Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρώτη ημέρα στο σχολείο με μάσκες, αντισηπτικά και αγιασμό στην τάξη

Πρώτη ημέρα στο σχολείο με μάσκες, αντισηπτικά και αγιασμό στην τάξη

  • A-
  • A+

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές όλων των βαθμίδων, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και με πολύ αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που ίσχυσαν για το μικρό διάστημα επαναλειτουργίας τους μετά τη γενική καραντίνα.

Με μάσκα υποχρεωτικά, χωρίς να λείψουν και περιστατικά μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες και κάποια... παρατράγουδα, μικροί και μεγάλοι μαθητές σήμερα παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και ενημερώνονται για το νέο πλαίσιο λόγω πανδημίας.

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο καθιερωμένος αγιασμός άργησε λίγο φέτος, καθώς συνέπεσε με τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού και έτσι στα πιο πολλά σχολεία άρχισε γύρω στις 11. Επίσης, φέτος λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό δεν πραγματοποιείται στο προαύλιο όπως άλλοτε αλλά σε κάθε τάξη.

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα μηνύματα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι», τονίζει στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. «Επιστρέφουμε στα θρανία, τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Μαθαίνουμε ασφαλείς», αναφέρει.

Ευχόμενη καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους, η υπουργός σημειώνει ότι οι προτεραιότητες είναι δύο: αφ' ενός να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η «απαραίτητη για όλους εκπαιδευτική διαδικασία», αφ' ετέρου να προστατευτεί η «πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των οικογενειών μας».

«Μια νέα χρονιά ξεκινά γεμάτη όρεξη για μάθηση, ελπίδες, προσδοκίες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας», υπογραμμίζει η κ. Κεραμέως και καταλήγει: «Τους περασμένους μήνες δοκιμαστήκαμε πολύ. Όμως προσαρμοστήκαμε, αλλάξαμε τις συνήθειές μας και βγήκαμε νικητές. Έτσι και τώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι».

«Ίσως η εικόνα των φίλων μας, των δασκάλων μας σήμερα να μας ξενίζει. Όμως, ο ήχος του κουδουνιού δεν παύει να σημαίνει μία δυναμική νέα αρχή, νέους στόχους και όρεξη για δημιουργία», αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός αναφέρει ότι μπορεί να άργησε το φετινό πρώτο κουδούνι, «μα έπρεπε». «Το περιμέναμε πιο αποφασισμένοι, γι’ αυτήν τη νέα χρονιά, από ποτέ», τονίζει και αναφέρει ότι το φετινό άνοιγμα των σχολείων μας, είναι «γεμάτο πρωτόγνωρες προκλήσεις»: «Προκλήσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μέσα στο σχολείο. Τον χώρο που αποτελεί το σπίτι μαθητών και δασκάλων, εκεί όπου τα όνειρα αποκτούν σάρκα και οστά και ξεκινά ο αγώνας κάθε ανθρώπου για μια ποιοτικότερη ζωή».

«Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, με τις μαθήτριες και τους μαθητές να επιστρέφουν, υπό νέες συνθήκες, στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, το σχολείο, πέραν της πολύπλευρης μόρφωσης, καλείται να δώσει, παράλληλα, κι ένα μάθημα ζωής, υπευθυνότητας και προσαρμογής στις δυσκολίες. Η υγειονομική πρόληψη και ασφάλεια απαιτεί ακόμα μεγαλύτερα αποθέματα υπομονής, αντοχής και αυτοπειθαρχίας για όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς». Αυτό τονίζει στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Όλα κανονικά... Τα σχολεία ανοίγουν με πάνω από 25.000 κενά!
Το πρώτο κουδούνι σήμερα βρίσκει σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές στην πιο κρίσιμη συνθήκη στη ζώσα μνήμη και πιο ανέτοιμους από ποτέ, αν εξαιρέσει κάποιος την τραγική περίοδο Διαμαντοπούλου, όταν αντί για...
Όλα κανονικά... Τα σχολεία ανοίγουν με πάνω από 25.000 κενά!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων
Την προσεχή Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου.
Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Επιστροφή στα θρανία με... αγιασμό και κανόνες καθαριότητας
Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να καλούνται στα σχολεία στις 8:15 για την έναρξη της νέα σχολικής...
Επιστροφή στα θρανία με... αγιασμό και κανόνες καθαριότητας