Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Θα σβήσετε από το λιμάνι, απόψε θα πεθάνετε»

Η εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Θα σβήσετε από το λιμάνι, απόψε θα πεθάνετε»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Για τη «σφοδρή δολοφονική επίθεση» των χρυσαυγιτών εις βάρος αφισοκολλητών μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013, όπου «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», κατέθεσε χθες στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ο Αθανάσιος Καραμπέρης, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η επίθεση είχε στόχο την «εξαφάνιση» των κομμουνιστών και των συνδικαλιστών από τη Ζώνη Περάματος.

Στη δίκη, που συνεχίστηκε και χθες στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, ο μάρτυρας, ηλεκτρολόγος συντηρητής στο επάγγελμα, χωρίς σχέση εργασίας με τη Ζώνη, βρέθηκε στο έδρανο του μάρτυρα ως θύμα και πολιτικώς ενάγων της υπόθεσης του ΠΑΜΕ.

«Εμένα μου έσπασαν το χέρι. Είχα σηκώσει τα χέρια για να προστατεύσω το κεφάλι μου από τα σφοδρά χτυπήματα. Δέχτηκα αρκετά χτυπήματα. Είχα νάρθηκα επί δυόμισι μήνες», είπε ο Αθανάσιος Καραμπέρης, τονίζοντας ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν τόσο η ταυτότητα των κομμουνιστών όσο και η δράση τους για τις συνθήκες εργασίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι εργολάβοι (εργοδότες) στη Ζώνη έχουν σχέσεις αγάπης με τη Χρυσή Αυγή.

Είπε ακόμα ότι η επίθεση των περίπου 50 χρυσαυγιτών ήταν καλά σχεδιασμένη, οι δράστες είχαν κόψει την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, ενώ τόνισε πως το χτύπημα του τάγματος εφόδου εναντίον τους ήταν εν γνώσει της ηγεσίας.

«Ο Λαγός το είχε προαναγγείλει. Δεν θα έκανε χτύπημα εις βάρος του ΚΚΕ ένα τοπικό στέλεχος», είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας την επίσκεψη Λαγού στα Ναυπηγεία όπου είχε προαναγγείλει ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα φύγουν απ’ το Πέραμα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, συμπλήρωσε πως αν πέσουν τα μεροκάματα και δεν πιέζει κανένας για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τότε «κάποιοι κερδίζουν».

«Αρχηγικό ρόλο είχαν οι Χατζηδάκης και Πανταζής», είπε και συνέχισε: «Δέχτηκα χτύπημα από τον Πανταζή».

Περιγράφοντας την επίθεση είπε ότι «κρατούσαν αντικείμενα στα χέρια τους. Στειλιάρια και ματσούκια και ήταν παρατεταγμένοι μπροστά 7-8 (...) Είχαν πάνω προσαρμοσμένα καρφιά, βίδες, ελάσματα. Κάτι που μου έκανε εντύπωση, ήταν ένα σαν δρεπάνι, το χρησιμοποιούν σε γεωργικές εργασίες. Τους έβλεπα μπροστά μου, ο φωτισμός δεν ήταν μεγάλος, αλλά ήταν καλός. Σε δύο μέτρα ξεχωρίζεις τα πάντα. Οι άλλοι είχαν πέτρες και στειλιάρια. Κάποιοι φορούσαν κράνη, όχι όλοι. Ηλικία είχαν από 20 έως 40».

«Φώναζαν πού είναι ο Πουλικόγιαννης, (...) σε έξαλλη κατάσταση. Με μεγάλη ένταση μέσα τους. Εβλεπες άνθρωπο με θυμό, να θέλει να προκαλέσει κάτι. Βγήκε μπροστά ο Πουλικόγιαννης και άρχισαν να βρίζουν “Παλιοκομμουνιστές, εδώ θα πεθάνετε, θα σβήσετε από το λιμάνι, θα σας γαμήσουμε τις μάνες, απόψε εδώ θα πεθάνετε”».

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από την Πολιτική Αγωγή η πρόεδρος έκανε παρατήρηση σε συνήγορο υπεράσπισης που ειρωνεύτηκε την επαγγελματική ιδιότητα του Αθανάσιου Καραμπέρη.

Η ερώτηση αφορούσε το αν κατά την άποψή του το κίνητρο ήταν η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής κι ένας συνήγορος υπεράσπισης «αναρωτήθηκε» φωναχτά:

«Ως ηλεκτρολόγος θα μας το πει αυτό;», για να δεχτεί αμέσως επίπληξη από την πρόεδρο, η οποία σε υψηλό τόνο παρατήρησε: «Αυτό δεν επιτρέπεται να το λέτε για κανέναν άνθρωπο, οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνει. Καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις του, κ. συνήγορε».

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η πολιτική αγωγή ζητά επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής
Την επιτάχυνση στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, ακόμα και σε καθημερινή βάση, με την αποκλειστική διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων του...
Η πολιτική αγωγή ζητά επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Επιθέσεις οργανωμένες και με εντολή της ηγεσίας
Μία μετά την άλλη όλες οι αγορεύσεις δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής, οι οποίες στηρίχτηκαν στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ανέδειξαν το πώς όλες...
Επιθέσεις οργανωμένες και με εντολή της ηγεσίας
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο καλός ο δολοφόνος απ’ το στειλιάρι φαίνεται
Αντρες της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ μίλησαν για ρόπαλο επενδυμένο με...
Ο καλός ο δολοφόνος απ’ το στειλιάρι φαίνεται
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Το κοντάρι «όπλο» που «μπορεί να σε αφήσει στον τόπο»
Με καταθέσεις αστυνομικών συνεχίστηκε η συνεδρίαση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά τη σημερινή...
Το κοντάρι «όπλο» που «μπορεί να σε αφήσει στον τόπο»