Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υπερασπιζόμενοι τη μνήμη της Φώφης

Μέλη της ΟΙΕΛΕ ύψωσαν πανό έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ζητώντας δικαίωση της εκλιπούσας, Φώφης Μπουλούτα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπερασπιζόμενοι τη μνήμη της Φώφης

  • A-
  • A+
Η νέα πράξη του ΚΥΣΔΕ που δημοσιοποίησε χθες η ΟΙΕΛΕ, όχι μόνο ακυρώνει την προβληματική απόφαση του συμβουλίου το 2013, αλλά και καταρρίπτει το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης για την απόλυση την καθηγήτριας που μονόγραψε την κόλλα του μαθητή Σαμαρά.

Oλο το ιστορικό της υπόθεσης Μπουλούτα, της καθηγήτριας που απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών όταν μονόγραψε τον Ιούνιο του 2012 την κόλλα του γιου τού Αντώνη Σαμαρά, ξετυλίχθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου συζητήθηκε η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού κατά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) αλλά και δημοσιογράφων, ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αγωγή αφορά απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού, σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη ο οποίος προκειμένου να υπερασπιστεί τον γιο Σαμαρά από σωρεία αρνητικών σχολίων σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «άθλια συκοφαντία» που εκπορεύεται μάλιστα από τα «υπόγεια του Μαξίμου».

«Το θέμα ανακινήθηκε με την ανάρτηση του Μουρούτη. Περιείχε ανακρίβειες και ψέματα σε βαθμό προσβολής για τη Φώφη Μπουλούτα. Ηθελε να υπερασπιστεί τον γιο του πρώην πρωθυπουργού για σχόλια, που έγιναν σε φωτογραφία οικογενειακής χρήσης, που τον κατηγορούσαν. Είχε δικαίωμα να τον προστατέψει, αλλά δεν είχε δικαίωμα για τυμβωρυχία. Το άρθρο μάς αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την ΟΙΕΛΕ γιατί θέλαμε να αντιδράσουμε, έτσι δημοσιεύτηκε η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά, όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουμε εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της Φώφης» κατέθεσε, χθες, ο Τάσος Σπυρόπουλος, συγγενής της εκλιπούσας Φώφης Μπουλούτα, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε επίσης πως στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν «να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης».

Για την υπόθεση κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί καταστατική υποχρέωση των εργατικών οργανώσεων η υπεράσπιση των μελών τους, επομένως ήταν υποχρέωση της ομοσπονδίας να απαντήσει στο δημοσίευμα του Γ. Μουρούτη. Μάλιστα, χαρακτήρισε την ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ομοσπονδίας ήπια σε σχέση με τη βαρύτητα του ζητήματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ενώ ο συνήγορός του, Αλέξης Παπασταύρου, δεν κάλεσε κανέναν μάρτυρα να καταθέσει. Ο κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στη δικαστική απόφαση, που έλεγε ότι δεν αποδεικνύεται η καταχρηστικότητα της καταγγελίας της σύμβασης της Φώφης Μπουλούτα, μία απόφαση η οποία ωστόσο βασίστηκε στην άρνηση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), το 2013, να κρίνει ως αρμόδιο όργανο την καταχρηστικότητα ή μη της απόλυσης.

Ανατροπή δεδομένων

Χθες, η ΟΙΕΛΕ έδωσε όμως στη δημοσιότητα νέα πράξη του ΚΥΣΔΕ, η οποία ακυρώνει απολύτως όχι μόνο την προβληματική απόφαση του συμβουλίου το 2013, αλλά και το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που ακολούθησε... Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ εκδόθηκε μετά από αίτηση θεραπείας, που κατέθεσε η αδελφή της εκλιπούσης.

Αφού εξετάστηκε εκ νέου ολόκληρος ο φάκελος της υπόθεσης, το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε:

1. Οτι κακώς το ΚΥΣΔΕ το 2013 δεν εξέτασε την καταχρηστικότητα της καταγγελίας Μπουλούτα και δεν κατέληξε σε απόφαση, καθώς διέθετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και

2. Οτι κακώς εξαιρέθηκαν από τη συνεδρίαση της 28/11/2013 τα μέλη της ΟΙΕΛΕ.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία αλλά και το πλήθος των εγγράφων και των στοιχείων που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, θα καταδειχθεί ότι στόχος της επιστολής του προέδρου της ομοσπονδίας δεν ήταν η συκοφάντηση αλλά η αποκατάσταση της μνήμης της συναδέλφου Φώφης Μπουλούτα. Δεν πιστεύουμε ότι έκανε κάτι επαναστατικό, αλλά το καθήκον της. Ομως σε μια χώρα που σε ένα σημαντικό κομμάτι της κυριαρχεί ο παρασιτισμός, αυτό αποτελεί πράξη πολέμου. Νομίζω ότι κάποιοι δεν ανέχονται έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος μπαίνει με αξιοπρέπεια στην τάξη του, ο οποίος μπαίνει με ψηλά το κεφάλι και κάνει τη δουλειά του αντιμετωπίζοντας όλους τους μαθητές ως ίσους. Στόχος της ομοσπονδίας μας μέσα από αυτή την υπόθεση είναι να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, αλλά και η δυνατότητα για κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως της πολιτικής και οικονομικής του κατάστασης, του ονόματος και της καταγωγής του, να αντιμετωπίζεται ισότιμα» δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος.

Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Σαμαράς και υιός
Σύρει στα δικαστήρια την ΟΙΕΛΕ ο Α. Σαμαράς για την υπόθεση του γιου του! Ποιος πολιτισμός; Ποια με νόμους και κανόνες λειτουργία του κράτους; Τίποτα από αυτά δεν ισχύει όταν θίγεται η μεγαλοσύνη του δεξιού...
Σαμαράς και υιός
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ιδιωτικό σχολείο υποβάλλει μήνυση στο υπουργείο Παιδείας
«Ωμή και κυνική ενέργεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) τη μήνυση που κατέθεσε η ιδιοκτησία του...
Ιδιωτικό σχολείο υποβάλλει μήνυση στο υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μπαίνει τάξη στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών
Την Πέμπτη ξεκινά η διαδικασία διαιτησίας στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ● Στον αέρα, όμως, παραμένουν οι περίπου 30.000 εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στα...
Μπαίνει τάξη στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εκδικάζεται η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται σήμερα η αγωγή του Αντώνη Σαμαρά κατά του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ για την υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα.
Εκδικάζεται η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο ακροατήριο η αγωγή του Αντ. Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ
Εκδικάζεται αύριο η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών...
Στο ακροατήριο η αγωγή του Αντ. Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στήριξη για μόνιμους διορισμούς
Στο στάδιο της υποστήριξης βρίσκεται η αναφορά που έχει υποβάλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το ζήτημα της μη πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών....
Στήριξη για μόνιμους διορισμούς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας