• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 24.1°C
  4 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.5°C / 21.8°C
  3 BF
  47%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 21.6°C / 24.0°C
  3 BF
  38%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.9°C / 22.7°C
  2 BF
  21%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.3°C / 21.9°C
  4 BF
  46%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 17.9°C / 23.2°C
  2 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.4°C / 16.4°C
  2 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  1 BF
  26%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.1°C / 23.2°C
  5 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 22.3°C
  4 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.6°C / 22.4°C
  6 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 18.5°C / 20.7°C
  3 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  50%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.1°C / 21.9°C
  0 BF
  37%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 19.5°C / 23.3°C
  1 BF
  44%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 24.3°C
  3 BF
  44%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.6°C / 23.0°C
  3 BF
  32%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.3°C / 21.0°C
  3 BF
  47%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 18.6°C / 20.5°C
  2 BF
  57%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.7°C
  1 BF
  58%

Επιστολή του Δημ. Κυριτσόπουλου στην «Εφ.Συν.» για ρεπορτάζ

 • A-
 • A+

Από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Εύβοιας, Δημήτριο Κυριτσόπουλο, λάβαμε μια επιστολή σχετικά με θέμα που δημοσιεύσαμε, με τον τίτλο «Απίθανα και εξόχως αντιεκπαιδευτικά»

«Σε συνέχεια της καταγγελίας της ΕΛΜΕ Ευβοίας σχετικά με τις δομές ΕΑΕ και την ενοποίησή τους σε μία, ενιαία, δομή έχω να σας ενημερώσω τα εξής:

Το πρόβλημα της ενοποίησης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου σε ενιαία μονάδα είναι ένα πρόβλημα στο οποίο πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση η Πρωτοβάθμια Εκπ/ση Ευβοίας, η Δευτεροβάθμια Εκπ/ση Ευβοίας, η Περιφερειακή Εκπ/ση Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων. Οι επαφές αυτές έγιναν παρουσία όλων των παραπάνω υπευθύνων και μάλιστα δύο φορές. Ολα τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και η καταγραφή των νέων δεδομένων, μέσω του myschool, που αφορούσαν την ενοποίηση πραγματοποιήθηκαν εμπρόθεσμα. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει δημόσια ο περιφερειακός δ/ντής Στερεάς Ελλάδας.

Η μόνη αντικειμενική δυσκολία για την επίλυση του προβλήματος ήταν το κτιριακό που θα στεγάσει τη νέα ενιαία δομή. Μετά από δικές μας προτάσεις πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στα υποψήφια κτίρια, αλλά δυστυχώς δεν κρίθηκαν κατάλληλα για τη φιλοξενία των δύο σχολείων. Η βέλτιστη λύση που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα της στέγασης των Ειδικών σχολείων είναι η μετακίνησή τους στον χώρο όπου σήμερα φιλοξενούνται το 3ο και το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας τα οποία θα μετακινηθούν στο νέο τους κτίριο (ανακατασκευασμένο).

Τονίζω ότι:

-Αν υπήρχε η διαβεβαίωση, ακόμη και στις αρχές Ιούνη, για παραχώρηση του χώρου όπου σήμερα φιλοξενούνται τα Γυμνάσια 3ο και 6ο, το υπουργείο θα έκανε δεκτή την πρότασή μας για τη νέα ενιαία δομή. Αυτό αποδεικνύει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε ετοιμότητα.

Ως διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης έχω την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των συνεντεύξεων των υποψήφιων διευθυντών των σχολικών μονάδων του νομού μας οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Επίσης, τις ημέρες αυτές έχουμε την τεράστια ευθύνη της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, της λειτουργίας του βαθμολογικού κέντρου και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Για τους παραπάνω πολύ σοβαρούς λόγους έχω ζητήσει οποιαδήποτε συνάντηση να γίνεται κατόπιν συνεννόησης για να μπορώ να ανταποκριθώ στα αιτήματα των συναδέλφων και των γονέων. Αλλωστε, αυτό ήταν γνωστό στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευβοίας και έτσι πραγματοποιήθηκαν όλες οι συναντήσεις μας.

Για το επόμενο σχολικό έτος 2017-18 το υπουργείο Παιδείας έδωσε παράταση κι έτσι τα Ειδικά σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά όπως και το σχ. έτος 2016-17 στα κτίρια όπου στεγάζονται σήμερα. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Βέβαια, στηριζόμενοι στην άριστη συνεργασία μας με τον Δήμο Χαλκιδέων αισιοδοξούμε ότι τους επόμενους μήνες θα οδηγηθούμε σε μόνιμη λύση κι έτσι η πρότασή μας θα περιέχεται στην επόμενη ΚΥΑ για οριστική ίδρυση της νέας δομής.

Επειδή η σωστή πληροφόρηση είναι μέρος της επίλυσης ενός προβλήματος, σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση που είναι αιτία εντάσεων και αποπροσανατολισμού προς όφελος αυτών που την προκαλούν, θα πρότεινα σε γονείς και συναδέλφους να πρυτανεύσουν η λογική και η ηρεμία και να κλείσουν τα αυτιά τους σε ‘‘αυτούς’’ που βλέπουν μόνο την καταστροφή σε κάθε προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος».

Η απάντηση του συντάκτη

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κυριτσόπουλος «απαντάει» χωρίς να απαντάει σε όσα συγκεκριμένα γράψαμε.

Να ξαναρωτήσουμε: Προπηλάκισε εκπαιδευτικούς και γονείς στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης όταν αυτοί ζήτησαν να εκφράσουν την κοινή τους ανησυχία για τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και ιδιαίτερα για τον κίνδυνο να κλείσουν οι δομές ΕΑΕ του νομού λόγω ολιγωρίας του; Κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να συλλάβει έναν γονέα;

Γνωρίζει άλλη περίπτωση που διευθυντής Εκπαίδευσης (και μάλιστα πρώην συνδικαλιστής) καλεί την αστυνομία για να συλλάβει γονείς επειδή ζητούν ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών τους; Καταγγέλθηκε από την ΕΛΜΕ της Εύβοιας για αυθαίρετη, αντιθεσμική και αλαζονική συμπεριφορά; Κατηγορήθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς, με επίσημη ανακοίνωση, για διοικητικές παραλείψεις;

Χρήστος Κάτσικας

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απίθανα και εξόχως αντιεκπαιδευτικά!
Αυτό το κείμενο επιχειρεί να χαρτογραφήσει μια σειρά από­ εκ πρώτης όψεως­ «παράδοξα» χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Πρόκειται, πιθανόν, για μια σειρά «επεισοδίων» που διαδραματίζονται σε ζωντανό...
Απίθανα και εξόχως αντιεκπαιδευτικά!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
Ανοιχτή Επιστολή προς τον υφυπουργό παιδείας Άγγελο Συρίγο απέστειλε εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου, εξηγώντας γιατί εναντιώνεται στην τηλεκπαίδευση ως μέσο αντιμετώπισης των μαθητικών καταλήψεων.
«Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ακροδεξιοί στήνουν καταλήψεις σε σχολεία
Εκμεταλλευόμενος πολιτικά τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ένας πυρήνας εξωσχολικών ξεκίνησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο ένα κύμα καταλήψεων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία....
Ακροδεξιοί στήνουν καταλήψεις σε σχολεία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Λιγότερη γνώση, λιγότεροι καθηγητές, λιγότεροι μαθητές!
Μια αγνώριστη Β΄ Λυκείου προβλέπει για τη χρονιά 2018-19 το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Προτείνει να καταργηθούν από υποχρεωτικά τα Αρχαία, η Ιστορία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία, η Βιολογία, η...
Λιγότερη γνώση, λιγότεροι καθηγητές, λιγότεροι μαθητές!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
24.000 «μπαλώματα» στην Παιδεία, ούτε κουβέντα για διορισμούς
Με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα καλυφθούν και φέτος τα πάγια κενά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας από τους 92.850 που έχουν καταθέσει αιτήσεις θα...
24.000 «μπαλώματα» στην Παιδεία, ούτε κουβέντα για διορισμούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μύθος και πραγματικότητα για την αξιολόγηση των σχολείων
Αύγουστο του 1999, το δελτίο Τύπου του υπ. Παιδείας σημείωνε: «Η διαφοροποίηση μεταξύ γειτονικών Λυκείων ερμηνεύεται μόνο με βάση την ποιοτική διαφορά του εκπαιδευτικού έργου. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει και...
Μύθος και πραγματικότητα για την αξιολόγηση των σχολείων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας