Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.6°C / 17.2°C
  2 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 18.3°C
  2 BF
  59%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 8.3°C / 15.0°C
  3 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 3.9°C / 10.0°C
  1 BF
  71%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  2 BF
  62%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.4°C
  0 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  3 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 8.3°C / 15.0°C
  1 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 16.1°C
  5 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  1 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.7°C / 17.0°C
  1 BF
  55%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.2°C / 12.2°C
  0 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 16.0°C / 16.0°C
  2 BF
  59%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  4 BF
  36%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.0°C / 16.7°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.0°C / 18.3°C
  4 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 10.6°C / 16.1°C
  3 BF
  55%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 8.9°C / 13.0°C
  2 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  0 BF
  59%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  3 BF
  43%
Κινδυνεύουν να χάσουν διορισμούς
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κινδυνεύουν να χάσουν διορισμούς

 • A-
 • A+
Μέχρι και σήμερα εκκρεμεί το ζήτημα της αναγνώρισης του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου ● Αιτία, μια σειρά παραλείψεων, καθυστερήσεων και λαθών που είχε αποτέλεσμα να υπομοριο­δοτηθούν στην προκήρυξη προσλήψεων του 2020 ● Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός διορισμών για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 για τους διορισμούς 5.250 εκπαιδευτικών στα σχολεία της γενικής εκπαίδευσης, κι όμως ακόμη εκκρεμεί το ζήτημα της αναγνώρισης του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στους αποφοίτους τού πενταετούς φοίτησης Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διορισμών για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Ζήτημα ισονομίας θέτουν οι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, του μοναδικού εκ των τριών ισότιμων τμημάτων που λειτουργούν στη χώρα (τα άλλα δύο είναι του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ), καθώς η διαπιστωτική πράξη απόδοσης του τίτλου την οποία κλήθηκαν να καταθέσουν ως απαραίτητο δικαιολογητικό έγγραφο στην προκήρυξη των προσλήψεων καθυστέρησε δέκα ολόκληρους μήνες να εκδοθεί, με αποτέλεσμα όλοι οι απόφοιτοι του ΤΜΣ Ιονίου να υπομοριοδοτηθούν.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι ενδεχομένως να βρεθούν εκτός διορισμών για τα επόμενα τρία χρόνια (μία χρονιά φέτος που δεν θα διοριστούν σε κάποιο σχολείο, συν τα δύο επόμενα χρόνια λόγω του ότι οι πίνακες «κλειδώνουν» για μια διετία), ενώ το γεγονός ότι θα έχουν μείνει εκτός εκπαίδευσης για όλο αυτό το διάστημα σημαίνει επίσης ότι δεν παίρνουν μόρια και μοιραία θα μένουν στις τελευταίες θέσεις των πινάκων, με τις πιθανότητες να προσληφθούν στο μέλλον σχεδόν να μηδενίζονται.

Η παραπάνω δυσάρεστη κατάληξη είναι αποτέλεσμα μιας σειράς παραλείψεων, καθυστερήσεων και λαθών. Το πρόβλημα ξεκινάει από την καθυστερημένη κατάθεση του φακέλου για απόδοση ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος και καταλήγει ξανά σε πολύμηνες καθυστερήσεις στη διαδικασία έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης απόδοσης του τίτλου, η οποία εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2020 κι ενώ ήδη έτρεχε η προκήρυξη 1ΓΕ/2019, επηρεάζοντας τη μοριοδότηση εκατοντάδων αποφοίτων του ΤΜΣ Ιονίου («Υποψήφιοι “δύο ταχυτήτων” για τους διορισμούς σε σχολεία», «Εφ.Συν.», 25.06.2020).

«Η ταλαιπωρία που βιώνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο είναι αδιανόητη. Εξαιτίας αυτής της αδικίας, για την οποία μόνο οι ίδιοι οι απόφοιτοι δεν ευθύνονται, υπάρχουν ήδη δεκάδες συνάδελφοι που έχασαν διορισμούς φέτος και δεκάδες άλλοι που βρέθηκαν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους ενώ εργάζονται χρόνια. Και αυτό θα ξανασυμβεί βεβαίως, καθώς οι πίνακες θα παραμείνουν κλειδωμένοι για δύο χρόνια! Είναι αδιανόητο επίσης ότι κάποιοι κινδυνεύουν να χάσουν και μόνιμους διορισμούς στις επερχόμενες προσλήψεις! Στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στο ΑΣΕΠ όλοι είναι ενήμεροι για το θέμα μας, συμφωνούν ότι έχουμε δίκιο, αλλά δεν γίνεται καμία ουσιαστική κίνηση να επιλυθεί το ζήτημα! Είναι πραγματικά άξιο απορίας το γιατί» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Σίλα Λάππα, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το ζήτημα έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή, με σχετική ερώτηση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τροπολογία που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για αναδρομική αναγνώριση του τίτλου integrated master, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία, ενώ ισχυρίζεται ότι προτίθεται να λύσει το ζήτημα, καθυστερεί την έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα έβαζε τέλος στην αγωνία τόσων υποψηφίων.

Την άμεση έκδοση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα προσμετρώνται τα μόρια του μεταπτυχιακού τίτλου στους οριστικούς πίνακες ζητά και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου με ηλεκτρονικό του ψήφισμα (https://bit.ly/39I7DWH) που ήδη έχει συγκεντρώσει 1.400 υπογραφές. Το ζήτημα επανέφερε προ ημερών στη Βουλή και η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μερόπη Τζούφη, με ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, την οποία συνυπογράφουν ακόμη 28 βουλευτές του κόμματος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Κεραμέως για τις αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ
Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόσφατη υπουργική απόφαση για τις αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ, με το Τμήμα Παιδείας του να κατηγορεί τη Νίκη Κεραμέως
Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Κεραμέως για τις αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Υποψήφιοι «δύο ταχυτήτων» για τους διορισμούς σε σχολεία
Λόγω καθυστερήσεων στην αναγνώριση integrated master οι υποψήφιοι εκπαιδευτικών Μουσικής υπολείπονται συγκριτικά με τους πτυχιούχους τμημάτων στους οποίους ήδη έχει χορηγηθεί ο τίτλος σπουδών.
Υποψήφιοι «δύο ταχυτήτων» για τους διορισμούς σε σχολεία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Κεραμέως πήρε βαθμούς εξαμήνου
Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χτες με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έκαναν απολογισμό πεπραγμένων και συζήτησαν για τις 16 αλλαγές σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της υπουργού.
Η Κεραμέως πήρε βαθμούς εξαμήνου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ορθάνοικτο στα σώματα ασφαλείας
Πρωτόκολλα συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας υπέγραψε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Ορθάνοικτο στα σώματα ασφαλείας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πρωτοβουλία «Οχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια»
Εντονη καταγράφηκε, στη διαδικτυακή συζήτηση της Πρωτοβουλίας, η ανησυχία των ακαδημαϊκών για την κατάχρηση εξουσίας και βίας μέσα στα ΑΕΙ, ενώ επισημάνθηκε ότι προσβάλλεται το αυτοδιοίκητο και το Σύνταγμα.
Πρωτοβουλία «Οχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ηξεις αφήξεις από τον υφυπουργό Αγγελο Συρίγο
«Περιστασιακό» χαρακτήρισε το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνόμευσης ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος σε μία προσπάθεια να θολώσει τα νερά γύρω από το νομοσχέδιο.
Ηξεις αφήξεις από τον υφυπουργό Αγγελο Συρίγο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας