• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.8°C / 25.0°C
  1 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.6°C / 22.5°C
  2 BF
  71%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.0°C / 23.8°C
  2 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 17.5°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 18.5°C
  3 BF
  63%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.1°C / 21.5°C
  1 BF
  83%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 17.4°C
  3 BF
  48%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.5°C / 23.6°C
  2 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 24.9°C
  2 BF
  84%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  3 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 25.1°C
  3 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  4 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  4 BF
  71%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  21°C 20.9°C / 21.5°C
  2 BF
  73%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.1°C / 21.5°C
  0 BF
  87%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.8°C / 27.1°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.8°C / 25.9°C
  0 BF
  81%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 22.1°C
  1 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.8°C / 22.5°C
  2 BF
  60%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 17.8°C
  2 BF
  61%

Ο πρόεδρος της διοίκησης του Εφετείου δεν απάντησε καν στην πρώτη επιστολή της Μ. Λεπενιώτη, ενώ στη δεύτερη η απάντησή του ήταν αρνητική

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η σιωπή του Εφετείου [ 14-06-15 ]

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρεις επιστολές με τις οποίες ζητούσε τη μεταφορά της δίκης από τις Φυλακές Κορυδαλλού στην ευρύχωρη και αμφιθεατρική αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας απέστειλε στον πρόεδρο της διοίκησης του Εφετείου Δημήτριο Μόκα η πρόεδρος του δικαστηρίου στο οποίο διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη.

Σε όλες τις αιτήσεις της προέδρου –τις οποίες έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.»– γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια και η αγωνία της για την «ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης», ενώ σε μία από αυτές υπενθύμιζε στον κ. Μόκα ότι οφείλει να της απαντήσει στο αίτημά της, καθώς «η εκδίκαση της υποθέσεως της Χρυσής Αυγής απαιτεί ικανό αριθμό συνεδριάσεων χωρίς μακροχρόνιες διακοπές».

Επιστολή και στην ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, μαζί με την αρχικά ανύπαρκτη και στη συνέχεια αρνητική απάντηση που έλαβε ύστερα από δύο συνεχόμενες επιστολές της προς τη διοίκηση του Εφετείου, η εφέτης προσέφυγε με άλλη επιστολή της στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δ. Τσακνάκη, ενημερώνοντάς τον αναλυτικά για την εισβολή στο ακροατήριο των εμπλεκόμενων στην υπόθεση των «Πυρήνων» στις 15 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία συνέπεσε η εκδίκαση των δύο υποθέσεων στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στην επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η πρόεδρος Εφετών, περιγράφοντας το πρωτοφανές επεισόδιο, κάνει λόγο για «ανύπαρκτα αστυνομικά μέτρα» ζητώντας του να μεριμνήσει «όπως έχει υποχρέωση, για την ασφαλή διεξαγωγή της δίκης και την αποτροπή παρομοίων φαινομένων, άλλως, εάν αυτό δεν καθίσταται από πλευράς σας εφικτό, παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως».

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις της προς τον Δ. Μόκα, η Μαρία Λεπενιώτη τού διευκρινίζει αναλυτικά τους λόγους αναγκαιότητας μεταφοράς της δίκης, και ειδικά για τις συνεδριάσεις του Ιουλίου: η παράλληλη συνεκδίκαση στον Κορυδαλλό των υποθέσεων των «Πυρήνων» και του «Επαναστατικού Αγώνα», τα μέλη της έδρας που συμμετέχουν και σε άλλες δίκες του τμήματος διακοπών, ενώ όλα τα ανωτέρω εκτεθέντα επιβραδύνουν τη ροή της δίκης.

Η πρόεδρος είχε μάλιστα ερευνήσει η ίδια τις ημέρες που η αίθουσα του Εφετείου δεν είχε άλλη συνεδρίαση και ήταν ελεύθερη, ενώ ενημέρωσε τον κ. Μόκκα ώστε να οριστούν εκείνες τις ημέρες οι συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, από τις επιστολές της προέδρου προκύπτει ότι και ο υπουργός Παιδείας είχε στείλει στις 13 Μαΐου έγγραφο στον κ. Μόκα ζητώντας τη διακοπής της δίκης κατά τη διάρκεια των μαθητικών εξετάσεων, ενώ ο τελευταίος τής διαβίβασε μαζί με την άρνησή του το έγγραφο του υπουργού με καθυστέρηση 15 ημερών.

Για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο: «Το ως άνω ζήτημα που σας ετέθη από τον κ. υπουργό Παιδείας αντιμετωπίζεται με την ανεύρεση άλλης αίθουσας για τη διεξαγωγή της δίκης αυτής στο συγκεκριμένο αυτό χρονικό διάστημα, ενέργεια όμως που ανήκει αποκλειστικά στο πεδίο των δικών σας αρμοδιοτήτων και εκφεύγει των δικών μου αρμοδιοτήτων. Και τούτο διότι σκοπός του προέδρου της συνεδριάσεως δεν είναι η ανεύρεση αίθουσας αλλά η απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης». Ο νοών νοείτω!

 

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στο σκοτάδι η δίκη της Χρυσής Αυγής [ 10-07-15 ]
Το δικαστήριο υιοθέτησε την άρνηση των συνηγόρων των κατηγορουμένων, όχι μόνο στο να υπάρχει τηλεοπτική ή ραδιοφωνική αναμετάδοση της δίκης, αλλά ακόμα και να τηρούνται απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.
Στο σκοτάδι η δίκη της Χρυσής Αυγής [ 10-07-15 ]
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Παίζουν καθυστερήσεις [ 08-05-15 ]
Με βήματα σημειωτόν συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο χθες προχώρησε σε νέα...
Παίζουν καθυστερήσεις [ 08-05-15 ]
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Χτυπούσαν Πακιστανούς με λοστούς και τέιζερ»
Με την κατάθεση για δεύτερη συνεχή μέρα του εκπαιδευτικού, εθελοντή καθηγητή στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (στεγάζεται στο 14ο Γυμνάσιο της Παλιάς Κοκκινιάς) Φώτη Ανδρεόπουλου συνεχίστηκε χθες στη...
«Χτυπούσαν Πακιστανούς με λοστούς και τέιζερ»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
- Είστε δημοσιογράφοι; Γράψτε ότι φοβάμαι...
Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης αναγνώρισε στην αίθουσα τους τέσσερις παρόντες στο δικαστήριο (Αν. Πανταζή, Μάρκο Ευγενικό, Θωμά Μαριά και Κων. Παπαδόπουλο) ως τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού συμπατριώτη του στο...
- Είστε δημοσιογράφοι; Γράψτε ότι φοβάμαι...
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αναβλήθηκε η δίκη των Σακκά - Σεϊσίδη
Την Τετάρτη 17 Αυγούστου θα δικαστούν στο αυτόφωρο οι δύο συλληφθέντες στη Λακωνία, εξαιτίας μη προσέλευσης τριών μαρτύρων κατηγορίας. Οι τρεις αστυνομικοί, βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση, αν και είχαν κληθεί...
Αναβλήθηκε η δίκη των Σακκά - Σεϊσίδη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας