Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα 24ωρη απεργία από εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Νέα 24ωρη απεργία από εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα

  • A-
  • A+

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν δάσκαλοι και καθηγητές που σήμερα βρέθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμού.

Όπως έγινε γνωστό, η ΔΟΕ προχωρά σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, ενώ και η ΟΛΜΕ προχωρά σε τρίωρη στάση εργασίας, με δυνατότητα επέκτασης άλλης μιας τρίωρης από τις ΕΛΜΕ.

Δάσκαλοι και καθηγητές ανανεώνουν το «ραντεβού» τους στα Προπύλαια, το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 15:00, ενώ θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, με αίτημα την απόσυρσή του.

Στο σημερινό συλλαλητήριο υπήρξε μαζική συμμετοχή και παλμός, ενώ δεν έλειψε και ένταση. Επίσης, μια γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τραυματισμός προήλθε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Επίσης, το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι εκτός από την εκπαιδευτικό τραυματίστηκε και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δελής.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας.

  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Καλύτερα από πέρυσι, αλλά...
Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, τα σχολεία «μετά από 30 χρόνια ξεκινούν χωρίς κενά, όλοι οι δάσκαλοι και τα βιβλία είναι στις...
Καλύτερα από πέρυσι, αλλά...
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πανικός για μια θέση αναπληρωτή
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, 92.850 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν τις αιτήσεις τους για εργασία ως αναπληρωτές και 52.451 ως ωρομίσθιοι....
Πανικός για μια θέση αναπληρωτή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Καλές γιορτές... χωρίς καθηγητές
Βρισκόμαστε στον 4ο μήνα του σχολικού έτους και τα περισσότερα στην Ανατολική Αττική δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως το πρόγραμμά τους, καθώς...
Καλές γιορτές... χωρίς καθηγητές