• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.0°C / 29.0°C
  3 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 22.1°C / 25.6°C
  4 BF
  72%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.0°C / 27.7°C
  0 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  1 BF
  61%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 25.0°C
  2 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.4°C / 21.4°C
  1 BF
  56%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 26.5°C
  4 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.0°C / 24.9°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.4°C
  4 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  89%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  3 BF
  50%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.5°C / 25.6°C
  1 BF
  75%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 25.8°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.5°C / 28.0°C
  2 BF
  45%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  1 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.3°C / 25.7°C
  1 BF
  81%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.2°C / 18.2°C
  2 BF
  81%
EUROKINISSI/ΓΡ.Τ. ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Διαμαρτυρία στην Ιστιαία για την υποβάθμιση πέντε δημοτικών σχολείων

 • A-
 • A+

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, στις 6μμ, οι σύλλογοι γονέων πέντε πόλεων της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας, στην πλατεία της Ιστιαίας, ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων της Αιδηψού.

Την συγκέντρωση διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων των δημοτικών σχολείων Αιδηψού, Αγίου, Γιάλτρων, Ελληνικών, και του πράσινου οικολογικού σχολείου Ωρεών.

Με το μήνυμα τους «Η βόρεια Εύβοια αιμορραγεί, μας αφορά όλους», μετά την ολοσχερή καταστροφή του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου, οι γονείς ζητούν να αποσυρθεί συγκεκριμένη πρόταση για υποβάθμιση των σχολείων και να μη γίνει καμία υποβάθμιση σε κανένα άλλο σχολείο.  

«Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μέχρι να ληφθεί απόφαση να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο», τονίζει η Αργυρώ Μοσχούτα, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Αιδηψού.

«Η υποβάθμιση των σχολείων μας είναι το τελειωτικό χτύπημα που θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα σχολεία. Θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία των πόλεων που θα στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες, γεγονός που παρακωλύει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία, και κάνει τις τάξεις κέντρα υπερμετάδοσης του ιού στην περίοδο της πανδημίας», σημειώνουν χαρακτηριστικά γονείς και εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους.

Την υποβάθμιση 14 σχολείων, και την κατάργηση 17 θέσεων εκπαιδευτικών στην πολύπαθη κεντρική και βόρεια Εύβοια, προβλέπει πρόταση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόταση, προβλέπεται ο υποβιβασμός πέντε σχολικών μονάδων στο δήμο Ιστιαίας

 • Αιδηψού, των: Αιδηψού, από 6θέσιο σε 4θέσιο, Ωρεών, από 6θέσιο σε 4θέσιο, με διεθνή διάκριση ως πράσινο οικολογικό σχολείο, Αγίου, από 4θέσιο σε 3θέσιο, Γιάλτρων, από 2θέσιο σε μονοθέσιο, και Ελληνικών, από 2θέσιο σε μονοθέσιο. 

Την υποβάθμιση 38 σχολείων συνολικά, και την κατάργηση 40 θέσεων εκπαιδευτικών σε όλη την Εύβοια, περιλαμβάνει η πρόταση της δ.π.ε. Εύβοιας. 

 • Την ομόφωνη αντίθεσή της για την υποβάθμιση σχολείων του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, εκφράζει η δημοτική επιτροπή παιδείας του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, γιατί ο δήμος έχει πληγεί όπως τονίζει, από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, και το σχολικό έτος 2022-2023 θα υπάρξει αύξηση των μαθητών. 

Αντίστοιχη, είναι και η αντίθεση της δημοτικής επιτροπής παιδείας του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, για όλες τις προτεινόμενες καταργήσεις σχολικών μονάδων, υποβιβασμούς και στην αποδυνάμωσή τους, σύμφωνα με την πρόταση της διεύθυνσης π.ε. Εύβοιας.

 • Την κάθετη αντίθεσή του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Η πρόταση για υποβάθμιση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, θα προκαλέσει μοιραία και την υποβάθμιση σχολείων της δευτεροβάθμιας, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Εύβοιας.

«Απαιτούμε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα των σχολικών μονάδων ακόμη και με λιγότερους μαθητές, από αυτό που προβλέπεται σε κανονικές συνθήκες. Καμιά υποβάθμιση σχολικής μονάδας. Ειδικά μέτρα στήριξης για την πληγείσες περιοχές της Β. Εύβοιας. Δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, τοπική κοινωνία ενάντια σε κάθε υποβιβασμό και κατάργηση σχολικής μονάδας της περιοχής μας», συνεχίζει η ΕΛΜΕ Εύβοιας.

«Στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, της αύξησης των μαθητών στα τμήματα, κινείται η πρόταση της διεύθυνσης π.ε. Εύβοιας», τονίζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών π.ε. περιφέρειας Κύμης.

Σημειώνεται ότι, επικεφαλής του αγώνα είναι οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων δημοτικών σχολείων, Ωρεών, Αλεξία Ραπτοπούλου, πρόεδρος, Τάσος Καΐρης, Ειρήνη Καραγιαννάκη, Μάνος Τσακνάκης, Αιδηψού, Μαρία Ράπτου, αντιπρόεδρος, Ιωάννα Αργυρίου, γενική γραμματέας, Μαρία Αγγελοπούλου, ειδική γραμματέας, Βάσω Ζαχαράκη, ταμίας, Αργύρης Γερονικολός, Αρχοντούλα Ρηγοπούλου, Βούλα Φακίτσα, και Μανώλης Χριστοφάκης, μέλη. Άγιου, Απόστολος Χάλιος, πρόεδρος, Γιάλτρων, Μαριλίζα Κουφοστάση, πρόεδρος, Ελληνικών, Παναγιώτα Κερασιώτη, πρόεδρος.

Τον αγώνα των συλλόγων γονέων της βόρειας Εύβοιας, έχει αναδείξει η δημοσιογράφος Πάρη Ντελκή, η ηλεκτρονική εφημερίδα palmosev.gr, και στηρίζουν με ανακοινώσεις τους το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών π.ε. περιφέρειας Κύμης, η ν.ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ανοίξτε τα σχολεία! Μαζική απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ικαρίας
Με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης 24/3, διατράνωσε ο εκπαιδευτικός κόσμος της Ικαρίας το αίτημα για το άμεσο άνοιγμα των σχολείων
Ανοίξτε τα σχολεία! Μαζική απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ικαρίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αντιδράσεις για την έλλειψη σχολικής στέγης στην Καλαμαριά
Το πρόβλημα της μεταστέγασης του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς στο 3ο Λύκειο της περιοχής, το οποίο όμως είναι αρκετά πιο μακριά, οδήγησε και χθες γονείς μαθητών να εμποδίσουν την είσοδο των εκπαιδευτικών στο 10ο...
Αντιδράσεις για την έλλειψη σχολικής στέγης στην Καλαμαριά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νίκη μετά μουσικής
Μετά την έντονη αντίδραση γονέων και μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αποσύρει τη διάταξη που άλλαζε ριζικά την εκπαιδευτική και διοικητική...
Νίκη μετά μουσικής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μεγάλη γιορτή για 650 παιδιά Ειδικών Σχολείων
Μαθητές με «ιδιαίτερες ικανότητες» από 14 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, εκπαιδευτικοί και γονείς θα «συνταξιδέψουν» με προορισμό τη χαρά και τη διασκέδαση, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής που...
Μεγάλη γιορτή για 650 παιδιά Ειδικών Σχολείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι μαθητές απαιτούν το σχολείο που τους αξίζει
Την ώρα που στο υπουργείο Παιδείας γινόταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής, χιλιάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για το νέο Λύκειο αλλά και για τις ελλείψεις που εντοπίζονται...
Οι μαθητές απαιτούν το σχολείο που τους αξίζει
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Γονείς και δάσκαλοι απαντούν στον φόρο με κινητοποιήσεις
Τα μέτρα που θα λάβουν ενάντια στην εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και των φροντιστηρίων θα συζητήσουν στη συνάντησή τους οι γονείς των μαθητών και οι καθηγητές. Αμφότεροι...
Γονείς και δάσκαλοι απαντούν στον φόρο με κινητοποιήσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας