Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα εξαγγελία για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νέα εξαγγελία για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Συνέντευξη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» παραχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. Ο κ. Γαβρόγλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως προτεραιότητα του υπουργείου οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών:

Όπως έχουμε επανειλημμένα πει οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών είναι η βασική μας προτεραιότητα, για πάρα πολλούς λόγους. Γιατί ένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να στηριχτεί σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναπληρωτών. Οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους αλλά αν δεν είσαι μόνιμος εκπαιδευτικός δεν μπορείς να λειτουργήσεις με τον τρόπο που είναι εκπαιδευτικά σωστό να λειτουργήσεις.

Άρα, και για λόγους εκπαιδευτικούς αλλά και για λόγους κοινωνικούς είναι προτεραιότητά μας. Η εκπαίδευση είναι ο μόνος τομέας στον οποίο δεν έχουν γίνει διορισμοί. Εμείς, λοιπόν, αυτό που θέτουμε στους θεσμούς και το ξαναθέτουμε και το θέσαμε και την περασμένη εβδομάδα είναι να υπάρξει μια σαφέστατη δέσμευση για διορισμούς για τρία χρόνια.

Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά: 16η εξαγγελία για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, μια ακόμη υποσχετική που δεν αποτελεί παρά το τίμημα που πρέπει να πληρώσει το Υπουργείο Παιδείας για να υφαρπάξει τη συναίνεση των χιλιάδων αναπληρωτών που βρίσκονται σε αναβρασμό, να βάλει τρικλοποδιές στην προοπτική συνέχισης των κινητοποιήσεων, να πριμοδοτήσει μάταιες αναμονές και ψεύτικες ελπίδες.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ σε συνάντηση την Τετάρτη. Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση της προηγούμενης Παρασκευής 2 Μαρτίου και ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα με εμπροσθοφυλακή τους αναπληρωτές και τις αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου δημιούργησαν το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό αγωνιστικό γεγονός των τελευταίων χρόνων, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τις Ομοσπονδίες για συνάντηση. Για να μπερδέψει, να δυσκολέψει και κυρίως για να δώσει δικαιολογία στις  δυνάμεις που κυριαρχούν στα διοικητικά συμβούλια ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να φρενάρουν κάθε συνέχεια και προοπτική στις κινητοποιήσεις.

Καμιά συνάντηση δεν πρέπει να γίνει με το Υπουργείο Παιδείας αν αυτή δεν συνοδεύεται από κινητοποίηση. Αν δεν αντηχεί στο χώρο του Υπουργείου η φωνή της μαχόμενης εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που χρόνια και χρόνια στηρίζουν με τον ιδρώτα τους το ελληνικό σχολείο. Και κάτι τέτοιο είναι ευκαιρία να γίνει την Παρασκευή 9 Μάρτη.

[ad-slot]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ανοιχτή επιστολή στον Κ. Γαβρόγλου για τους διορισμούς εκπαιδευτικών
Τους προβληματισμούς της για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας εκφράζει μέσω της «Εφ. Συν.» με ανοιχτή...
Ανοιχτή επιστολή στον Κ. Γαβρόγλου για τους διορισμούς εκπαιδευτικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών
Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2019 τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, καθώς και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού...
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τον Ιανουάριο ανοίγει το σύστημα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών
Με τις αρχές του νέου έτους θα ανοίξει το σύστημα που θα δέχεται τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών, που ενδιαφέρονται να προσληφθούν την ερχόμενη...
Τον Ιανουάριο ανοίγει το σύστημα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών