Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Ο,τι κινείται σφάζεται»

Σε αναζήτηση θετικών αποτελεσμάτων στο προσφυγικό βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ. Τον Μάρτιο θα πρέπει να περάσει και από τρεις εκλογικές διαδικασίες

«Ο,τι κινείται σφάζεται»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

To βίντεο, που δεν προβλήθηκε χθες στο δικαστήριο του Κορυδαλλού, είναι άκρως αποκαλυπτικό για την ιεραρχία, τη δομή και τον εγκληματικό τρόπο δράσης της ναζιστικής οργάνωσης.

Μπροστά στα μάτια του θεατή το τάγμα εφόδου της Νίκαιας οργανώνει ολόκληρη εγκληματική επίθεση, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μερικές μέρες μετά και μόνον κατόπιν αυστηρής εντολής από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Από αυτήν την εντολή κανένας χρυσαυγίτης δεν μπορεί να αποκλίνει, και όποια κι αν είναι πρέπει πάντα να ακολουθείται.

Αν δεν το διατάξει η κεντρική ηγεσία, η επίθεση δεν θα γίνει, κι αυτό επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τα ναζιστικά εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου δεν γίνονται απλώς εν γνώσει της ηγεσίας· γίνονται με εντολή της.

Ολα όσα καταγράφονται στο βίντεο εκτυλίσσονται μέσα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.

Εκεί ο πυρηνάρχης Γιώργος Πατέλης, ο ανώτερος στην ιεραρχία του Πυρήνα της Νίκαιας, ενημερώνει τους «συναγωνιστές» του σχετικά με την επίθεση: «Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το OK από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ, θα έρθει σε όλους σας», λέει.

Βλέπουμε και εδώ τον γνωστό τρόπο συντονισμού των μελών του τάγματος εφόδου, ο οποίος γίνεται μέσω μηνυμάτων κινητού τηλεφώνου.

Είδαμε ακριβώς τον ίδιο τρόπο στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (17/9/2013), η οποία εκδικάζεται αυτές τις μέρες στον Κορυδαλλό.

Και εκεί ο Πατέλης κάλεσε με γραπτό μήνυμα, που έστειλε μέσω υπολογιστή, τα μέλη του τάγματος εφόδου να μαζευτούν όλοι αμέσως στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης προκειμένου να επιτεθούν συγκροτημένα.

Βλέπουμε όμως και κάτι άλλο. Οτι η επίθεση θα γίνει έπειτα από εντολή του Πατέλη, αφού όμως έχει προηγηθεί εντολή του ανωτέρου του, του περιφερειάρχη Πειραιά της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι άλλος από τον Λαγό.

Στη συνέχεια, ο Πατέλης αναλύει το σχέδιο της επίθεσης. Ξεκινάει λέγοντας ότι «θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες... καθόλου Χρυσή Αυγή, ειδικά και τέτοια. Θα πάμε για να ψωνίσουμε. Δεν θα γίνει αυτό σαν Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να το εκδώσουν από πάνω, από τα κεντρικά».

Ο Πατέλης εξηγεί...

«Σαν τον Αγιο Παντελεήμονα;» ρωτάει κάποιος.

«Δεν έγινε τέτοιο θέμα. Στον Αγιο Παντελεήμονα έγινε άλλο, παιδιά, ήταν άλλες οι περιστάσεις», απαντά ο Πατέλης και στη συνέχεια εξηγεί ότι είναι προτιμότερο αρχικά να μην εμφανιστούν ως τάγμα εφόδου με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής και τη γνωστή στρατιωτική περιβολή, αλλά με πολιτικά.

«Αφήστε να σας πω πού θέλω να καταλήξω», λέει, «εγώ θα το θέσω το θέμα να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο. Απλά σαν ασφάλεια, ρε παιδί μου. Αν πάμε σαν Χρυσή Αυγή, υπάρχει περίπτωση να πέσουν νούμερα, τηλεφωνήματα και μες στον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να κάνουν το...»

Αγνωστος: «Θα πέσει φόβος».

Πατέλης: «Οχι, παιδιά, δεν είναι εκεί τόσο το θέμα μας. Εάν σκάσουν τίποτα με αμάξια, οτιδήποτε είναι αυτό, δεν με ενδιαφέρει τι είναι, και γίνει συμπλοκή εκεί, ο κόσμος θα φύγει από την εκκλησία και θα πάει στο σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε τους χρυσαυγίτες στον δρόμο όχι στο σπίτι τους».

Στη συνέχεια ο πυρηνάρχης αναλύει ολόκληρο το επιχειρησιακό σχέδιο της οργανωμένης εγκληματικής επίθεσης:

«Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε. Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το ΟΚ κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα, και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ο,τι κινείται, σφάζεται».

«Ο,τι δεν κινείται, είναι μια χαρά;» ρωτάει άλλο μέλος του τάγματος εφόδου που απ' ό,τι φαίνεται δεν του αρκούν μόνο οι κινούμενοι στόχοι.

Ομολογία εγκλήματος

Και βέβαια η παρουσίαση του σχεδίου μπροστά στην κάμερα και μάλιστα από τα άτομα που θα το υλοποιήσουν αποτελεί αναμφισβήτητη ομολογία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ομως ο Πατέλης δεν αρκείται σ' αυτό. Φροντίζει για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσει ότι η επίθεση θα πραγματοποιηθεί μόνο με την εντολή της κεντρικής ηγεσίας:

«Και πάλι σας λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η γραμμή. Τη γραμμή περιμένω να την πάρουμε. Υπάρχει η περίπτωση να μας πούνε ότι “ξέρετε κάτι; Οχι απλά μην κάνετε τίποτα, πηγαίνετε σπίτι σας”. Και εσύ θα μου πεις “κάτσε ρε, φίλε, εγώ σκεφτόμουν να πάω”.

»Εγώ, επειδή είμαι χρυσαυγίτης και εσύ και εσύ και εσύ και όλοι μας, έχουμε και κάποια πείρα. Η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας, οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πούνε πρέπει να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου.

»Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος! Είμαι στη Χρυσή Αυγή. Εντάξει; Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας να έρθει το μήνυμα “Ναι”», καταλήγει και οι παρευρισκόμενοι γελούν.

Μετά από όλα αυτά, υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Λαγός και ο Πατέλης έχουν ανταλλάξει πλήθος κλήσεων πριν και μετά το έγκλημα.

Από αυτές, οι εφτά καταγράφονται στο επίμαχο διάστημα (23.26.56 έως 23.50.21) κατά το οποίο οργανώνεται και ξεκινάει η επίθεση.

Ποιος στ' αλήθεια μπορεί πλέον να πιστέψει ότι δεν πραγματοποιήθηκε με εντολή Λαγού;

Και ποιος δεν υποθέτει ότι και ο Λαγός αντίστοιχα είχε το «ΟΚ» του Αρχηγού του, με τον οποίο άλλωστε συνομιλεί τηλεφωνικά μετά τη δολοφονία;

Και τέλος, ποιος αρνείται ακόμα να δει ότι αυτό είναι το modus operandi όλων των εγκληματικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής;

 

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Εχουμε πλήρη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ του φόνου του Παύλου»
Στην πέμπτη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου, η «Εφ.Συν.» συναντά τη Χρύσα Παπαδοπούλου και την Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνηγόρους της πολιτικής...
«Εχουμε πλήρη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ του φόνου του Παύλου»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου πίσω από την επίθεση στη «Φαβέλα»
Η ναζιστική οργάνωση «καρφώθηκε» από το αποτύπωμά της. Η Σήμανση ταυτοποίησε τον Σωτ. Δεβελέκο, πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, στη δολοφονική...
Πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου πίσω από την επίθεση στη «Φαβέλα»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Γιατί έχρισε υπαρχηγό του τον Λαγό ο Μιχαλολιάκος;
Η «προαγωγή» του Λαγού και η ταύτιση του Μιχαλολιάκου μαζί του δεν αφήνει πολλά ερωτήματα για την τακτική που έχει επιλέξει η Χρυσή Αυγή εν όψει της...
Γιατί έχρισε υπαρχηγό του τον Λαγό ο Μιχαλολιάκος;
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μιλούσαν όλοι με όλους πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα
Καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή το έγγραφο 275 της δικογραφίας, που αποδεικνύει το σχεδιάγραμμα των τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ μελών του τάγματος εφόδου...
Μιλούσαν όλοι με όλους πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο Μιχαλολιάκος στο Πέραμα με τον κατηγορούμενο «Τασάρα»
Αν και η ναζιστική οργάνωση επιχείρησε να τον κρύψει, ο Αναστάσιος Πανταζής, ένα από τα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της X.A. στο Πέραμα, δεν θα...
Ο Μιχαλολιάκος στο Πέραμα με τον κατηγορούμενο «Τασάρα»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στην επίθεση μπροστάρηδες, στο δικαστήριο... άφαντοι
Αν και οι Γ. Λαγός και Ν. Μίχος κατέβαλαν -διά των συνηγόρων τους- κάθε δυνατή προσπάθεια να την παρεμποδίσουν ώστε να μην αναδειχθούν τα αδιάσειστα...
Στην επίθεση μπροστάρηδες, στο δικαστήριο... άφαντοι