Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η νίκη των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής δεν έχει καμία σχέση με τη Νίκη Κεραμέως
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η νίκη των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής δεν έχει καμία σχέση με τη Νίκη Κεραμέως

  • A-
  • A+

Επειτα από 15 χρόνια αγώνων, διαδηλώσεων και διεκδικήσεων, οι πρώτοι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική αγωγή στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης είναι εδώ και μερικές μέρες γεγονός. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας 3.445 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, με την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως να εξακολουθεί να μην κάνει ούτε μια αναφορά στους προκατόχους χάρη στις προσπάθειες των οποίων πραγματοποιήθηκαν τελικά οι διορισμοί 1.817 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και 1.628 εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Επειτα από ένα χρόνο καθυστερήσεων για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και ενώ η κυβέρνηση έχει παγώσει ουσιαστικά τη διαδικασία πρόσληψης 10.500 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που επίσης είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, η υπουργός Παιδείας ακόμα μια φορά  τεχνηέντως απέφυγε να αναφερθεί στα πεπραγμένα τις προηγούμενης κυβέρνησης: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώνουμε τη διαδικασία διορισμού 3.445 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πρόκειται για αγωγή και εκπαίδευση απαραίτητες για την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τη βελτίωση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων τους. Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στη δημιουργία σταθερών μαθησιακών δεσμών και να βελτιώσει έτι περαιτέρω την εξέλιξη των μαθητών».

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε την είδηση ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου: «Γενναιόδωρα και χωρίς μιζέριες να χαιρετίσουμε τους πρώτους στην ιστορία της εκπαίδευσής μας διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Και να ευχηθούμε σε όλες και όλους καλή επιτυχία σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Ολοι μας γνωρίζουμε πως, μέσα από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με την αποφασιστική συμβολή της Ολγας Γεροβασίλη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των συνεργατών στο υπουργείο Παιδείας, καταλήξαμε στη νομοθέτηση των 5.000 θέσεων, επιπλέον των "κανονικών” διορισμών στο Δημόσιο. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους. Στόχος τώρα να προχωρήσουν οι 10.500 διορισμοί στη γενική εκπαίδευση».

Από την πλευρά του, ο επίσης πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στάθηκε στην τομή που δημιουργείται έπειτα από από 11 ολόκληρα χρόνια μνημονιακής απαγόρευσης διορισμών στην εκπαίδευση και έκανε λόγο για δικαίωση των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος, που υποχρέωσε την κυβέρνηση Ν.Δ., παρά τις καθυστερήσεις, να πραγματοποιήσει τους πρώτους διορισμούς.

Ο Ν.Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσκεμμένη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση επί ένα χρόνο και υπενθύμισε πως η Ν.Δ., «ενώ δεν ψήφισε στη Βουλή τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς, ενώ είχε ως προεκλογικό της πρόγραμμα το “5 φεύγουν, 1 προσλαμβάνεται” αντί του 1:1 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει παγώσει την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, προσπαθεί να οικειοποιηθεί με αλλεπάλληλες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας αυτή την επιτυχία, χωρίς να λέει λέξη για το πώς, πότε και από ποιους προγραμματίστηκαν και εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι».

Ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, όπως είπε, «έχουν υπηρετήσει αναπληρωτές σε σχολεία σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Τώρα, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν ακόμα πιο ουσιαστική δουλειά σε ένα σταθερό πλαίσιο εργασίας, τόσο πολύτιμο για την Ειδική Αγωγή. Να βλέπουν τους μαθητές τους να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται, να προοδεύουν και να προκόβουν στην κοινωνία, απολαμβάνοντας καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εκπαιδευτικούς. Εμείς θα είμαστε πάντα πλάι τους».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αριστείο... παρακμής και διαγωγή κοσμία στο Κολλέγιο Αθηνών
Συγκάλυψη σκανδάλων στο σχολείο της επιχειρηματικής, πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας με την ανοχή της ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Αριστείο... παρακμής και διαγωγή κοσμία στο Κολλέγιο Αθηνών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δημοτικό σχολείο χωρίς δάσκαλο στο Καστελόριζο!
Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι το Δημοτικό σχολείο Καστελόριζου άνοιξε την πρώτη μέρα χωρίς δάσκαλο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της διευθύντριας του σχολείου στο οποίο φοιτούν συνολικά 20 παιδιά.
Δημοτικό σχολείο χωρίς δάσκαλο στο Καστελόριζο!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια
Δεν θα επαναλειτουργήσουν τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ εξ αποστάσεως θα συνεχίσουν πανεπιστήμια, φροντιστήρια και κέντρα δια βίου μάθησης.
Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τι προβλέπει το ΥΠΑΙΘ, από τώρα, για τη μέρα των τριών Ιεραρχών!
Για τη μέρα των Τριών Ιεραρχών που είναι στις 30 Ιανουαρίου προβλέπεται ότι "δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο".
Τι προβλέπει το ΥΠΑΙΘ, από τώρα, για τη μέρα των τριών Ιεραρχών!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ίσως κι εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για γυμνάσια και λύκεια
Μετά τη συνάντηση που είχε με την ΠτΔ, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι στόχος είναι αυτήν τη βδομάδα να γίνει σύσκεψη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και με βάση τις εισηγήσεις τους θα ληφθούν οι όποιες...
Ίσως κι εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για γυμνάσια και λύκεια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δεν ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας
Δεν θα απασχολήσει άμεσα την επιτροπή του υπουργείου Υγείας το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με την υπουργό, στην επιτροπή θα συζητηθούν μόνο θέματα...
Δεν ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας