• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.7°C / 27.4°C
  2 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.1°C / 26.0°C
  2 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.0°C / 28.2°C
  3 BF
  40%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.9°C / 26.9°C
  2 BF
  47%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  24°C 20.2°C / 23.9°C
  2 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 28.0°C
  1 BF
  79%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.4°C
  1 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  1 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.9°C / 21.8°C
  1 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 22.3°C / 25.9°C
  0 BF
  50%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.8°C
  2 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.9°C / 23.7°C
  2 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  0 BF
  73%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  2 BF
  60%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.8°C / 28.3°C
  2 BF
  47%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.8°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.3°C / 27.7°C
  2 BF
  54%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  3 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.2°C / 23.7°C
  2 BF
  88%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.3°C / 24.3°C
  1 BF
  60%

Νίκη Κεραμέως και Αγγελος Συρίγος

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μάθημα 1ο: το «καταδίδω» σε όλα τα πρόσωπα

 • A-
 • A+
Η Κεραμέως ζητεί από τους γονείς να «καρφώνουν» τους καθηγητές που δεν κάνουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους σπάζοντας τις καταλήψεις. ● Ο Αγγελος Συρίγος προειδοποιεί για συνέπειες και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εξειδικεύουν απειλώντας με ΕΔΕ και περικοπή μισθού!

Σε εφαρμογή φαίνεται πως έχει μπει το σχέδιο της κυβέρνησης για σπάσιμο των δεκάδων μαθητικών καταλήψεων μέσω των απειλών σε καθηγητές για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους και ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το επισφαλές άνοιγμα των σχολείων με το πρωτόκολλο του 50% συν 1 θετικών κρουσμάτων για να κλείσει ένα τμήμα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της (ACTION 24) ζήτησε από τους ίδιους τους γονείς «να στείλουν τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τηλεκπαίδευση»! Είχε προηγηθεί ο υφυπουργός Παιδείας Αγγ. Συρίγος, ο οποίος υπογράμμισε πως όσοι καθηγητές αρνηθούν «θα αντιμετωπιστούν από τις περιφερειακές διευθύνσεις και στη συνέχεια από το υπουργείο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα παιδιά χωρίς μάθημα».

Κι ενώ η υπουργός μιλά για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, σε πολλά κατειλημμένα σχολεία οι διευθυντές αναφέρουν στους καθηγητές πως αυτή δεν γίνεται γιατί «υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με την πλατφόρμα». Και όλα αυτά ενώ το υπουργείο δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ειδικά με την τέταρτη εντολή της ΑΠΠΔ, η οποία αναφέρει ότι «δεν εξασφαλίζεται επαρκές επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων» καθώς από τις ρήτρες της σύμβασης της Cisco προκύπτει ότι διαβιβάζονται δεδομένα μαθητών από το ΥΠΑΙΘ προς την εδρεύουσα στις ΗΠΑ Cisco.

Ενδεικτική της πίεσης που ασκείται στους καθηγητές είναι η καταγγελία που έφτασε στην ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων για μέιλ σε δύο σχολεία υπό κατάληψη, που αναφέρουν το ένα ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας θα προχωρήσει σε ΕΔΕ και το άλλο ότι θα προχωρήσει σε περικοπή μισθού αν κάποιος καθηγητής δεν κάνει webex! «Είναι ακατανόητη η σπουδή της ΔΔΕ και απαράδεκτη η δημιουργία κλίματος φόβου και απειλών που δυναμιτίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Επιτέλους, οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποχρεώσεις μας και το να επισείεται η πιθανή εφαρμογή ποινών μάς προσβάλλει και μας προκαλεί!

Εχουμε διατυπώσει τη θέση ότι οι καθηγητές δεν μπορούν να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά σε κινητοποιήσεις μαθητών, ανεξάρτητα από το πόσο ολοκληρωμένα θέτουν τα αιτήματά τους ή αν επιλέγουν κάθε φορά την κατάλληλη μορφή διεκδίκησης» ξεκαθαρίζουν τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής και Θριασίου - Μεγαρίδας - Ειδυλλίας. Σημειώνεται ότι σε πλήρη ισχύ εξακολουθούν να είναι τρεις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για αποχή των καθηγητών από την τηλεκπαίδευση, πρώτον, σε περίπτωση μαθητικών καταλήψεων (απεργία-αποχή), δεύτερον, όταν τους ζητείται τηλεκπαίδευση με δικά τους μέσα και, τρίτον, σε κάθε είδους μετάδοση μέσω κάμερας μαθημάτων που γίνονται διά ζώσης στο σχολείο.

Την περιφρόνηση της κυβέρνησης και τη διαφορετική μεταχείριση των εκπαιδευτικών σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), αναφέροντας πως ο σχετικός νόμος (4807/21) που θεσμοθέτησε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει τον απαραίτητο τηλεπικοινωνιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό για τηλεργασία σε όλες τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων εξαίρεσε από τη ρύθμιση αυτή μόνο τους εκπαιδευτικούς.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες το υπουργείο Παιδείας, κατηγορώντας τον ότι «επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε» και επαναλαμβάνοντας πως «το σχολείο συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο στον περιορισμό της πανδημίας στη σχολική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα». Τώρα, πού είδε το υπουργείο Παιδείας περιορισμό της πανδημίας με 211 νεκρούς μέσα σε δύο μέρες είναι απορίας άξιο. To ΥΠΑΙΘ επιμένει να παρουσιάζει την αριθμητική αποκλιμάκωση στις ηλικίες 0-17 ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει στα σχολεία, αγνοώντας τη σχετική αποκλιμάκωση του συνολικού αριθμού κρουσμάτων σε όλο τον πληθυσμό. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτιμά (ΣΚΑΪ) τα ενεργά κρούσματα σε παιδιά σε 75.000-80.000, ενώ αυτή τη βδομάδα προστέθηκαν 8.278 νέα θετικά κρούσματα στα σχολεία.

Με αίτημα την ασφαλή υγειονομικά λειτουργία των σχολείων πραγματοποιείται σήμερα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στη Βουλή διακομματικά το αίτημα των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών
Οι 3.000 εκπαιδευτικοί ζητούν εδώ και μήνες τη μείωση κατά ένα έτος του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην οργανική τους θέση.
Στη Βουλή διακομματικά το αίτημα των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
Ανοιχτή Επιστολή προς τον υφυπουργό παιδείας Άγγελο Συρίγο απέστειλε εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου, εξηγώντας γιατί εναντιώνεται στην τηλεκπαίδευση ως μέσο αντιμετώπισης των μαθητικών καταλήψεων.
«Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κυβερνητική ομολογία για την τηλεκπαίδευση
H τηλεκπαίδευση μέχρι σήμερα και για δύο ολόκληρα χρόνια έχει διεξαχθεί σε ένα τεχνικό πλαίσιο παντελώς διάτρητο ως προς την παράδοση προσωπικών δεδομένων ενάμισι και πλέον εκατομμυρίου μαθητών και...
Κυβερνητική ομολογία για την τηλεκπαίδευση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τυλίξτε μου ένα θεσμικό βιομηχανικό διδακτορικό
Ο θεσμός των βιομηχανικών διδακτορικών ανήκει στο πλαίσιο επιδότησης του ιδιωτικού τομέα για να πράξει αυτό που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να κάνει στην προσπάθεια να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.
Τυλίξτε μου ένα θεσμικό βιομηχανικό διδακτορικό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Να πάρουν πίσω τις διώξεις σε 114 διευθυντές σχολείων»
Η κύρωση στους διευθυντές έγινε με την αιτιολογία ότι δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Εκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021.
«Να πάρουν πίσω τις διώξεις σε 114 διευθυντές σχολείων»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ερχεται το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, επιστρέφουν τα ΤΕΙ
Η Νίκη Κεραμέως ζήτησε και πάλι να καταθέσουν τα Πανεπιστήμια τις προτάσεις τους για αλλαγές, μετονομασίες, συγχωνεύσεις ή κλείσιμο τμημάτων τους και έδωσε παράταση ώς τις 20 Απριλίου.
Ερχεται το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, επιστρέφουν τα ΤΕΙ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας