• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.9°C / 34.7°C
  2 BF
  39%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 29.4°C / 36.6°C
  2 BF
  37%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  31°C 28.0°C / 33.3°C
  3 BF
  32%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  3 BF
  27%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  2 BF
  50%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 31.8°C / 35.0°C
  1 BF
  34%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 31.4°C / 31.4°C
  0 BF
  18%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  35°C 35.2°C / 35.2°C
  2 BF
  18%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.4°C / 29.9°C
  2 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 26.8°C / 30.9°C
  1 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 27.8°C
  2 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.5°C / 29.7°C
  1 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  42%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  36°C 33.4°C / 35.9°C
  3 BF
  25%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 28.5°C / 32.7°C
  3 BF
  33%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  4 BF
  54%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.9°C / 34.9°C
  3 BF
  27%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 27.3°C
  2 BF
  63%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 27.8°C / 33.7°C
  2 BF
  46%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 29.1°C / 29.1°C
  2 BF
  30%

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στον θεσμό της αξιολόγησης στο κέντρο της Αθήνας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Έφεση της υπουργού Παιδείας

 • A-
 • A+
Εκδικάζεται τη Δευτέρα 11/10, ημέρα προκηρυγμένης απεργίας του εκπαιδευτικού κλάδου ● Ζητάει να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα της αρχικής αγωγής της, δηλαδή να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, η απόφαση να είναι άμεσα εκτελεστή και να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 ευρώ σε καθεμία από τις ομοσπονδίες ●Η έφεση στρέφεται ενάντια ακόμη και στην ΑΔΕΔΥ που πρωτόδικα είχε παρέμβει υπέρ των ομοσπονδιών, οι οποίες καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας

Από αιφνιδιασμό σε αιφνιδιασμό το πάει η υπουργός Παιδείας, η οποία έχει επιδοθεί σε μια λυσσαλέα προσπάθεια να βάλει τέλος στη συνεχιζόμενη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Μετά την έφεση που άσκησαν οι τρεις ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) επί της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία, η υπουργός επανέρχεται με δική της έφεση επί της ίδιας απόφασης, με την οποία ζητά να γίνει «πλήρως και ολοσχερώς δεκτή» η αγωγή της και όλα τα αιτήματα αυτής, δηλαδή να αναγνωριστεί ότι η απεργία είναι παράνομη «και περαιτέρω καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας-αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί «συνολικώς ήτοι αναφορικώς» προς όλα τα παραπάνω αιτήματα και να καταδικαστούν οι ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα.

Το υπουργείο επικαλέστηκε λόγους «ακραίου κατεπείγοντος καθώς η καταληκτική ημερομηνία για τις πρώτες ενέργειες αξιολόγησης ήταν η 30/09/2021» και επειδή «οι εναγόμενες έχουν ήδη δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα συμμορφωθούν προς την πρωτόδικη απόφαση», οπότε «σε περίπτωση καθυστέρησης, η απόφαση θα κινδυνεύσει να στερείται αντικειμένου», αιτήθηκε να οριστεί δικάσιμος «εντός του προβλεπόμενου πενθήμερου από την κατάθεση της παρούσας (άρθρο 22 παρ. 4 νόμου 1264/1982) μαζί με αντίστοιχη σύντμηση των προθεσμιών επίδοσης».

Και, πράγματι, η εκδίκαση της εν λόγω έφεσης ορίστηκε για το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 11/10, ημέρα που οι Ομοσπονδίες έχουν προκηρύξει πανεκπαιδευτική 24ωρη απεργία.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, υπάρχει η σκέψη η συγκέντρωση να ξεκινήσει από το Εφετείο και όχι από τα Προπύλαια, όπως όριζε το αρχικό κάλεσμα, αλλά αυτό μένει να ανακοινωθεί σύντομα.

Η έφεση στρέφεται κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) αλλά και της ΑΔΕΔΥ που παρενέβη υπέρ των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών κατά την εκδίκαση της αγωγής της υπουργού Παιδείας, την περασμένη Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Θυμίζουμε ότι το κορυφαίο τριτοβάθμιο σωματείο των δημοσίων υπαλλήλων έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΟΛΜΕ, με το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ να αποφασίζει να παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας (το καταστατικό της ΟΛΜΕ επιτρέπει την προκήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας), προχωρώντας στην κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τη Δευτέρα, 11 του Οκτώβρη.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, πάντως, δεν φαίνεται να τρομοκρατούνται ούτε και τώρα και καλούν όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ποινικοποιούν τους αγώνες
Το δικαστήριο έκρινε παράνομη, και μάλιστα για τυπικούς λόγους, την απεργία της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ, όχι όμως καταχρηστική, ενώ χαρακτήρισε πολιτική και άρα καταχρηστική μόνο την προκηρυχθείσα αποχή της...
Ποινικοποιούν τους αγώνες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νέα αγωγή Κεραμέως για την αξιολόγηση κατά της ΑΔΕΔΥ
Είναι άραγε «μεθόδευση» όταν ένας κλάδος αγωνίζεται ενάντια σε μέτρα που τον ισοπεδώνουν και όχι όταν το ίδιο το κράτος στρέφεται με λύσσα εναντίον αυτού του κλάδου, επιχειρώντας να καταπνίξει κάθε αντίδραση,...
Νέα αγωγή Κεραμέως για την αξιολόγηση κατά της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εξώδικο ΔΟΕ σε Κεραμέως - Κόπτση για τις απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών
Με εξώδικο απαντά η ΔΟΕ στις απειλές που εξαπολύονται σε βάρος εκπαιδευτικών που υιοθετούν την πρότασή της για υποβολή ενιαίων κειμένων στο πλαίσιο της αξιολόγησης.
Εξώδικο ΔΟΕ σε Κεραμέως - Κόπτση για τις απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νέες απειλές κατά εκπαιδευτικών με αφορμή την αξιολόγηση
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης ζητά εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία υποστηρίζοντας ότι το κείμενο της αξιολόγησης σειρά σχολείων δεν πληροί τα κριτήρια και τις...
Νέες απειλές κατά εκπαιδευτικών με αφορμή την αξιολόγηση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ
H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έσπευσε –πανηγυρίζοντας– να ανακοινώσει πως η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κλιμακώνουν με 24ωρη απεργία
Πρώτη η ΔΟΕ προκήρυξε την απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα βάζοντας στο αγωνιστικό πλαίσιο πέρα από την αξιολόγηση και τον αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη.
Κλιμακώνουν με 24ωρη απεργία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας