Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
19.480 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

19.480 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

  • A-
  • A+

Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρώτης φάσης προσλήψεων, με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πολιτεία τηρεί στο ακέραιο την υποχρέωσή της για άνοιγμα των σχολείων χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς.

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται στις 19.480, εκ των οποίων οι 12.392 είναι στην Πρωτοβάθμια και οι 3.988 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας προσλαμβάνονται 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας προσλαμβάνονται 1.776 καθηγητές.

Η διαδικασία των προσλήψεων ξεκίνησε από την Ειδική Εκπαίδευση καθώς ήδη από την Παρασκευή 31 Αυγούστου, οι σχετικές πιστώσεις για την πρόσληψη 3.100 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στάλθηκαν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στις δομές Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 3.629 και 2.212 αντίστοιχα, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τους 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

«Φέτος, θα προσληφθούν περισσότεροι από 11.000 αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Υπενθυμίζω ότι οι προσλήψεις πέρσι ήταν 10.800 ενώ το 2014 ήταν μόλις 6.300» ανέφερε ο Κ. Γαβρόγλου.

Ο αναλυτικός κατάλογος με τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας . Οι εκπαιδευτικοί πρέπει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάληψη υπηρεσίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στήριξη για μόνιμους διορισμούς
Στο στάδιο της υποστήριξης βρίσκεται η αναφορά που έχει υποβάλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,...
Στήριξη για μόνιμους διορισμούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κόντρα παλαιών και νέων αναπληρωτών για τους διορισμούς
Tο πολυετές πάγωμα μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση και το άκρως προβληματικό σύστημα των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών έχουν...
Κόντρα παλαιών και νέων αναπληρωτών για τους διορισμούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας κατά των συγχωνεύσεων ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ
Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης, καλεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου...
Παράσταση διαμαρτυρίας κατά των συγχωνεύσεων ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ