Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Eκπαιδευμένοι... μαχαιροβγάλτες [8-12-2015]

Η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα, Παρασκευή Καραγιαννίδου, όταν ο Θαν. Καμπαγιάννης τής έδειξε φωτογραφία από την εκπαίδευση χρυσαυγιτών της Νίκαιας

EUROKINISSI

Eκπαιδευμένοι... μαχαιροβγάλτες [8-12-2015]

  • A-
  • A+

Η στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία υποβάλλονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν αυτή που αναδείχτηκε κατά την 36η ημέρα της δίκης, η οποία κατά τα άλλα άργησε δύο ώρες να ξεκινήσει λόγω απουσίας του δικηγόρου τού Ρουπακιά.

Οταν διαπιστώθηκε ότι ο Γ. Ρουμπέκας ήταν απών, η διαδικασία διεκόπη προκειμένου να βρεθεί δικηγόρος να εκπροσωπήσει τον Ρουπακιά, όμως κανένας συνήγορος υπεράσπισης δεν δεχόταν να το κάνει.

Φωτογραφία από την εκπαίδευση χρυσαυγιτών της Νίκαιας

Φωτογραφία από την εκπαίδευση χρυσαυγιτών της Νίκαιας με μαχαίρι να στοχεύει στην καρδιά

Αυτή η απροθυμία προφανώς εντάσσεται στην προσπάθεια της ναζιστικής οργάνωσης να σκεπάσει τις ορατές διασυνδέσεις της με τον Ρουπακιά, τη στιγμή που ξέρουμε ότι ήταν σημαίνον στέλεχος του Πυρήνα της Νίκαιας (αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος) και εμφανίζεται σε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, γυμνάσια, εκδρομές, στην κατασκήνωση της Νέδα και συνήθως να φορά τη γνωστή αμφίεση των ταγμάτων εφόδου, ενώ από απολογίες του ίδιου και συγκατηγορουμένων του προκύπτει ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε συντεταγμένα από τα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας μαζί με το υπόλοιπο τάγμα εφόδου, το οποίο συγκεντρώθηκε εκεί έπειτα από εντολή του πυρηνάρχη Πατέλη.

Ο Γ. Ρουμπέκας προσήλθε τελικά στην αίθουσα κατά τις 11 και η διαδικασία ξεκίνησε με την πρόεδρο να τον επιπλήττει λέγοντας «σας περιμένουμε εδώ πάνω από εκατό άνθρωποι, είναι αδιανόητο και να μην επαναληφθεί» και να του ζητά να συνεννοηθεί με άλλο δικηγόρο για εκπροσώπηση, καθώς διαφορετικά θα ορίσει το δικαστήριο. «Εχω προσπαθήσει, αλλά υπάρχει δεδικαιολογημένη απροθυμία», απάντησε ο συνήγορος του Ρουπακιά.

Στη συνέχεια η πρόεδρος ζήτησε από τους δικηγόρους να λάβουν άδεια από τους Συλλόγους τους σχετικά με την εξαγγελθείσα αποχή του κλάδου από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη τις επόμενες μέρες, με τους δικηγόρους της οικογένειας Φύσσα να ενημερώνουν ότι έχουν ήδη ζητήσει την άδεια, η οποία τελικά και δόθηκε.

Κατά την εξέταση της αυτόπτη μάρτυρα Παρασκευής Καραγιαννίδου από την πολιτική αγωγή, ο Θανάσης Καμπαγιάννης τής επέδειξε τις δύο φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.», οι οποίες αποτελούν ντοκουμέντα από την εκπαίδευση των χρυσαυγιτών με μαχαίρια και πιστόλια μέσα στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας.

«Το μαχαίρι που φαίνεται, προς τα πού το κατευθύνει ο μαθητής;» ρωτά ο δικηγόρος και η μάρτυρας απαντά «προς την καρδιά».

Στη συνέχεια ο Θ. Καμπαγιάννης ρωτά εάν οι εικόνες αυτές «συνάδουν με τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος», με την πρόεδρο να επεμβαίνει και να μην επιτρέπει την ερώτηση, προκαλώντας την απορία του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής. Τέλος, η μάρτυρας είπε ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Παπαδάκη, ότι «ειδικά η φωτογραφία με το μαχαίρι» παραπέμπει σε όσα έζησε το βράδυ της δολοφονίας.

Η πολιτική αγωγή αναφέρθηκε και στα βίαια πεπραγμένα κατά την προηγούμενη δικάσιμο, του Στ. Καρυδομάτη, συνηγόρου υπεράσπισης του Πανταζή, δηλώνοντας ότι έρχονται να προστεθούν «σε σωρεία άλλων περιστατικών τραμπουκισμού, ύβρεων και απειλών σε βάρος μαρτύρων, συγγενών θυμάτων, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από συνηγόρους χρυσαυγιτών και κατηγορουμένους με προφανή στόχο τον εκφοβισμό πρωτίστως μαρτύρων και δημοσιογράφων, ώστε να παρεμποδιστεί η αποκάλυψη του εγκληματικού-ναζιστικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης» και ζήτησε από το δικαστήριο να «λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους».

 

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Πήγε να δει μπάλα και δεν γύρισε ποτέ»
Με σχεδόν μηδενική παρουσία των κατηγορουμένων συνεχίστηκε χθες η δίκη της Χρυσής Αυγής. Προηγήθηκε της συνέχισης του σχολιασμού των μαρτύρων η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, που είχε διακοπεί την...
«Πήγε να δει μπάλα και δεν γύρισε ποτέ»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μια οργανωμένη δολοφονία
Με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορητηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένη. Τα σχόλια της Πολιτικής Αγωγής για τις καταθέσεις...
Μια οργανωμένη δολοφονία
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ηχητικά ντοκομέντα: Ο ξεχασιάρης αστυνομικός
Η «Εφ.Συν.» δημοσιοποιεί τα απομαγνητοφωνημένα σήματα που έστειλε στο κέντρο της Αστυνομίας ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ, Α. Τσολακίδης, που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του Φύσσα. Τα ηχητικά ντοκουμέντα...
Ηχητικά ντοκομέντα: Ο ξεχασιάρης αστυνομικός
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Δεν φοβήθηκαν τους αστυνομικούς οι χρυσαυγίτες»
Συνεχίστηκε χθες στο Εφετείο η εξέταση του μάρτυρα ειδικού φρουρού Δ. Χατζησταμάτη με πολλές ερωτήσεις από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης των χρυσαυγιτών. Hταν εμφανής από τις...
«Δεν φοβήθηκαν τους αστυνομικούς οι χρυσαυγίτες»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ηταν «παρατηρητής», γι’ αυτό δεν είδε τίποτα! [22-12-2015]
Σε μια κατάθεση που πλημμύριζε από φόβο και άγχος, ο οδηγός της μίας από τις δύο μηχανές ΔΙΑΣ που είχαν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο ρόλος του ήταν να...
Ηταν «παρατηρητής», γι’ αυτό δεν είδε τίποτα! [22-12-2015]
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Η ομάδα ΔΙΑΣ δεν κάνει διεμβολισμό» [17-12-2015]
Τη δεύτερη μέρα που κατέθεσε η αστυνομικός περιέγραψε τη σκηνή του φόνου και τα χαρακτηριστικά των χρυσαυγιτών και προσπάθησε να καταδείξει ότι δεν είχαν ευθύνη οι 8 παρόντες αστυνομικοί, που ούτε εμπόδισαν το...
«Η ομάδα ΔΙΑΣ δεν κάνει διεμβολισμό» [17-12-2015]

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας