• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C -1.2°C / 5.2°C
  0 BF
  64%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.7°C / 3.8°C
  2 BF
  58%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  1°C -1.0°C / 5.7°C
  1 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -5°C -5.1°C / -0.8°C
  1 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.1°C / -1.1°C
  0 BF
  80%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.1°C / 3.2°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -3.7°C / -1.0°C
  2 BF
  59%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.4°C / 3.6°C
  1 BF
  52%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 7.5°C
  3 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.1°C / -3.1°C
  2 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.2°C / 7.9°C
  4 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 3.5°C / 3.5°C
  4 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  1 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -2°C -2.1°C / -2.1°C
  0 BF
  64%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  2°C -1.1°C / 1.7°C
  1 BF
  76%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 3.8°C / 6.0°C
  3 BF
  45%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.0°C / 5.4°C
  2 BF
  69%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 1.0°C / 2.1°C
  1 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C -0.6°C / 3.9°C
  1 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  1 BF
  63%

Ο Γιάννης Λαγός έστειλε εξώδικο στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Λαγός απειλεί την «Εφημερίδα των Συντακτών»

 • A-
 • A+

Πάλι με αγωγές και μηνύσεις απειλεί η Χρυσή Αυγή επιχειρώντας να πλήξει τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Ειδικότερα ο Ιωάννης Λαγός μάς έστειλε εξώδικο, μέσω του οποίου εκτοξεύει απειλές για μηνύσεις και αγωγές σχετικά με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο efsyn.gr με τίλο: «Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα», το οποίο αναφέρεται στην επίθεση του τάγματος εφόδου του Περάματος στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, καθώς επίσης και στην προαναγγελία της από τον Λαγό, η οποία καταγράφεται σε βίντεο, λίγες ώρες πριν την επίθεση.    

Λέει λοιπόν ο Λαγός στο εξώδικό του: «Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία τρία χρόνια σύσσωμο το κοινοβουλευτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει καταστεί αποδέκτης μιας άδικης και εσφαλμένης ποινικής δίωξης. Όπως καλώς γνωρίζετε ήδη βρισκόμαστε στην ακροαματική διαδικασία και μάλιστα στο στάδιο που καταθέτουν οι μάρτυρες. 

Στο εν λόγω δημοσίευμα ο ανώνυμος συντάκτης σας ενεργώντας μάλλον ως Εφέτης Δικαστής αποφάσισε να αναφέρει το όνομά μου έχοντας μάλιστα το θράσος να εκφέρει και την προσωπική του άποψη ως αποδεδειγμένη δικαστική ετυμηγορία. Η γνώμη του όμως τυγχάνει αποκύημα της φαντασίας του, ειδικά όταν δεν στοιχειοθετήθηκε ούτε κατά την ανακριτική διαδικασία εις βάρος μου. Ενώ με την πράξη αυτή, σκοπίμως και τεχνηέντως έπραξε αφού δεν υπάρχουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα όσα ψευδώς και συκοφαντικώς ανέφερε.

Συγκεκριμένα ανέφερε και μάλιστα με τίτλο εντός του δημοσιεύματος: Ο Λαγός προαναγγέλλει την επίθεση.

Κατά την περάτωση της κύριας ανάκρισης που διήρκεσε περίπου δυο χρόνια, αποδείχτηκε περίτρανα ότι το εν λόγω βίντεο είναι εντελώς άσχετο με το περιστατικό των αλιεργατών και για τον λόγο αυτό δεν στοιχειοθετήθηκε η ηθική αυτουργία εις βάρος μου για κανένα περιστατικό. Ενώ ακόμα και ο μάρτυρας που κατέθεσε δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στην αίθουσα του Δικαστηρίου. 

Ενέργεια που αποδεικνύει ότι αφενός η ελληνική δικαιοσύνη δεν ενστερνίζεται και δεν συμφωνεί με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και την ιστοσελίδα σας. Αφετέρου η προσωπική σας άποψη τυγχάνει συκοφαντική και υβριστική εις βάρος μου με μοναδικό σκοπό να μου προκαλέσει ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου σε αόριστο αριθμό ατόμων».

Η απάντηση του efsyn.gr

Φυσικά το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έχει εντελώς αντίθετη άποψη από τον Λαγό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα που παραπέμπει τον ίδιο και τα υπόλοιπα στελέχη της οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, «ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός, αφού προηγουμένως περιέγραψε την οργανωτική δομή-διάρθρωση του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο, ανέφερε επίσης ότι "για παράδειγμα εγώ είμαι Περιφερειάρχης Πειραιά, έχω την ευθύνη τόσο για την Α όσο και για την Β Πειραιώς". [...] Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με το ότι οι πλέον σοβαρές εγκληματικές πράξεις, από μέλη και στελέχη του κόμματος του, έγιναν στην Εκλογική  του Περιφέρεια, ενισχύει σοβαρά την άποψη ότι τουλάχιστον ο ίδιος γνώριζε την όλη δραστηριότητα εκείνων των μελών και  στελεχών του κόμματος, των Τοπικών Οργανώσεων Νίκαιας, Πειραιά και Περάματος και των Ταγμάτων Εφόδου που λειτουργούσαν στους κόλπους τους και φυσικά το σχεδιασμό των εγκλημάτων τα οποία εκείνοι τελικά διέπραξαν».

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών επισημαίνει ακόμα ότι «ο εν λόγω κατηγορούμενος (σ.σ. ο Λαγός) σκοπίμως και τεχνηέντως αποσιωπά τη σωρεία των βιαιοτήτων στις οποίες επιδίδονταν, επί σειρά ετών, τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων της περιφέρειας του (Νίκαιας, Περάματος, Πειραιά) σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών και αντιφρονούντων, σε εκτέλεση σχετικών εντολών τις οποίες ο ίδιος έδινε, είτε καθοδηγώντας και οργανώνοντας συγκεκριμένες επιθέσεις και βίαιες δράσεις, είτε στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού που καθόριζε με βάση τις αρχές της οργάνωσης, χωρίς, απαραίτητα, να προσδιορίζει και να συγκεκριμενοποιεί ή να εξατομικεύει πάντα το "στόχο" της επίθεσης, εγκρίνοντας όμως πάντα κάθε δράση.

»Η πλήρης γνώση του για τα διαδραματιζόμενα, αν όχι σε όλη την Επικράτεια, οπωσδήποτε στην περιοχή ευθύνης του, προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα από τα παρακάτω ενδεικτικώς αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά: 1) Κατά τις απογευματινές ώρες της 11-6-2012, ο εν λόγω κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας του, σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στην καφετέρια "Αίνιγμα" στο Πέραμα, διακήρυξε ότι "... έχουμε γίνει δέκτες  παραπόνων για θέματα που υπάρχουν εδώ στην Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι. Για όλα αυτά τα θέματα με τους Αιγύπτιους που μπαίνουν, κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια τους όπως θέλουν, τα παίρνουν από όπου θέλουν και γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Εμείς τους λέμε ότι από εδώ και στο εξής θα δίνουν λογαριασμό. Θα  δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή". Έτσι, λίγες ώρες αργότερα, ήτοι ξημερώματα της 12-6-2012, οργανώθηκε από την Τ.Ο. Περάματος η εξαιρετικής βιαιότητας επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων, οι οποίοι εργάζονταν στην Ιχθυόσκαλα του  Κερατσινίου...».

Αυτό είναι μόνο ένα απόσπασμα από το συνολικό κατηγορητήριο σε βάρος του Λαγού, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής. 

Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά το γνωστό: «Λαγός την φτέρη έσειε...».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Να φιμώσει την πολιτική αγωγή επιχειρεί η υπεράσπιση της Χ.Α.
Μάταια η υπεράσπιση προσπάθησε να αποβάλει την πολιτική αγωγή από τη φάση της διερεύνησης της εγκληματικής οργάνωσης αφού η έδρα έχει κρίνει εξαρχής ότι οι συνήγοροι των θυμάτων δικαιούνται να ρωτούν. Ν....
Να φιμώσει την πολιτική αγωγή επιχειρεί η υπεράσπιση της Χ.Α.
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο άνθρωπος του Αρχηγού πίσω από όλα
Ο ρόλος του Ιωάννη Λαγού, στην οργάνωση και καθοδήγηση της δράσης των ταγμάτων εφόδου, η εμπλοκή του στις αιματηρές και δολοφονικές επιθέσεις και η ιδιαίτερη σχέση του με τον Μιχαλολιάκο.
Ο άνθρωπος του Αρχηγού πίσω από όλα
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Απόφαση - κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή
Iσχυρό μήνυμα καταδίκης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής έστειλε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Εκθετος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έσπευσε να υιοθετήσει την εισαγγελική απαλλακτική πρόταση.
Απόφαση - κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή
Φωτογραφικό ντοκουμέντο από την επίθεση στο «Συνεργείο». Αριστερά, στη μηχανή διακρίνεται ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Ν. Μίχος
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Ολοι έλεγαν ότι ήταν παρόντες Λαγός και Μίχος»
Με την κατάθεση του μάρτυρα Π. Τσαφολόπουλου συνεχίστηκε η δίκη για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο».
«Ολοι έλεγαν ότι ήταν παρόντες Λαγός και Μίχος»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο Μιχαλολιάκος στο Πέραμα με τον κατηγορούμενο «Τασάρα»
Αν και η ναζιστική οργάνωση επιχείρησε να τον κρύψει, ο Αναστάσιος Πανταζής, ένα από τα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της X.A. στο Πέραμα, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση του Σωματείου «Άγιος Νικόλαος»...
Ο Μιχαλολιάκος στο Πέραμα με τον κατηγορούμενο «Τασάρα»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Τους καίνε οι ίδιες οι συνομιλίες τους
Πλήρως ενοχοποιητικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη: των ίδιων των κατηγορούμενων μελών της ναζιστικής οργάνωσης που τηλεφωνούσαν ο ένας στον άλλο μετά...
Τους καίνε οι ίδιες οι συνομιλίες τους

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας