Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντεγκλήσεις Πολιτικής Αγωγής - Υπεράσπισης

Στιγμιότυπο από την κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντεγκλήσεις Πολιτικής Αγωγής - Υπεράσπισης

  • A-
  • A+

Με αντεγκλήσεις ανάμεσα στην Πολιτική Αγωγή και την Υπεράσπιση συνεχίστηκε σήμερα η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Συγκεκριμένα, νέες αντεγκλήσεις προκλήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, όταν ο υπερασπιστής του Γιώργου Ρουπακιά είπε στο δικαστήριο ότι και αυτός ο αστυνομικός κατέθεσε για συμπλοκή μεταξύ του δράστη και του Παύλου Φύσσα. Ο συνήγορος είπε ότι η κατάθεση επιβεβαιώνει τον Ρουπακιά που εξαρχής λέει ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν μαχαίρωσε τον Φύσσα. 

Ο μάρτυρας, που ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι «εύσωμοι ναζιστές» που, όπως γνωρίζει από τα ΜΜΕ, «επιβάλλουν τον ναζισμό διά της βίας».

Επικαλούμενος επίσης πάλι τα μέσα ενημέρωσης είπε πως από τις εγκληματικές ενέργειες που καταλογίζονται στη Χρυσή Αυγή μόνο για τη δολοφονία Φύσσα άκουσε δήλωση καταδίκης.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής σχολίασε όταν του επιδείχτηκε φωτογραφία «μελών της Χρυσής Αυγής σε ώρα εκπαίδευσης»: «Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα και την εκπαίδευση των αστυνομικών».

Σε όλη τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υπάρχουν εντάσεις ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών, με την πρόεδρο να τους εγκαλεί. Μάλιστα το πρωί λίγο μετά την έναρξη η διαδικασία διακόπηκε για λίγο καθώς οι συνήγοροι των δύο πλευρών είχαν ζωηρή αντιπαράθεση με αφορμή ερώτηση που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον μάρτυρα, η οποία προκάλεσε αντίδραση από συνηγόρους Υπεράσπισης που φώναζαν για «αντιδικονομικά σχόλια» της άλλης πλευράς.

Με την επανάληψη της διαδικασίας η πρόεδρος είπε σε έντονο ύφος προς όλους τους συνηγόρους: «Αυτές οι διακοπές δεν εξυπηρετούν τίποτα, δεν οδηγούν πουθενά... Καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης. Κοιτάξτε να αποφευχθούν».

Μετά το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν συνήγορος από τους υπερασπιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή» ξέρει κάποιο άλλο όπως το «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς». 

Αν και η ερώτησή του προκάλεσε αντιδράσεις, ο συνήγορος επέμενε στην ερώτησή του ζητώντας από τον μάρτυρα να πει τι του έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το συγκεκριμένο σύνθημα. Ο μάρτυρας δεν απαντούσε αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την Υπεράσπιση φώναζαν «την Πηγάδα, την Πηγάδα» με αποτέλεσμα η πρόεδρος να δώσει εκείνη την στιγμή τη μεσημεριανή μισάωρη διακοπή.

Νωρίτερα ο αστυνομικός απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου τού Γιώργου Ρουπακιά κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ όταν είχε πλησιάσει τον δράστη ενώ ήταν κοντά στον Φύσσα ακόμη, είχε ακούσει τον μουσικό να του φωνάζει «έλα εδώ ρε π...».

Κατά την εκτίμηση του αστυνομικού, τα λόγια αυτά του Παύλου Φύσσα ειπώθηκαν ενώ ήδη ο Ρουπακιάς τον είχε μαχαιρώσει και επιχειρούσε οπισθοχωρώντας να φύγει όταν είδε να πλησιάζουν οι αστυνομικοί.

«Περιουσία είναι το παιδί σου», είπε οργισμένη η Μάγδα Φύσσα στο συνήγορο του Ν. Μιχαλολιάκου

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τον εκνευρισμό της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης, η οποία σηκώθηκε από τη θέση της και άρχισε να φωνάζει πως «μεγαλύτερη περιουσία είναι το παιδί σου».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων προς τον αστυνομικό Χρήστο Δεληγιάννη, ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου τον ρώτησε εάν έχει δει μέλη της Χρυσής Αυγής να καταστρέφουν περιουσίες.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την κατάθεση του μάρτυρα:

Πολιτική Αγωγή: Έχετε ακούσει δήλωση αποδοκιμασίας των εγκληματικών ενεργειών από τη Χρυσή Αυγή ;

Μάρτυρας: Στο περιστατικό του Φύσσα, κάτι είχα ακούσει στην τηλεόραση που λέγανε ότι καταδικάζουμε

Πολιτική Αγωγή: Μήπως έχετε ακούσει στελέχη της Χ.Α. να εγκωμιάζουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου; Αν, για παράδειγμα, ακούσατε να λέγεται από γυναίκα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ότι «εμείς οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής είμαστε δίπλα στα παιδιά με τα μαύρα»

Μάρτυρας: Ναι, στην τηλεόραση.

(...)

Υπεράσπιση: Αναρχικούς είδατε εκείνο το βράδυ στην περιοχή;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Τι φοράνε οι αναρχικοί;

Μάρτυρας: Μαύρα ρούχα

Υπεράσπιση: Άρα δεν φοράνε μόνο οι χρυσαυγίτες μαύρα ρούχα...

(...)

Υπεράσπιση: Τι φώναζε πριν το μαχαίρωμα ο Φύσσας; Τι σας είπε;

Μάρτυρας: Έλα εδώ ρε

Υπεράσπιση: Σε ποιον το φώναζε;

Μάρτυρας: Στον Ρουπακιά, φαντάζομαι ότι τον είχε ήδη μαχαιρώσει.

 Η διαδικασία συνεχίζεται

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Δολοφονία οργανωμένη βήμα βήμα»
Ο Ηλίας Κοντονικόλας, αυτόπτης μάρτυρας στον φόνο του Παύλου Φύσσα, αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά: «Αυτός είναι ο δολοφόνος». Οι χρυσαυγίτες απασχολούσαν τον Παύλο μέχρι να φτάσει ο Ρουπακιάς «που δεν μίλησε...
«Δολοφονία οργανωμένη βήμα βήμα»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κατέθεσε και ο «ταξιτζής» της ΕΛ.ΑΣ.
Αντιφάσεις εντόπισε η Έδρα στην κατάθεση του αστυνομικού του περιπολικού της Άμεσης Δράσης, που ξεκίνησε να καταθέτει σήμερα στη δίκη της της Χ.Α. Ο προηγούμενος μάρτυρας αναφέρθηκε σε «συντεταγμένο...
Κατέθεσε και ο «ταξιτζής» της ΕΛ.ΑΣ.
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Τάγμα εφόδου επιτέθηκε στον Φύσσα»
Αίτημα για αυτοψία και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση κατέθεσε η υπεράσπιση σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία διακόπηκε για αύριο. Στο βήμα του μάρτυρα η Παρασκευή Καραγιαννίδου, αυτόπτης μάρτυρας στη...
«Τάγμα εφόδου επιτέθηκε στον Φύσσα»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Λήγει τον Φεβρουάριο το 18μηνο προφυλάκισης των κατηγορουμένων
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνέστησε επίσπευση της διαδικασίας εξαιτίας της λήξης το 18μηνου (ανώτατου χρονικού ορίου προφυλάκισης κατηγορουμένων) τον Φερβρουάριο. Τι κατέθεσε σήμερα ο...
Λήγει τον Φεβρουάριο το 18μηνο προφυλάκισης των κατηγορουμένων
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δεν θυμάται, δεν γνωρίζει ο αστυνομικός
Με την κατάθεση του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού, που ήταν στο πλήρωμα του περιπολικού που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αμέσως μετά το περιστατικό, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική...
Δεν θυμάται, δεν γνωρίζει ο αστυνομικός
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μ. Φύσσα προς Ρουπακιά: «Δεν θα φύγω από τη ζωή αν δεν σε κρεμάσω»
Ξέσπασε για άλλη μία φορά η Μάγδα Φύσσα κατά του Γιώργου Ρουπακιά: «Απόβρασμα της κοινωνίας, θα σου κόψω το λαρύγγι». Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Αναστασίας Δαμίγου, ιδιοκτήτριας καταστήματος στην περιοχή που...
Μ. Φύσσα προς Ρουπακιά: «Δεν θα φύγω από τη ζωή αν δεν σε κρεμάσω»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας