• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.7°C / 31.1°C
  1 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.0°C / 27.8°C
  1 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.0°C / 26.0°C
  1 BF
  61%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  1 BF
  73%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.0°C / 25.0°C
  1 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.6°C / 27.2°C
  2 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.0°C / 27.0°C
  1 BF
  36%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.2°C / 26.0°C
  1 BF
  61%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.0°C / 31.7°C
  1 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.0°C / 26.0°C
  1 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.0°C / 28.0°C
  2 BF
  69%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.1°C
  2 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.0°C / 25.0°C
  2 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.0°C / 27.8°C
  1 BF
  65%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.9°C / 28.3°C
  1 BF
  76%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.6°C / 26.0°C
  3 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.3°C / 30.0°C
  2 BF
  37%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 25.0°C
  1 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.6°C / 25.6°C
  2 BF
  86%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.0°C / 27.0°C
  1 BF
  36%
Καταγγελία για αδικαιολόγητες και παράνομες περικοπές μισθού εκπαιδευτικών
ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)

Καταγγελία για αδικαιολόγητες και παράνομες περικοπές μισθού εκπαιδευτικών

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμη ένα περιστατικό περικοπής μισθών των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης καταγγέλλει η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Πρόκειται για περικοπή μισθών των εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Σύρου από τη διευθύντρια του σχολείου.

«Η διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου συνεχίζει την επιθετική συμπεριφορά της απέναντι στους είκοσι επτά (27) συναδέλφους που δήλωσαν απεργία αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, δηλώνοντας τους συναδέλφους που έκαναν δήλωση «απεργίας – αποχής», ως συμμετέχοντες σε στάση εργασίας και στερώντας τους μισθό για δεύτερη φορά» επισημαίνει η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Η συγκεκριμένη διευθύντρια δέχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν για τη συμπεριφορά της επανειλημμένως καταγγελίες από την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, αλλά και από την ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, «η δήλωση από πλευράς της Διευθύντριας ότι οι συνάδελφοι συμμετείχαν σε στάση εργασίας, είναι αδικαιολόγητη και στερείται κάθε νομικής βάσης».

Τέλος, καλεί την ΟΛΜΕ να κάνει άμεσα παρέμβαση για το θέμα, ενώ καλεί την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρχει καμία στέρηση μισθού για κανένα εκπαιδευτικό και να επιληφθούν άμεσα σχετικά με τις συγκεκριμένες ενέργειες της διευθύντριας του ΓΕΛ Σύρου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Παράνομη περικοπή μισθού από τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου σε συναδέλφους για δεύτερη φορά!

Η επιθετική και εκφοβιστική συμπεριφορά της συνεχίζεται...

Για άλλη μια φορά ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταγγέλλουμε την παράνομη ενέργεια της Διευθύντριας του ΓΕΛ Σύρου να περικόψει μισθό από τους συναδέλφους μας.   

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου συνεχίζει την επιθετική συμπεριφορά της απέναντι στους είκοσι επτά (27) συναδέλφους που δήλωσαν απεργία αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, δηλώνοντας τους συναδέλφους που έκαναν δήλωση «απεργίας – αποχής», ως συμμετέχοντες σε στάση εργασίας και στερώντας τους μισθό για δεύτερη φορά! Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι απολύτως παράνομη, έωλη νομικά και θεσμικά και αντιδεοντολογική. Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση σε πανελλαδικό επίπεδο που ένας Διευθυντής προχωράει σε μια τέτοια ενέργεια!

Ήδη η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου, που στο πρόσφατο παρελθόν δέχθηκε για τη συμπεριφορά της επανειλημμένως καταγγελίες από την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, αλλά και από την ΟΛΜΕ, συνεχίζει σε έναν κατήφορο αυταρχικής και εκφοβιστικής συμπεριφοράς και στάσης απέναντι στους συναδέλφους του σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε συντριπτική πλειοψηφία στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, που προκήρυξε η ΟΛΜΕ.

Ενημερώνουμε  της Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους Διευθυντές ότι όπως επισημαίνει και η ΟΛΜΕ «η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη». Επίσης η απεργία – αποχή από την αξιολόγηση δεν προβλέπει καμία στέρηση μισθού σε εργαζόμενους, καμία περικοπή προϋπηρεσίας ή ενσήμου, σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο και τη σχετική νομοθεσία. 

Επομένως η δήλωση από πλευράς της Διευθύντριας ότι οι συνάδελφοι συμμετείχαν σε στάση εργασίας, είναι αδικαιολόγητη και στερείται κάθε νομικής βάσης

Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο της ΟΛΜΕ με τίτλο « Διευκρινίσεις σε σχέση με την απεργία αποχή» που στάλθηκε στα σχολεία στις 24 Φλεβάρη 2021:

Σχετικά με την καταχώριση της απεργίας-αποχής στο myschool:

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η απεργία-αποχή είναι αποχή από συγκεκριμένα μόνο καθήκοντα και εν προκειμένω αποχή από τα καθήκοντα αξιολόγησης που προβλέπονται από τα άρθρα 33, 34, 35 και 36 του ν.4692/2020  και από την υπ. αριθμ.  6603/ΓΔ4 (ΦΕΚ B' 140/20.01.2021) υπουργική απόφαση. Όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα, διδακτικά και εξωδιδακτικά, εκτελούνται κανονικά από τους εκπαιδευτικούς. Ως εκ τούτου, δε μπορεί να καταχωριστεί ούτε ως απεργία ούτε ως στάση εργασίας στο myschool. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταφανώς παράνομο.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους διευθυντές/ντριες και όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί/ες σε προφορικές οδηγίες που τους δίνονται και πιθανά να τους/τις οδηγήσουν σε παράνομες πράξεις.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ και να καταγγέλλουν άμεσα στις ΕΛΜΕ οποιαδήποτε παρανομία πραγματοποιείται στο σχολείο τους.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να παρεμβαίνουν άμεσα σε οποιαδήποτε παρανομία και να ενημερώνουν την ΟΛΜΕ, αν χρειαστεί περαιτέρω παρέμβαση.

Κανείς και καμία εκπαιδευτικός δεν είναι μόνος/η!

Μαζικά και ενωτικά θα νικήσουμε!

Ως εκ τούτου,

Καλούμε την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρχει καμία στέρηση μισθού για κανένα συνάδελφο και να επιληφθούν άμεσα σχετικά με τις συγκεκριμένες ενέργειες της Διευθύντριας του ΓΕΛ Σύρου.

Δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να κάνει άμεσα παρέμβαση για το θέμα.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οργουελικό εργασιακό τοπίο στην εκπαίδευση
Οι διαφορετικές εργασιακές σχέσεις στον ίδιο χώρο, τις οποίες επιβάλλει κατά κόρον η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς, αποσκοπούν στο να παγιωθούν σταδιακά οι χειρότερες για όλους ως φυσικό γεγονός, ενώ στο...
Οργουελικό εργασιακό τοπίο στην εκπαίδευση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ανοίξτε τα σχολεία! Μαζική απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ικαρίας
Με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης 24/3, διατράνωσε ο εκπαιδευτικός κόσμος της Ικαρίας το αίτημα για το άμεσο άνοιγμα των σχολείων
Ανοίξτε τα σχολεία! Μαζική απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ικαρίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αναπροσαρμογή – λάστιχο για τους καθηγητές που διδάσκουν και σε Γυμνάσιο και σε Λύκειο
Η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων, ενώ τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική και τις κόκκινες περιοχές, αναδεικνύει και το οξύτατο πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Αναπροσαρμογή – λάστιχο για τους καθηγητές που διδάσκουν και σε Γυμνάσιο και σε Λύκειο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Μένουμε μέσα» για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11/1 χωρίς μέτρα προστασίας!
Είναι φανερό ότι παίζουν την κολοκυθιά με τις ημερομηνίες επανέναρξης και τη χρησιμοποίηση της γνώμης των «ειδικών» κατά το δοκούν.
«Μένουμε μέσα» για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11/1 χωρίς μέτρα προστασίας!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σχολεία: Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας...
«Εφόσον κάποιος/α τεθεί σε καραντίνα να αναλαμβάνει, με αίτημά του σχολείου, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ να κάνει δωρεάν τεστ στο σπίτι και να σταματήσουν να πληρώνουν οι εκπαιδευτικοί».
Σχολεία: Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας...
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μαύρη τρύπα στα σχολεία με τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών
Από το 2010 οι συνολικές αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών από όλη την εκπαίδευση ξεπερνούν κατά πολύ τις 46.000, ενώ μέσα στην τελευταία πενταετία οι προσλήψεις αναπληρωτών αυξήθηκαν κατά 156%.
Μαύρη τρύπα στα σχολεία με τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας