα όρια της διαλεκτικής του φόβου.

Οι δυνάμεις του Κακού, ή θα ξεκουμπιστούν οικειοθελώς (σχεδόν απίθανο, δεδομένης της ξετσίπωτης χοντροπετσιάς τους που λειτουργεί και αποβλακωτικά) ή θα εξαναγκαστούν να το κάνουν κάτω από την οργή του πλήθους, καθώς: «πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται»!

17-9-2022

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Έπνιξαν» τη συναυλία στο ΑΠΘ με δακρυγόνα [Βίντεο-ντοκουμέντο]
Η «ωραιοποιημένη» εκδοχή της αστυνομίας για τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο με τον ισχυρισμό ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά εναντίον του κόσμου διαψεύδονται από τις εικόνες.
«Έπνιξαν» τη συναυλία στο ΑΠΘ με δακρυγόνα [Βίντεο-ντοκουμέντο]
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι θεατρικές ομάδες του ΑΠΘ κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
«Είναι προφανές ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν προσφέρει ασφάλεια» σχολιάζουν με νόημα σε κοινό τους κείμενο οι θεατρικές ομάδες του ΑΠΘ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη σκιά του οργίου αστυνομικής βίας...
Οι θεατρικές ομάδες του ΑΠΘ κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι φωτογραφίες που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη συναυλία στο ΑΠΘ
Ντοκουμέντα της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ στο ΑΠΘ έρχονται για να διαλύσουν το αφήγημα που επιχείρησαν να στήσουν ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση.
Οι φωτογραφίες που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη συναυλία στο ΑΠΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δυναμικές συγκεντρώσεις μετά την άγρια επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως απάντηση στη προκλητική ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο ΑΠΘ, αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Δυναμικές συγκεντρώσεις μετά την άγρια επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστυνομικοί κατά... ΕΛ.ΑΣ. μετά τις χθεσινές εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ
Σε αναβρασμό η φοιτητική κοινότητα μετά το χθεσινό όργιο αστυνομικής βίας μέσα και έξω από την Πανεπιστημιούπολη, την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ αφήνει σαφείς αιχμές για τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί κατά... ΕΛ.ΑΣ. μετά τις χθεσινές εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας