Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα αναγνωστέα έγγραφα επιβεβαιώνουν την «Εφ.Συν.»

Τα αναγνωστέα έγγραφα επιβεβαιώνουν την «Εφ.Συν.»

  • A-
  • A+

Τα αναγνωστέα έγραφα που εξετάστηκαν από την έδρα στην τελευταία συνεδρίαση της δίκης της Χ.Α. επιβεβαιώνουν πλήρως δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συνεργείο

Από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε ο Ι. Λαγός με την κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Νικόλ Μπενέκη στις 10 Ιουλίου 2013, ημέρα της επίθεσης στο Συνεργείο, επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τη φυσική παρουσία του βουλευτή στην επίθεση και τον οργανωμένο χαρακτήρα της.

Ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η «Εφ.Συν.» έφερνε στο φως το πλήθος των μηνυμάτων που αντάλλαξε ο Λαγός τόσο με την Μπενέκη όσο και με άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια (βλ. «Τα μηνύματα που "καίνε" τον Λαγό»).

Τότε η οργάνωση χαρακτήριζε το δημοσίευμα «προϊόν συρραφής», αλλά όταν τα συγκεκριμένα μηνύματα αναγνώστηκαν από την έδρα οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν σχολίασαν το παραμικρό για μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν συσχετιστεί στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης και έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές (σ.σ. αναμένεται να εκδικαστεί στις 29 Οκτωβρίου 2018).

«Βαμμένος Χ.Α. ο Μπαλτάκος»

Από τα αρχεία που εντοπίστηκαν στον σκληρό δίσκο του Π. Ηλιόπουλου, ο οποίος κατασχέθηκε από τις αρχές κατά τη σύλληψη του κατηγορούμενου για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή, ξεχωρίζουν τα γραπτά μηνύματα που επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τις επαφές του Τάκη Μπαλτάκου με τη ναζιστική οργάνωση.

Λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα, στις 21 Αυγούστου 2013, ο Ηλιόπουλος ενημερώνει: «Μιλήσαμε με Μπαλτάκο, θα στα πω», «Με ξαναφώναξε ο Μπαλτάκος, τώρα πήγα 30 λεπτά», «Είναι Χρυσή Αυγή βαμμένος».

Για την «απευθείας γραμμή» της οργάνωσης με τον Μπαλτάκο, τότε γ.γ. γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά και «δεξί» χέρι του πρώην πρωθυπουργού, έγραφε η «Εφ.Συν.» στις 18.09.2014 (βλ. «Ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και Χρυσής Αυγής»): «Όπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

Επίσης, δεκάδες είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τον υπολογιστή του Ηλιόπουλου στα οποία μέλη της οργάνωσης μετέχουν σε τάγματα εφόδου ή παρακολουθούν ομιλίες του Αρχηγού, αποθεώνοντάς τον και χαιρετώντας ναζιστικά. Τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε στρατιωτική παράταξη, φορούν στολές της Χ.Α. και κρατούν ασπίδες και σημαίες που έχουν σύμβολο τον αετό και τη σβάστικα.

Σε βίντεο από τον Μελιγαλά βλέπουμε σύσσωμο το τάγμα της Νίκαιας με επικεφαλής τον Κασιδιάρη. Δίπλα του ο Ηλιόπουλος και ο Παναγιώταρος, ενώ ακολουθούν οι Πατέλης, Τσακανίκας και Καζαντζόγλου. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι Χρυσαφίτης και Μιχάλαρος, στη δεύτερη ο Αγιοβλασίτης και ο Σταμπέλος, στην τρίτη ο Κορκοβίλης και στην τέταρτη ο Τσορβάς.

Ο Παν. Ηλιόπουλος απαθανατίζεται σε αιμοδοσία να έχει τατουάζ στο μπράτσο του στα γερμανικά το χιτλερικό σύνθημα «Sieg Heil» («Ζήτω η Νίκη»), το οποίο αργότερα φρόντισε να καλύψει, ενώ σε ομιλία του σπέρνει το ρατσιστικό μίσος λέγοντας: «Αν είμαστε φιλόξενοι δεν χρειάζεται να το δείξουμε στον Πακιστανό». 

Μαζί του είναι ο «θεωρητικός» της οργάνωσης Γ. Μισιάκας (υπογράφει ως Γ. Μάστορας), τον οποίο ο Ηλιόπουλος συστήνει στους συναγωνιστές του ως «υπεύθυνο της Θεσσαλίας».

Σε άλλο βίντεο βλέπουμε τον Αρχηγό να προσέρχεται σε ξενοδοχείο για συνέντευξη Τύπου της Χ.Α. μετά τις εκλογές του '12. Εκεί ο Λαγός σε ρόλο μπράβου δίνει οδηγίες σε όλους και φωνάζει «εγέρθητι» στους δημοσιογράφους, κάποιοι εκ των οποίων ρωτούν τον Μιχαλολιάκο στα αγγλικά τι θα κάνει με τους μετανάστες και εκείνος απαντάει «Use your imagine» (sic).

Λίγο αργότερα ο Αρχηγός, ανάμεσα σε Λαγό, Παναγιώταρο, Κασιδιάρη και Γερμενή, θα αφιερώσει τη νίκη «σε όλα τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες».

«Χεστήκαμε για τις κωλοεκλογές τους», λέει σε ομιλία του ο Ηλιόπουλος, ενώ ο Λαγός στα εγκαίνια της Τοπικής Οργάνωσης στο Πέραμα προαναγγέλλει τις επιθέσεις που ακολούθησαν κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ λέγοντας: «Ανοίγουμε φωλιές της Χ.Α. μέσα στο άντρο του κομμουνισμού. Τους πνίγουμε μέσα στα ίδια τους τα σπίτια... Δεν μας ενδιέφεραν οι εκλογές αλλά η ιδεολογία μας».

Σε άλλο μήνυμα από το skype του Ηλιόπουλου επιβεβαιώνεται η απαράβατη Αρχή του Αρχηγού καθώς ακόμα και ο Λαγός χρειάζεται να πάρει άδεια πριν κάνει οτιδήποτε: ««Ο Λαγός θα του ζητήσει άδεια να έρθει να τον τσακίσει».

Ναζιστική ιδεολογία

Οι αποκαλύψεις της  «Εφ.Συν.» για τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης επιβεβαιώνονται και από έγγραφα που αναγνώστηκαν από την έδρα, όπως άρθρο με τίτλο «Εθνικιστές ή ναζιστές;», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» και το οποίο έχει φέρει στο φως η «Εφ.Συν.».

Στο άρθρο αυτό διαφαίνεται ο διπλός λόγος που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί η οργάνωση: «Παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός. Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά, θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο το να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος "εθνικοσοσιαλισμός" προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών».

Αναγνώστηκε επίσης απόσπασμα από το βιβλίο του Νίκου Χασαπόπουλου «Χρυσή Αυγή: η ιστορία, τα πρόσωπα και η αλήθεια», το οποίο αποτελεί ακόμη μία πηγή αναφοράς στο αυθεντικό καταστατικό της οργάνωσης που έχει προσκομίσει στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δ. Ψαρράς και το οποίο η οργάνωση αρνείται γιατί «καίει» τον ίδιο τον Αρχηγό (βλ. «Το καταστατικό πνίγει τη Χρυσή Αυγή», 21.10.2017).

► Επόμενη συνεδρίαση αύριο (Τρίτη 29 Μαΐου) στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η δολοφονία του Παύλου πέρασε από την ιεραρχία
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την οποία κορυφώθηκε η ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ξετυλίχθηκε και πάλι στο Εφετείο Αθηνών· αυτή τη φορά από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Θεόδωρο...
Η δολοφονία του Παύλου πέρασε από την ιεραρχία
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Εγκληματική οργάνωση με αδιαμφισβήτητο ηγέτη»
Ξεκάθαρες απαντήσεις που αποδεικνύουν τα ψεύδη των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών και τις ανακρίβειες της εισαγγελικής πρότασης έδωσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος.
«Εγκληματική οργάνωση με αδιαμφισβήτητο ηγέτη»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ξεδίπλωσε την εγκληματική δράση των ναζιστών
Ο ένας μετά τον άλλον, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αναδεικνύουν τα κρίσιμα στοιχεία του ογκώδους αποδεικτικού υλικού που ξεψάχνιζαν επί χρόνια και χθες ήταν η σειρά του Χάρη Στρατή να αγορεύσει.
Ξεδίπλωσε την εγκληματική δράση των ναζιστών
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Χωρίς τον Μιχαλολιάκο δεν θα υπήρχε εγκληματικό σχέδιο»
Με παρατεταμένο χειροκρότημα από το ακροατήριο ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη, που ζήτησε την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης...
«Χωρίς τον Μιχαλολιάκο δεν θα υπήρχε εγκληματικό σχέδιο»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στρίβειν διά του... Παλέρμο
Ο πανικός του Αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος μεταδόθηκε και στους δικηγόρους του, οι οποίοι επικαλέστηκαν διεθνή σύμβαση για να ισχυριστούν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Στρίβειν διά του... Παλέρμο
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο Αρχηγός «κάρφωσε» τους πάντες και «καρφώθηκε»
Ο Φίρερ «κάρφωσε» χωρίς περιστροφές Λαγό και Νίκαια και επέμεινε στο ψέμα πως έμαθε για τη δολοφονία το επόμενο πρωί ● Αστείες δικαιολογίες για τις ενοχοποιητικές δηλώσεις, τις οποίες χαρακτήριζε... «σχήμα...
Ο Αρχηγός «κάρφωσε» τους πάντες και «καρφώθηκε»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας