• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.4°C / 26.2°C
  2 BF
  27%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.1°C / 27.0°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.7°C / 26.0°C
  3 BF
  29%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 20.3°C
  1 BF
  77%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 21.3°C
  3 BF
  68%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.0°C / 24.3°C
  2 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 20.6°C
  2 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.7°C
  2 BF
  27%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.1°C / 24.7°C
  4 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.7°C / 21.9°C
  3 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.3°C / 23.8°C
  4 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  4 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.0°C / 28.0°C
  2 BF
  43%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.9°C
  0 BF
  52%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 18.5°C / 25.6°C
  1 BF
  30%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.8°C / 24.9°C
  4 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 26.0°C
  2 BF
  29%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  2 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.4°C / 25.0°C
  1 BF
  49%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  0 BF
  74%

Ο πρύτανης Αθ. Καραμπίνης

Απασφάλισε ο Καραμπίνης

 • A-
 • A+

«Οσοι κατηγορούν τον πρύτανη του Δημοκριτείου Καραμπίνη είναι ενάντια στη Θράκη». Με την απίστευτη αυτή φράση ολοκληρώνεται ψήφισμα υποστήριξης το οποίο κατατέθηκε προχθές ύστερα από σύσκεψη-παρωδία την οποία συγκάλεσε για να αναφερθεί στα προβλήματα του Πανεπιστημίου ο ίδιος ο πρύτανης, ο οποίος αναμένεται να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η απόφαση του υπουργείου είναι ειλημμένη και υποχρεωτική βάσει νόμου ύστερα από το επιβαρυντικό πόρισμα για τον Αθ. Καραμπίνη από τους ελεγκτές επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ίδιος, που βαρύνεται με σωρεία παραπτωμάτων, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο, στην οποία παρευρέθησαν ελάχιστοι φορείς και ορισμένοι δημοσιογράφοι τοπικών μέσων οι οποίοι, προφανώς αγνοώντας όσα έχει αναδείξει η δημοσιογραφική έρευνα, άκουγαν τον μονόλογο του «διωκόμενου» πρύτανη.

Πλην του εκπροσώπου τοπικού βουλευτή της Ν.Δ. και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης -παλιού συμμαθητή του πρύτανη-, οι πιστοί συμπαραστάτες του Αθ. Καραμπίνη στη σύσκεψη που διοργανώθηκε δεν ήταν άλλοι από τους μητροπολίτες της Θράκης, που πρωτοστάτησαν στο ψήφισμα συμπαράστασης, το οποίο δεν φέρει πάντως τις υπογραφές κανενός.

«Διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά υιοθετούνται αβασάνιστα θέσεις και απόψεις ορισμένων, οι οποίοι βάλλουν κατά του Πανεπιστημίου. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι το Δ.Π.Θ. είναι το Πανεπιστήμιό μας.

Ως εκ τούτου, κάθε ατεκμηρίωτη και αδικαιολόγητη ενέργεια εναντίον της Διοίκησης και των μελών του Πανεπιστημίου μας εκλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζεται ως ενέργεια ενάντια στην παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία μας. Εν τέλει, ενάντια στη Θράκη» αναφέρει το ψήφισμα.

Στην ομιλία του ο πρύτανης υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του, ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Παιδείας έχει «παραπλανηθεί και παγιδευτεί από κάποιους», δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί αν του το ζητήσει η... Σύγκλητος, καταφέρθηκε εναντίον των βουλευτών και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε κατάπτυστο το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον υποστήριξε πως ο γενικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, καθηγητής Nομικής του ΔΠΘ, Δημοσθένης Κασσαβέτης, άνοιξε την υπόθεση αναρμοδίως, στοχοποιώντας τον πρύτανη επειδή υπάρχει εναντίον του ΕΔΕ.

Ο ισχυρισμός του Αθ. Καραμπίνη είναι εντελώς αβάσιμος, καθώς οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης εξετάζουν την υπόθεση εδώ και ενάμιση χρόνο, ύστερα από τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.», κατόπιν εντολών του υπουργείου Παιδείας (και πολύ πριν ασκηθεί ΕΔΕ από τον ίδιον τον πρύτανη εναντίον του Κασσαβέτη), ενώ ο γενικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ όχι μόνο δεν υπογράφει ο ίδιος το πόρισμα, αλλά ζήτησε και την εξαίρεσή του από την επιτροπή που το αξιολόγησε.

Ο πρύτανης αποκάλυψε πως ζήτησε ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, χωρίς ο τελευταίος να αποδεχθεί το αίτημά του.

Το πιο σοβαρό στοιχείο όμως που προέκυψε από την ομιλία του ήταν η προσπάθεια του πρύτανη να δικαιολογήσει τις διώξεις κατά διακεκριμένων ακαδημαϊκών, προσπαθώντας να εμπλέξει το όνομα της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Αναφερόμενος στους καθηγητές Τσαουσίδη και Ραψομανίκη, τους οποίους έθεσε εκ νέου σε αποχή από τα καθήκοντά τους, υπογράμμισε ότι γι' αυτή την απόφασή του έχει την υπογραφή της προέδρου του Αρείου Πάγου. Επιπλέον δήλωσε ότι για το θέμα έχει ενημερώσει τον... πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.-Κ. Γιούνκερ!

Βάσει των πληροφοριών της «Εφ.Συν.», οι δύο καθηγητές παραπέμφθηκαν από τον πρύτανη -εν αγνοία τους- στο πειθαρχικό στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ (στο οποίο λαμβάνει μέρος και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου) συζήτησε την υπόθεση στο ΣτΕ και, χωρίς να μπει στην ουσία της, δέχτηκε την εισήγηση του Πανεπιστημίου να θέσει σε διαθεσιμότητα τους καθηγητές (βάσει μιας διάταξης του 1932!) μέχρι να κριθούν ποινικά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ύστερα από τις καταγγελίες του ίδιου του πρύτανη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ δεν κλήθηκαν καν να παρασταθούν και να απολογηθούν οι δύο διωκόμενοι καθηγητές, στοιχείο που αντιβαίνει τόσο στο Σύνταγμα όσο και σε κάθε διάταξη προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κανονικά η κατανομή 500 θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια
Αμέσως μετά το πράσινο φως που δόθηκε από το ΣτΕ αναρτήθηκε η υπουργική απόφαση για την κατανομή θέσεων μελών ΔΕΠ και έκτακτου προσωπικού στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Κανονικά η κατανομή 500 θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δεύτερη παύση για τον Καραμπίνη
Σε νέα αποχή από τα διοικητικά καθήκοντά του έθεσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τον τέως πλέον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνη. Καταιγιστικές εξελίξεις τις τελευταίες...
Δεύτερη παύση για τον Καραμπίνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Καραμπίνης τέλος από το ΔΠΘ
Δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τα σκάνδαλα στο ακριτικό ίδρυμα και δύο μήνες μετά την παραπομπή του Καραμπίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο ύστερα και από το άκρως καταδικαστικό για την πρυτανεία...
Καραμπίνης τέλος από το ΔΠΘ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο διαχρονικός εργολάβος σίτισης του Δημοκρίτειου
Η «Εφ.Συν.» φέρνει στη δημοσιότητα το κουβάρι των επιχειρηματικών ή/και οικογενειακών σχέσεων μεταξύ των δύο εναλλασσόμενων πρυτάνεων του ΔΠΘ, Αθ. Καραμπίνη και Κων. Σιμόπουλου, και του επιχειρηματία Αντώνη...
Ο διαχρονικός εργολάβος σίτισης του Δημοκρίτειου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Χέρι χέρι ΣτΕ και κυβέρνηση φέρνουν την καταστολή στα Πανεπιστήμια
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας με πλειοψηφική απόφασή του ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος.
Χέρι χέρι ΣτΕ και κυβέρνηση φέρνουν την καταστολή στα Πανεπιστήμια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας