• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.2°C / 35.1°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.8°C / 35.4°C
  3 BF
  34%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.6°C / 35.9°C
  3 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  4 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 33.0°C
  3 BF
  33%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  34°C 32.0°C / 36.2°C
  2 BF
  41%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 28.4°C / 32.6°C
  2 BF
  57%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 36.2°C / 36.2°C
  3 BF
  24%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 29.9°C
  4 BF
  42%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.1°C / 30.9°C
  4 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.3°C / 28.8°C
  4 BF
  39%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.9°C / 29.7°C
  2 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  4 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.8°C / 33.9°C
  2 BF
  31%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.5°C / 32.7°C
  3 BF
  36%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.3°C / 29.8°C
  5 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.6°C / 35.0°C
  3 BF
  26%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 27.3°C / 27.3°C
  3 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  34°C 27.8°C / 34.4°C
  3 BF
  48%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  1 BF
  45%

Τραμπούκικες συμπεριφορές μελών της ΔΑΚΕ σε βάρος εκπαιδευτικών

 • A-
 • A+

Στην τελευταία Γ.Σ. των εκπαιδευτικών της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διαγράφτηκε από μέλος της ΕΛΜΕ ο καθηγητής Χ. Βαϊτσίδης για την «αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στο εκπαιδευτικό σωματείο και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της Γ.Σ. που θα αποφάσιζε τη διαγραφή του, ο Χ. Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ λειτούργησαν ως παρακρατικός μηχανισμός. Διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, χλεύαζαν και ειρωνεύονταν, εξαπέλυαν απειλές, κινούνταν επιθετικά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής σε μέλη του Δ.Σ. και εκπαιδευτικούς. 

Προσπάθησαν με απειλές, προσβολές και χλευασμούς να εμποδίσουν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα να μιλήσουν για να μην αποκαλύψουν τα αίσχη του. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήταν καν μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ.

Αποκορύφωμα της στάσης τους ήταν η πρωτοφανής επέμβαση των μελών της ΔΑΚΕ στη διαδικασία της ψηφοφορίας και η βίαιη, τραμπούκικη επίθεσή τους στα μέλη του Δ.Σ. και σε συναδέλφους. Στην έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Βαϊτσίδης, επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ που τον πέταξε στις σκάλες, στη συνέχεια χτύπησε στα χέρια την αντιπρόεδρο για να της αποσπάσει τους εκλογικούς καταλόγους και όταν δεν το κατάφερε, προσπάθησε να τους αρπάξει μέσα από τα πόδια της.

Επίθεση έκανε και σε άλλα μέλη του Δ.Σ., πήρε την κάλπη και την πέταξε, φωνάζοντας ότι δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ασκήθηκαν από μέλη της ΔΑΚΕ προπηλακισμοί και σωματικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί  μέλος του Δ.Σ. από τον Χ. Βαϊτσίδη, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Υπερψηφίστηκε με κάλπη στη Γενική Συνέλευση στις 4/5 η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ του Χ. Βαϊτσίδη!

Οι τακτικές της βίας και του παρακράτους δεν πέρασαν!

Η Γ.Σ. την Τετάρτη 4/5/2022 αποτέλεσε μια νίκη του σωματείου, καθώς οι αποφάσεις της υπερασπίζονται αρχές και αξίες των σωματείων:

α) το σεβασμό στο καταστατικό

β) την υπεράσπιση του ρόλου και της φυσιογνωμίας των σωματείων

γ) τις αρχές που πρέπει να διέπουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων

δ) την ουσιαστική παρέμβαση των εργαζομένων μέσα από τη συμμετοχή τους στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου

ε) την αυτοτέλεια των σωματείων απέναντι στο κράτος, την εργοδοσία και όσους τους εκπροσωπούν

Η πραγματοποίηση των διαδικασιών της Γ.Σ. και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη (90 υπέρ της διαγραφής 21 κατά) με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και τηρήθηκαν στο ακέραιο, αποτελούν καταδίκη όσων θεωρούν ότι μπορεί να κάνουν τα πάντα σε βάρος των εργαζομένων και του σωματείου και προκειμένου να το πετύχουν, δε διστάζουν να καταφύγουν σε πρακτικές βίας και τραμπουκισμού που παραπέμπουν σε παρακρατικό μηχανισμό.

Η Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 είχε ως μοναδικό θέμα την ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της του Βαϊτσίδη για την αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα. Ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ καθ' όλη τη διάρκεια της ΓΣ ήταν προκλητικοί, προσβλητικοί,  καταφανώς αντισυναδελφικοί με σκοπό να εμποδίσουν την έκφραση γνώμης των συναδέλφων και να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ, ανάμεσά τους και συγκεκριμένοι Διευθυντές (Διευθύντρια που παρενέβαινε σε κάθε ομιλητή έφτασε στο σημείο για να απαξιώσει τις εργαζόμενες όταν προσπαθούσαν να τοποθετηθούν, να γυρίσει την καρέκλα της ανάποδα, μπροστά τους και να χαρακτηρίζει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για διαγραφή του Χ.Β. φασιστική), λειτούργησαν ως παρακρατικός μηχανισμός. Διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, χλεύαζαν και ειρωνεύονταν, εξαπέλυαν απειλές, κινούνταν επιθετικά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής σε μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους. 

Προσπάθησαν με απειλές, προσβολές και χλευασμούς να εμποδίσουν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα να  μιλήσουν για να μην αποκαλύψουν τα αίσχη του. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήταν καν μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ (Κ. Βούρλιας στέλεχος της Ν.Δ. ο οποίος παρενέβαινε διαρκώς απειλούσε, λέγοντας ψέματα ότι ανήκει σε σχολείο της  Ε ΕΛΜΕ).

Αποκορύφωμα της στάσης τους ήταν η πρωτοφανής επέμβαση των μελών της ΔΑΚΕ στη διαδικασία της ψηφοφορίας και η βίαιη, τραμπούκικη επίθεσή τους στα μέλη του Δ.Σ. και σε συναδέλφους. Στην έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Βαϊτσίδης, επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ που τον πέταξε στις σκάλες, στη συνέχεια χτύπησε στα χέρια την αντιπρόεδρο για να της αποσπάσει τους εκλογικούς καταλόγους και όταν δεν το κατάφερε προσπάθησε να τους αρπάξει μέσα από τα πόδια της.

Επίθεση έκανε και σε άλλα μέλη του Δ.Σ., πήρε την κάλπη και την πέταξε, φωνάζοντας ότι δε θα επιτρέψει την υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ασκήθηκαν από μέλη της ΔΑΚΕ προπηλακισμοί και σωματικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί  μέλος του Δ.Σ. από τον Χ. Βαϊτσίδη, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ενώ η ψηφοφορία εξελίσσονταν, μέλος της ΔΑΚΕ και σύζυγος του Χ. Βαϊτσίδη, όρμησε σε δυο μέλη του Δ.Σ. που κρατούσαν τους εκλογικούς καταλόγους για να τους σκίσει και στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση, προφανώς για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις τραμπούκικες επιθέσεις του Χ.Β.. Έφτασαν στο σημείο για να διακόψουν τη διαδικασία να καλέσουν την αστυνομία με σκοπό να εκφοβίσουν τους συναδέλφους για να μην ψηφίσουν, αποδεικνύοντας με τον πιο μελανό τρόπο το ρόλο τους μέσα στα σωματεία που σκοπό έχουν να τα διαλύσουν και να τα καταργήσουν υπηρετώντας πιστά τα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτοί είναι οι «άριστοι» της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν όταν δεν περνούν οι τραμπουκισμοί τους να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις καταστολής για να επιβάλουν την άποψή τους. Μόνο με την αποφασιστική, ενωτική και μαζική στάση των εργαζομένων μπορεί να ανακοπεί η βία και η τρομοκρατία από όσους τις χρησιμοποιούν  που ζήσαμε στις διαδικασίες της ΓΣ χθες. 

Η Γ.Σ. που ξεκίνησε στις 3μμ στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και ήταν μαζικότατη, με μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με το καταστατικό, υπερψήφισε την ομόφωνη πρόταση διαγραφής του Χ. Βαϊτσίδη από μέλος της ΕΛΜΕ και όλα όσα καταγγέλθηκαν εναντίον του. Ο Χ. Βαϊτσίδης στην απολογία του δεν είπε κουβέντα για τις παραβιάσεις του καταστατικού που αφορούν στην προσκόμιση πλαστών εγγράφων στο Δίκτυο Άλφα με τα οποία όρισε τον εαυτό του "εκπρόσωπο" της ΕΛΜΕ σε αυτό, την εξαπάτηση της ΕΛΜΕ και την καταστρατήγηση των αρχών και σκοπών της ΕΛΜΕ, όπως περιγράφονται στο καταστατικό. Αντίθετα, παραδέχτηκε ότι ασκούσε διοίκηση στο Δίκτυο Άλφα και καταφέρθηκε με ιδιαίτερη ένταση και απειλές εναντίον των εργαζομένων σε αυτό και των δικαιωμάτων τους.

Σημειώνουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της ΓΣ και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του Βαϊτσίδη και των μελών της ΔΑΚΕ κατά των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και συναδέλφων, παρόντες ήταν ως μέλη της ΔΑΚΕ ο πρόεδρος και ο ταμίας της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης παρόντες ήταν και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ άλλων ΕΛΜΕ (ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ και ο γραμματέας της Δ΄ ΕΛΜΕ-Θ).

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως τόσοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να αποτρέψουν τέτοιες εκτροπές και βιαιότητες από πλευράς των μελών της παράταξης τους, αντίθετα με την παρουσία τους τις ενθάρρυναν και τις ενίσχυσαν.

Καθοριστική για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν η συμβολή της πλειοψηφίας των συναδέλφων και η άψογη συμπεριφορά τους που τίμησε την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, σε αντίθεση με την άθλια, αντιδημοκρατική συμπεριφορά της μειοψηφίας, καθώς και η αξιοπρέπεια με την οποία στάθηκαν οι εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα απέναντι στις επιθέσεις που δέχθηκαν.

Η επιμονή όλων των μελών του Δ.Σ. να τηρηθεί το καταστατικό με ακρίβεια, όπως έπραξε σε όλο το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, συνέβαλε καθοριστικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα:
Το Δ.Σ. με ομόφωνες αποφάσεις του στις 22/2/2022 και στις 5/4/2022 κατήγγειλε την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική στάση του Χ. Βαϊτσίδη, ο οποίος εξαπάτησε την ΕΛΜΕ και το Δίκτυο Άλφα, παραβίασε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και προσέβαλε την προσωπικότητά τους, ενώ προσπάθησε να πετάξει την ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Άλφα. 

Ο Χ. Βαϊτσίδης στην απολογία του στη χθεσινή Γ.Σ. (4/5) δεν απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες. Σημειώνουμε ότι δεν εμφανίστηκε στη ΓΣ 13/4 για να δώσει εξηγήσεις, δεν απάντησε στην προφορική του απολογία στις 28/4, ενώ δεν τόλμησε να καταθέσει γραπτή απολογία ούτε στο ΔΣ, ούτε στη ΓΣ, αλλά ούτε και στον κλάδο.

Το Δ.Σ. θεωρεί βαρύνουσας σημασίας τις ομόφωνες καταγγελίες του Δ.Σ. (22/2, 5/4, 19/4. 28/4), την ομόφωνη καταγγελία των εργαζομένων στο Δίκτυο Άλφα, την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης που δηλώνει ότι «θα αγωνιστεί για να δικαιωθούν οι εργαζόμενες», και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ζ΄ ΣΕΠΕ Αμπελοκήπων εναντίον του Βαϊτσίδη. Με βάση όλες αυτές τις αποφάσεις καθόρισε τη στάση του.
Το Δ.Σ. υλοποίησε την απόφαση της διαγραφής τηρώντας το άρθρο 8 του καταστατικού (η διαγραφή εγκρίνεται όταν ψηφίζεται από τα 3/4 των παρόντων μελών στη ΓΣ), το άρθρο 30 του καταστατικού (η ψηφοφορία διεξάγεται με κάλπη) και το άρθρο 7 (ψηφίζουν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΛΜΕ). Η πιστή τήρηση της διαδικασίας διασφαλίζει την εγκυρότητα της απόφασης που έχει ληφθεί.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 111 συνάδελφοι και υπέρ της διαγραφής ψήφισαν οι 90 και κατά οι 21. Το αποτέλεσμα καταγράφηκε από τα μέλη του ΔΣ που συμμετείχαν στην καταμέτρηση των ψήφων.  Η διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη  συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό των 3/4  των παρόντων και άρα από τις 4/5/2022 έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ και δεν είναι μέλος της για ένα χρόνο και με βάση το καταστατικό (άρθρο 9) για να επανέλθει στην ΕΛΜΕ μετά την πάροδο του χρόνου διαγραφής του απαιτείται με αίτησή του να ζητήσει από τη ΓΣ την επανεγγραφή του στην ΕΛΜΕ.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τη συμπεριφορά του Χ. Βαϊτσίδη, η ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε μέχρι τη δικαίωσή τους. Την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική τοποθέτησή τους που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν να ακουστεί στη ΓΣ, την αποστέλλουμε στα σχολεία για να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί για τα αίσχη του Βαϊτσίδη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΥΠΑΙΘ προς εκπαιδευτικούς: Απαγορεύεται... να κάνετε διακοπές!
Με έγγραφα του υπουργείου Παιδείας, ζητείται από τις σχολικές μονάδες να ορίσουν εκπαιδευτικούς που θα αναμένουν στο τηλέφωνό τους για την παράδοση των σχολικών βιβλίων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. Μέχρι...
ΥΠΑΙΘ προς εκπαιδευτικούς: Απαγορεύεται... να κάνετε διακοπές!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Υποβαθμίζουν τα δικαιώματα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Ο ρόλος των καθηγητών Ειδικής Αγωγής που παρέχουν Παράλληλη Στήριξη σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, είναι αναντικατάστατος.
Υποβαθμίζουν τα δικαιώματα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Για 4η φορά στέλνουν εκπαιδευτικό σωματείο στα δικαστήρια
Σκληρή ανακοίνωση για τη ΔΑΚΕ και τον Χ. Βαϊτσίδη που προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης για διαγραφή του τελευταίου από την ΕΛΜΕ, εξέδωσε σήμερα η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Για 4η φορά στέλνουν εκπαιδευτικό σωματείο στα δικαστήρια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αφήνουν απλήρωτους εκπαιδευτικούς! Μηνυτήρια αναφορά κατά της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας
Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, κατέθεσε εξώδικο προς τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας και την Υπουργό Παιδείας με το οποίο ζητούσε την άμεση αποζημίωση της υπερωριακής...
Αφήνουν απλήρωτους εκπαιδευτικούς! Μηνυτήρια αναφορά κατά της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μπαράζ καταγγελιών κατά της διευθύντριας που ζήτησε την καταδίκη δασκάλας
Αγανάκτηση και θυμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε πολλούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ μετά την πρωτοφανή ενέργεια διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου.
Μπαράζ καταγγελιών κατά της διευθύντριας που ζήτησε την καταδίκη δασκάλας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αγωγή απ' τη Ν. Κεραμέως σε βάρος εκπαιδευτικών για απεργία κατά της «ελληνικής PISA»
Η υπουργός Παιδείας ζητά να κηρυχθεί παράνομη η απεργία εκπαιδευτικών, που καταγγέλλουν πως οι νέες εξετάσεις θα οδηγήσουν σε κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολείων, όπως επίσης και σε απολύσεις.
Αγωγή απ' τη Ν. Κεραμέως σε βάρος εκπαιδευτικών για απεργία κατά της «ελληνικής PISA»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας