• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C -0.3°C / 5.2°C
  0 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.0°C / 3.8°C
  2 BF
  60%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  2°C 0.0°C / 5.7°C
  1 BF
  43%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.1°C / 0.3°C
  0 BF
  74%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.1°C / -0.4°C
  1 BF
  74%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  2°C 0.7°C / 3.2°C
  1 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.0°C / -1.6°C
  3 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.4°C / 4.6°C
  1 BF
  50%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.5°C / 7.7°C
  4 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C -0.1°C / 3.9°C
  2 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 8.5°C
  3 BF
  70%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.0°C / 4.0°C
  5 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.7°C / 6.7°C
  1 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -1.1°C / -0.5°C
  0 BF
  59%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  1°C -1.1°C / 2.3°C
  1 BF
  75%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 3.8°C / 6.6°C
  2 BF
  45%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 1.0°C / 5.4°C
  1 BF
  69%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.1°C / 3.3°C
  1 BF
  51%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.5°C / 3.9°C
  1 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.2°C / -1.2°C
  2 BF
  63%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ασφυκτιά το τμήμα Διαιτολογίας του Χαροκοπείου από τον τεράστιο αριθμό μετεγγραφών

 • A-
 • A+

Ο μεγάλος αριθμός μετεγγραφέντων φοιτητών έχει φέρει το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε οριακή κατάσταση, με τους φοιτητές να προχωρούν σε κινητοποίηση, στην είσοδο του Πανεπιστημίου, αύριο το μεσημέρι.

Για πρώτη χρονιά μετά την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ, το Χαροκόπειο και ειδικά το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής μετράει φέτος περισσότερους από 180 φοιτητές, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός των εγγεγραμμένων σπουδαστών τα περασμένα χρόνια έφτανε συνολικά τα 60-80 άτομα.

Οι σπουδαστές κάνουν λόγο για υποβάθμιση του επιπέδου των σπουδών τους, με ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες και φοιτητές που παρακολουθούν όρθιοι τρίωρες διαλέξεις, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα υποχρεωτικά και πρακτικά εργαστήρια της σχολής, κατά τη διάρκεια των οποίων οι φοιτητές κάνουν οι ίδιοι τα πειράματα, κατανοώντας έτσι σε βάθος τα φαινόμενα που μελετούν.

«Οι 180 φοιτητές αποτελούν έναν μη διαχειρίσιμο αριθμό φοιτητών, για τον οποίο βέβαια δεν ευθύνονται ούτε οι ίδιοι ούτε οι καθηγητές. Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά σε ένα δίλημμα για το πώς θα λυθεί το ζήτημα. Κάποιοι πρότειναν τον αποκλεισμό φοιτητών βάσει κριτηρίων από τα εργαστήρια, κάτι το οποίο βέβαια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ενώ η “λύση” στην οποία δυστυχώς οδηγούμαστε είναι τα εργαστήρια να γίνονται πλέον με τη μορφή της επίδειξης από τον διδάσκοντα, χάνοντας έτσι τον πρακτικό τους χαρακτήρα, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός στην κατανόηση της επιστήμης την οποία επιλέξαμε να ακολουθήσουμε», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Διαιτολογίας Αντώνης Ζάκας.

Επιστολή στην Κεραμέως

Σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε χθες ο φοιτητικός σύλλογος στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζει ότι, ενώ μέχρι πρότινος το τμήμα Διαιτολογίας του Χαροκοπείου αποτελούσε το μόνο Πανεπιστημιακό Τμήμα Διαιτολογίας στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν δεχόταν μετεγγραφές, μετά την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ, αλλά και την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει μετεγγραφές για φοιτητές που έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη χωρίς καμία ποσόστωση, δέχθηκε έναν πολύ μεγάλο και μη διαχειρίσιμο αριθμό μετεγγραφέντων φοιτητών.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Φοιτητικός Σύλλογος ζητά την άμεση ενίσχυση του τμήματος με διδακτικό και ειδικό τεχνικό εργαστηριακό προσωπικό και μακροπρόθεσμα την επέκταση των κτιριακών υποδομών του Χαροκοπείου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών.

Στην επιστολή γίνεται παράλληλα αναφορά και στο ζήτημα της εξίσωσης των πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημόσιων Πανεπιστημίων, λέγοντας ότι ο νόμος δημιουργεί ανισότητες, ειδικά «αν κανείς εκλάβει το σχέδιο νόμου ως νομικό προηγούμενο, διεκδικώντας έτσι μια σειρά αξιώσεων σε πληθώρα επαγγελματικών κλάδων, με αποτέλεσμα να βρεθούμε ενώπιον μίας συνολικής απαξίωσης των πτυχίων των Πανεπιστημίων μας», αναφέρει η επιστολή.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Γίνε και εσύ γιατρός με 17.000 ευρώ τον χρόνο
Δεν έχασε χρόνο η Ιατρική του ΑΠΘ και μόλις λίγες μέρες μετά την ψήφιση του σαρωτικού πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε τη δημιουργία Ξενόγλωσσου Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών για...
Γίνε και εσύ γιατρός με 17.000 ευρώ τον χρόνο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νεοφιλελεύθερο σχέδιο δράσης για Πανεπιστήμια - εξαρτήματα της αγοράς
Οι αλλαγές εκκινούν από τον ακαδημαϊκό χάρτη και φτάνουν μέχρι τη φύση των πτυχίων των ΑΕΙ και τον τρόπο διοίκησής τους.
Νεοφιλελεύθερο σχέδιο δράσης για Πανεπιστήμια - εξαρτήματα της αγοράς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η εκπαιδευτική διαδικασία αποκλειστικά διά ζώσης, αδιαφορώντας για την κορύφωση της πανδημίας
«Προειδοποιήσεις» και «απειλές» σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών που δεν έχουν άλλη επιλογή πέραν του να στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες και αμφιθέατρα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους
Η εκπαιδευτική διαδικασία αποκλειστικά διά ζώσης, αδιαφορώντας για την κορύφωση της πανδημίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Eπιστροφή στα αμφιθέατρα με «ναι μεν, αλλά»...
Οι πρυτάνεις στην Εκτακτη Σύνοδο συμφώνησαν αναγκαιότητα της διά ζώσης λειτουργίας των πανεπιστημίων, αλλά με τη τήρηση των μέτρων και την εξασφάλιση όρων ασφάλειας και υγιεινής.
Eπιστροφή στα αμφιθέατρα με «ναι μεν, αλλά»...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας