• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.7°C / 28.6°C
  2 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 23.6°C / 27.7°C
  2 BF
  48%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 29.3°C
  3 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.3°C / 26.9°C
  0 BF
  44%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.6°C / 27.0°C
  2 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 23.4°C
  0 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.6°C / 29.6°C
  2 BF
  47%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.1°C / 26.1°C
  2 BF
  52%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 24.0°C
  1 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 25.8°C
  2 BF
  43%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 21.7°C
  2 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  27°C 26.9°C / 28.4°C
  2 BF
  47%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.5°C / 27.7°C
  2 BF
  45%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 23.8°C
  4 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.5°C / 28.8°C
  0 BF
  35%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 24.3°C
  2 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.4°C / 27.2°C
  2 BF
  56%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.7°C
  1 BF
  55%
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Υπουργείο Παιδείας για τηλεκπαίδευση: Τότε απειλούσε, τώρα ομολογεί 

 • A-
 • A+
Προστασία Δεδομένων: Ομολογία για παραβιάσεις από το υπουργείο Παιδείας κατά την τηλεκπαίδευση. «Kατέπεσαν όλα τα επιχειρήματα που η κυρία Κεραμέως πρόβαλλε δύο χρόνια τώρα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλοπρεπής κυβίστηση από το υπουργείο Παιδείας που αναγκάστηκε να ομολογήσει -ορισμένα- λάθη του σχετικά με την αποτυχία της τηλεκπαίδευσης, που παρά την πρωτοφανή έξαρση της πανδημίας και τις εκκλήσεις για παράταση της διακοπής λειτουργίας σχολείων και Πανεπιστημίων δεν επελέγη αυτή τη φορά για την επιστροφή στις τάξεις με το επιχείρημα ότι ξαφνικά «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία» .

Το ΥΠΑΙΘ παραδέχεται τώρα πως υπήρχαν «τα τεχνικά ζητήματα και οι επισημάνσεις», που είχε αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε σχέση με την διαδικασία, γνωστοποιώντας πως «έχουν ικανοποιηθεί και ένα τελευταίο τεχνικό ζήτημα βαίνει προς ικανοποίηση».

Και αναφέρεται στη «συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με την Αρχή μετά την επισήμανση κάποιων τεχνικών κυρίως ζητημάτων σχετικά με τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και η κατάθεση αναλυτικού υπομνήματος του Υπουργείου με επιπλέον δράσεις και ενέργειες που ανέλαβε».

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του όμως το ΥΠΑΙΘ «ακυρώνει» προηγούμενη με την οποία όχι μόνο αμφισβητούσε την κρίση της καθ’ ύλην αρμόδιας Αρχής αλλά απειλούσε μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση μη συμμόρωσης εγκαλώντας την και για «αλλαγή πλεύσης», ενώ η ίδια η υπουργός Παιδείας είχε επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τα προβλήματα που διαπίστωνε.

Θυμίζουμε ότι η Αρχή στην απόφαση-κόλαφο του περασμένου Οκτωβρίου επέπληττε σφοδρά το υπουργείο για παραβιάσεις σωρείας άρθρων του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (Δείτε εδώ τις πέντε βασικές παραβιάσεις). 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της πρώτης πανελλήνιας επιστημονικής έρευνας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, εξαιτίας της πανδημίας, τα συμπεράσματα των δασκάλων και καθηγητών ήταν αρνητικά σχετικά με τη μάθηση, την ποιότητα των διαδράσεων στην επικοινωνία και τη συμπερίληψη όλων των μαθητών.

ΣΥΡΙΖΑ: «Καλά ξεμπερδέματα» στην κυρία υπουργό και ακόμη στην Cisco

Η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε σήμερα στην υπόθεση για να τονίζει πως «αυτή παραμένει ανοιχτή και έχει πολύ μέλλον», να ζητήσει να δοθεί στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατατέθηκε στην ΑΠΔΠΧ και να ευχηθεί... «καλά ξεμπερδέματα» στην Νίκη Κεραμέως και ακόμη καλύτερα στην Cisco.

Σχολιάζοντας την ομολογία του υπουργείου Παιδείας η Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Εργου (ΕΠΕΚΕ) Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τα εξής:

«Την πικρή γεύση των λεγόμενων της που τώρα αναγκάζεται να καταπιεί γεύεται σήμερα η υπουργός Παιδείας.  Αφού την ανάγκην φιλότιμίαν ποιούμενη, ανακοίνωσε  (πανηγυρίζοντας "μεσ' στην καλή χαρά", ως συνήθως) ότι άρχισε να συμμορφώνεται προς τις  3 από τις 4 υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για το σκάνδαλο Cisco. Kατέπεσαν έτσι όλα τα επιχειρήματα που η κυρία Κεραμέως πρόβαλλε δύο χρόνια τώρα.

 • Σκάνδαλο Cisco υπήρξε. Το αποδεικνύει η τωρινή "συμμόρφωση"-ομολογία ενοχής του υπουργείου Παιδείας
 • Διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών συνέβη
 • Διαβίβασή τους στις ΗΠΑ έγινε 
 • Καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής προς το Υπουργείο εκδόθηκαν
 • Κοινοβουλευτικές μάχες δόθηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δικαιώθηκε για την επιλογή του να "ταράξει στη νομιμότητα" το υπουργείο Παιδείας και την Cisco 

«Μετά από όλα αυτά,  το υπουργείο υποχρεώθηκε  να εγκαταλείψει  τους λεονταρισμούς και δεν αμφισβήτησε δικαστικά την απόφαση της ΑΠΔΠΧ, όπως απειλούσε ακόμη και πριν τρεις μέρες στη Βουλή η κυρία Κεραμέως. Η υπουργός  έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και άρχισε να πίνει το πικρό ποτήρι της "συμμόρφωσης". Να το θυμάται αυτό την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να παραπλανήσει τη Βουλή ή να ξεστομίσει συκοφαντικούς ισχυρισμούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» τονίζει το Γραφείο Τύπου της Κουμονδούρου.

«Θα παρακολουθούμε στενά τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο θα  ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της  Αρχής. Αλλά αυτό αφορά στο μέλλον και ελπίζουμε το όργιο παρανομίας  να διορθωθεί» σημειώνει επίσης το κόμμα.
 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΒΟΥΛΗ
Σύγκρουση στη Βουλή για την τηλεκπαίδευση, δικαιολογίες από Κεραμέως
Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης είπε ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τηλεκπαίδευση ήταν «καταπέλτης» και ρώτησε την κ. Κεραμέως εάν το υπουργείο θα συμμορφωθεί με...
Σύγκρουση στη Βουλή για την τηλεκπαίδευση, δικαιολογίες από Κεραμέως
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΥΠΑΙΘ: Η ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών έχει τα όριά της!
Το υπουργείο Παιδείας επιπλήττει με σφοδρότητα την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την απόφαση που έλαβε σχετικά με την τηλεκπαίδευση.
ΥΠΑΙΘ: Η ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών έχει τα όριά της!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απόφαση-καταπέλτης για την τηλεκπαίδευση
Επίπληξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς το υπουργείο για παραβιάσεις σωρείας άρθρων του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων ● Ρητή εντολή, εντός συγκεκριμένου χρονικού...
Απόφαση-καταπέλτης για την τηλεκπαίδευση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας