Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι χρυσαυγίτες πήγαν κομβόι στο σημείο της δολοφονίας
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι χρυσαυγίτες πήγαν κομβόι στο σημείο της δολοφονίας

  • A-
  • A+
Σημαντικά στοιχεία για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έφερε στο φως με τη χθεσινή του απολογία ο κατηγορούμενος Θανάσης Τσορβάς, δηλώνοντας πως 4-5 μηχανές δικάβαλες και πιο πίσω τέσσερα αυτοκίνητα –με τελευταίο αυτό του Ρουπακιά– κατευθύνθηκαν μαζί από τη Νίκαια στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου. Πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων άφησε ο κατηγορούμενος Λέων Τσαλίκης, που δεν έπεισε καθόλου.

Πολύ σημαντικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκανε κατά τη χθεσινή απολογία του ο Θανάσης Τσορβάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή παραδέχεται την παρουσία του στο σημείο του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε ότι το τάγμα εφόδου συγκροτήθηκε λόγω του μηνύματος που έστειλε ο πυρηνάρχης Γιώργος Πατέλης «όλοι τώρα Τοπική, όσοι είστε κοντά, δεν θα περιμένουμε μακρινούς, τώρα» και εξήγησε ότι σε αυτό το μήνυμα ανταποκρίθηκε ο ίδιος και ο ξάδερφός του, Νίκος Τσορβάς, αν και είπε ότι νόμιζε πως αφορούσε διανομή φυλλαδίων.

Περιέγραψε επίσης το κομβόι με τις μηχανές και τα αυτοκίνητα που ξεκίνησε από τη Νίκαια και έφτασε στον τόπο της δολοφονίας:

«Βρήκαμε τα γραφεία κλειστά, αλλά λίγο πιο κάτω είδαμε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και το ακολουθήσαμε. Μπροστά από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά ήταν άλλα τρία αυτοκίνητα και πιο μπροστά 4-5 μηχανές δικάβαλες, πήγαιναν όλες μαζί. Επειδή τους είδα να φοράνε μαύρα, κατάλαβα ότι είναι από τα γραφεία».

Ο Θ. Τσορβάς συνέχισε λέγοντας ότι ακολούθησε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και έστριψαν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Ομολογεί, δηλαδή, ότι ο δολοφόνος του Φύσσα έφτασε στο σημείο μαζί με όλο το τάγμα εφόδου και ισχυρίζεται ότι «μέχρι εκείνη την ώρα είχαμε την εντύπωση ότι πηγαίναμε για τρικάκια».

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι ο ίδιος και ο ξάδερφός του έμειναν πολλή ώρα στο σημείο, όπου είδαν 50-60 άτομα στη μία πλευρά του πεζοδρομίου, αρκετά από τα οποία πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου ήταν 6-7 άτομα, αλλά έκανε λόγο για μια αόριστη φασαρία και επέμενε ότι δεν είδε ξανά τον Ρουπακιά, ούτε άλλον συγκατηγορούμενό του. Είπε επίσης ότι ο ίδιος και ο ξαδερφός του έφυγαν από το σημείο όταν άκουσαν κάποιον να φωνάζει «Σπάστε, αστυνομία!».

Το λάθος του

Οταν κλήθηκε να εξηγήσει τα τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη δολοφονία σε Ρουπακιά, Πατέλη, Κομιανό και Χρυσαφίτη, ο Θ. Τσορβάς υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο λάθος μου είναι ότι επικοινώνησα με τον Ρουπακιά και τα λάθη πληρώνονται».

Ο κατηγορούμενος Λέων Τσαλίκης παραδέχτηκε ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου ήταν με τον συγκατηγορούμενό του Ιωάννη Αγγο στην καφετέρια «Κοράλλι» δίπλα στην παρέα του Φύσσα και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε καμία πρόκληση, αλλά ο Αγγος τού μετέφερε ότι οι δίπλα τον στραβοκοίταξαν και σχολίασαν την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έφυγαν από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας, αλλά ήταν μη πειστικές οι απαντήσεις του σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

■ Γιατί ενώ ήταν μαζί με τον Αγγο μέχρι τις 23.30 τηλεφωνιούνται ξανά στις 00.23 και πώς είναι δυνατόν να μην του λέει τίποτα ο Αγγος για ό,τι έχει μάθει για τον Ρουπακιά;

■ Είναι δυνατόν οι έξι διαδοχικές κλήσεις, από τις 00.21 μέχρι τις 00.49, με τον συγκατηγορούμενό του Καλαρίτη να αφορούσαν το ποδόσφαιρο και γιατί στην τελευταία κλήση η κεραία του κινητού του δείχνει ότι ήταν στα Ταμπούρια;

■ Γιατί να του τηλεφωνήσει για τον Ολυμπιακό ο Μιχάλαρος στη 01.04 τα ξημερώματα, αφού, όπως λέει, δεν είχαν και κάποια ιδιαίτερη προσωπική σχέση;

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η απάντηση του Λ. Τσαλίκη στην ερώτηση αν έμαθε τελικά τι έγινε εκείνο το βράδυ, με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο.

«Δεν θέλησα να μάθω τι έγινε, τους έβαλα όλους σε απόσταση γιατί με έπαιρνε και εμένα η μπάλα επειδή ήμουν στην καφετέρια. Δεν ξαναμίλησα με τον Αγγο, τον είδα κάποια στιγμή στο μπαλκόνι και του είπα “Δε θέλω να μου πεις τίποτα”», είπε, αλλά στο δικαστήριο έχει αναγνωστεί μήνυμα του Τσαλίκη στον Αγγο που γράφει: «Παρακολουθούν τα τηλέφωνα, προσοχή».

 

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο Αρχηγός «κάρφωσε» τους πάντες και «καρφώθηκε»
Ο Φίρερ «κάρφωσε» χωρίς περιστροφές Λαγό και Νίκαια και επέμεινε στο ψέμα πως έμαθε για τη δολοφονία το επόμενο πρωί ● Αστείες δικαιολογίες για τις ενοχοποιητικές δηλώσεις, τις οποίες χαρακτήριζε... «σχήμα...
Ο Αρχηγός «κάρφωσε» τους πάντες και «καρφώθηκε»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Διπλό «χαστούκι» στη Χρυσή Αυγή
Πολυ ενοχοποιητικά στοιχεία που ενισχύουν το κατηγορητήριο για τη δολοφονία Φύσσα εισέφεραν με τις χθεσινές απολογίες τους ο Γιώργος Τσακανίκας και ο Γιώργος Σταμπέλος μέλη στην ίδια τοπική οργάνωση στη Νίκαια
Διπλό «χαστούκι» στη Χρυσή Αυγή
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Οι αντιφάσεις του αρχικελευστή
Στην απολογία του ο Γ. Σκάλκος, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προσπάθησε να καλύψει τον εαυτό του και τους συγκατηγορούμενούς του αλλά επιβεβαίωσε τελικά τον οργανωμένο χαρακτήρα της...
Οι αντιφάσεις του αρχικελευστή
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δεκαπέντε χρόνια αιματοβαμμένης, εγκληματικής ναζιστικής δράσης
Συγκρίνοντας τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε βάθος δεκαπενταετίας, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος απέδειξε, κατά τη χθεσινή αγόρευσή του, χωρίς περιθώρια λάθους την ποιοτική...
Δεκαπέντε χρόνια αιματοβαμμένης, εγκληματικής ναζιστικής δράσης
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η δολοφονία του Παύλου πέρασε από την ιεραρχία
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την οποία κορυφώθηκε η ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ξετυλίχθηκε και πάλι στο Εφετείο Αθηνών· αυτή τη φορά από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Θεόδωρο...
Η δολοφονία του Παύλου πέρασε από την ιεραρχία
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η Πολιτική Αγωγή αποδομεί την εισαγγελική παραφωνία
Με μια μεστή και απολύτως εμπεριστατωμένη αγόρευση, η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, αποδόμησε βήμα βήμα τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών.
Η Πολιτική Αγωγή αποδομεί την εισαγγελική παραφωνία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας