Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μ. Φύσσα προς Ρουπακιά: «Δεν θα φύγω από τη ζωή αν δεν σε κρεμάσω»

«Απόβρασμα της κοινωνίας, θα σου κόψω το λαρύγγι», είπε η Μάγδα Φύσσα

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μ. Φύσσα προς Ρουπακιά: «Δεν θα φύγω από τη ζωή αν δεν σε κρεμάσω»

  • A-
  • A+

Με τον σχολιασμό της κατάθεσης του αστυνομικού Δημήτρη Κουρέντζη τόσο από την Πολιτική Αγωγή όσο και από την Υπεράσπιση ξεκίνησε σήμερα το πρωί η 26η μέρα εκδίκασης της εγκληματικής οργάνωσης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο αστυνομικός, που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ότι ο δολοφόνος ήταν ψύχραιμος και ομολόγησε ότι εκείνος σκότωσε τον Παύλο Φύσσα.

Η μαρτυρία του αστυνομικού ήταν εντυπωσιακά σαφής, ο ίδιος απαντούσε για όσα γνώριζε και για όσα δεν γνώριζε χωρίς δισταγμό, ενώ στο τέλος ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να μην ελλοχεύει κίνδυνος για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Πολιτική Αγωγή

♦ Η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει στον κρατικό μηχανισμό και αυτό είναι πλέον εμφανές. Είναι δυνατόν να δίνεις στον δράστη τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον πυρηνάρχη, τον περιφερειάρχη κλπ; Αυτό του δίνει τη δυνατότητα της συγκάλυψης.

♦ Όλοι μπορούν να καταλάβουν από ποιους απειλήθηκε ο Κουρεντζής. Το έκαναν αυτοί που ανησυχούν από τα όσα γνώριζε και κατάθεσε.

♦ Η κατάθεση του αστυνομικού αποδεικνύει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι εκτελεστικό όργανο ενός οργανωμένου σχεδίου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

♦ Η αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα για να αποτρέψει την επίθεση.

♦ Έχει βουίξει ο τόπος για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο και μόνο το δικαστήριο δεν έχει ασχοληθεί.

♦ Οι αντιφάσεις ανάμεσα στις καταθέσεις των αστυνομικών Κουρεντζή και Ρώτα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να ακουστούν ηχητικά στοιχεία.

Υπεράσπιση

♦ Η κατάθεση του μάρτυρα δεν αποδεικνύει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αν το σχέδιο ήταν οργανωμένο δεν θα χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με συνεπιβάτες, θα χρησιμοποιούσαν μηχανές όπως κάνουν οι εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

♦ Η Πολιτική Αγωγή προσπάθησε να αποδώσει λανθασμένη εικόνα περί τρομοκράτησης του μάρτυρα.

♦ Η κατάθεση του μάρτυρα είναι αναξιόπιστη. Περιγράφει σκηνικά από ταινίες. Είναι δυνατόν να απειλήθηκε επειδή του χάραξαν τη λέξη «μαλ...» στο αυτοκίνητό του;

♦ Αν και σε προηγούμενη κατάθεσή του δεν είχε εξειδικεύσει ποια ήταν τα άτομα που βρίσκονταν γύρω από τον Παύλο Φύσσα, προχθές είπε πως ήταν φίλοι του.
 

[ Διακοπή μισής ώρας ] 
 

Πέταξε ξανά μπουκάλι η Μάγδα Φύσσα στον Γιώργο Ρουπακιά

«Δεν θα φύγω από τη ζωή αυτή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας, θα του κόψω το λαρύγγι» ξέσπασε για άλλη μία φορά η μητέρα του Παύλου Φύσσα, κατά τη διακοπή της διαδικασίας, σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά, εκσφενδονίζοντάς του (για δεύτερη φορά) ένα μπουκάλι νερό.

Μάγδα Φύσσα

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Μάγδα Φύσσα πέρασε στο διάλειμμα της δίκης στη θέση των εδωλίων, φωνάζοντας στον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος δεν είχε καμία αντίδραση.

Γιώργος Ρουπακιάς

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντέδρασε ωστόσο ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, ο οποίος απευθυνόμενος στους αστυνομικούς είπε: «θα τη μαζέψετε επιτέλους», για να λάβει αμέσως απάντηση από την οργισμένη γυναίκα «εμένα να μαζέψουνε;», ενώ απευθυνόμενη στους αστυνομικούς τούς είπε: «ήρθατε να τον προστατέψετε πάλι;».

Στο βήμα του μάρτυρα η Αναστασία Δαμίγου

Αν και σήμερα ήταν προγραμματισμένο να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα ο αστυνομικός Κωνσταντίνος Κοτσοβός, που ήταν στο πλήρωμα του περιπολικού που έφτασε στο σημείο αμέσως μετά τη δολοφονία, η κατάθεσή του αναβλήθηκε λόγω επαγγελματικού κωλύματος της Αναστασίας Δαμίγου που ζήτησε να καταθέσει σήμερα.

Η μάρτυρας έχει κατάστημα καλλυντικών στην Παναγή Τσαλδάρη 62 στο Κερατσίνι, λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, την επομένη της δολοφονίας το πρωί πήγε δημοσιογράφος ο οποίος αναζήτησε και πήρε το υλικό που είχε καταγραφεί από κάμερα του μαγαζιού της που βρίσκεται κοντά στην είσοδο.

Στιγμιότυπο από την κατάθεση της Αναστασίας Δαμίγου

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μία εβδομάδα μετά περίπου εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά, συνοδευόμενος από ένστολο αστυνομικό, ο οποίος γνώριζε για το περιστατικό με τον δημοσιογράφο, φαινόταν εκνευρισμένος, αλλά δεν αναζήτησε το επίμαχο υλικό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η μάρτυρας, της είπε για τον δημοσιογράφο «αυτοί θα μας καταστρέψουν». 

Κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης η μεν Πολιτική Αγωγή έκανε λόγο για την αδράνεια της αστυνομίας να αναζητήσει το υλικό, η δε υπεράσπιση αναφέρθηκε στην αδιαφορία που επέδειξε η ίδια η μάρτυρας να συνδράμει στις έρευνες για τη δολοφονία.

 

♦ Η δίκη διακόπηκε για την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, οπότε θα καταθέσει ο αστυνομικός Κωνσταντίνος Κοτσοβός.

 

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Δολοφονία οργανωμένη βήμα βήμα»
Ο Ηλίας Κοντονικόλας, αυτόπτης μάρτυρας στον φόνο του Παύλου Φύσσα, αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά: «Αυτός είναι ο δολοφόνος». Οι χρυσαυγίτες απασχολούσαν τον Παύλο μέχρι να φτάσει ο Ρουπακιάς «που δεν μίλησε...
«Δολοφονία οργανωμένη βήμα βήμα»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κατέθεσε και ο «ταξιτζής» της ΕΛ.ΑΣ.
Αντιφάσεις εντόπισε η Έδρα στην κατάθεση του αστυνομικού του περιπολικού της Άμεσης Δράσης, που ξεκίνησε να καταθέτει σήμερα στη δίκη της της Χ.Α. Ο προηγούμενος μάρτυρας αναφέρθηκε σε «συντεταγμένο...
Κατέθεσε και ο «ταξιτζής» της ΕΛ.ΑΣ.
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Τάγμα εφόδου επιτέθηκε στον Φύσσα»
Αίτημα για αυτοψία και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση κατέθεσε η υπεράσπιση σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία διακόπηκε για αύριο. Στο βήμα του μάρτυρα η Παρασκευή Καραγιαννίδου, αυτόπτης μάρτυρας στη...
«Τάγμα εφόδου επιτέθηκε στον Φύσσα»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αντεγκλήσεις Πολιτικής Αγωγής - Υπεράσπισης
Με αντεγκλήσεις ανάμεσα στις δύο πλευτές συνεχίστηκε σήμερα η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Περιουσία είναι το παιδί σου», είπε οργισμένη η Μάγδα Φύσσα στο...
Αντεγκλήσεις Πολιτικής Αγωγής - Υπεράσπισης
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Λήγει τον Φεβρουάριο το 18μηνο προφυλάκισης των κατηγορουμένων
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνέστησε επίσπευση της διαδικασίας εξαιτίας της λήξης το 18μηνου (ανώτατου χρονικού ορίου προφυλάκισης κατηγορουμένων) τον Φερβρουάριο. Τι κατέθεσε σήμερα ο...
Λήγει τον Φεβρουάριο το 18μηνο προφυλάκισης των κατηγορουμένων
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Γ. Ρώτας: «Οι χρυσαυγίτες δεν πήγαιναν τυχαία στο σημείο»
Με την εξέταση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρώτα, ο οποίος σήμερα προσδιόρισε πώς κινήθηκαν οι δράστες και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για να επέμβουν, θα...
Γ. Ρώτας: «Οι χρυσαυγίτες δεν πήγαιναν τυχαία στο σημείο»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας