Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αφού ήθελαν να σας σκοτώσουν, γιατί... ζείτε;

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)

Αφού ήθελαν να σας σκοτώσουν, γιατί... ζείτε;

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Από ακόμη μία προσπάθεια της υπεράσπισης να αποδομήσει τον μάρτυρα χαρακτηρίστηκε η χθεσινή, 112η, ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Προσπάθεια που όμως φαινόταν εξαρχής καταδικασμένη να πέσει στο κενό, αφού ο μάρτυρας Νίκος Ζύμαρης είχε περιγράψει με καθαρό τρόπο την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, κατά την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά και την ευρύτερη εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου, ενώ με τον ίδιο καθαρό τρόπο είχε περιγράψει και τον ρόλο του αρχηγού στη δράση αυτή, επικαλούμενος τις σχετικές αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.».

Ο Ν. Ζύμαρης μίλησε και χθες για τα χτυπήματα που δέχτηκε από ρόπαλο με μεταλλική απόληξη στο ισχίο και στο χέρι, προσπαθώντας να καλύψει το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί εκεί με βαθιά τρύπα.

«Η ουσία δεν είναι το ισχίο ή η τρύπα, αλλά ότι πήγαινε για το κεφάλι το χτύπημα», δήλωσε ο μάρτυρας, τονίζοντας ότι «πήγαν να με σκοτώσουν», ενώ σε ερώτηση της υπεράσπισης αν οι επιτιθέμενοι ήταν «πιτσιρικάδες», είπε «εγώ δεν είδα 16χρονα. Είδα ανθρώπους έτοιμους να δολοφονήσουν».

Φυσικά η υπεράσπιση προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ρωτώντας τον μάρτυρα γιατί τελικά δεν τον σκότωσαν, με τον Ν. Ζύμαρη να απαντά ότι «ο θάνατος δεν επέρχεται πάντα ακαριαία. Εδώ τον γίγαντα τον Φύσσα όταν τον σκότωσαν ήταν όρθιος πόση ώρα».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμα ότι το «πολιτικό κόμμα» και η εγκληματική οργάνωση είναι «ένα και το αυτό» και ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε «πολιτικό» και «επιχειρησιακό» τμήμα της Χρυσής Αυγής, ενώ, όταν ρωτήθηκε «γιατί λέτε ότι κάποιοι βουλευτές είναι στα τάγματα και άλλοι δεν είναι», απάντησε: «Γιατί υπάρχει καταμερισμός».

Επίσης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι όλες οι επιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες και αυτή στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, γίνονται με τη γνώση και έγκριση του αρχηγού, γεγονός που συνάγεται και από τη συνέντευξη του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Ρήγα, στην «Εφ.Συν.», την οποία ο μάρτυρας επικαλέστηκε κατά την προηγούμενη δικάσιμο.

Χοντροκομμένα ψέματα

Είναι γεγονός ότι η «Εφ.Συν.» βρίσκεται πλέον επισήμως στο στόχαστρο της υπεράσπισης, που προσπαθεί να υπονομεύσει το κύρος των δημοσιογραφικών μας αποκαλύψεων με ειρωνείες κατά της εφημερίδας, ακόμα και με χοντροκομμένα ψέματα.

Χαρακτηριστικός είναι ο ισχυρισμός συνηγόρων της Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν τις δηλώσεις του Ρήγα, ότι δήθεν έλεγε άλλα το πρωτοσέλιδο (7/12/2016, «Ολες οι ενέργειες με εντολή Αρχηγού») και άλλα ο Ρήγας στο εσωτερικό της εφημερίδας.

Ομως η αυτολεξεί δήλωση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στο δισέλιδο που δημοσιεύσαμε, αναφορικά με το ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις για τις εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης, ήταν κατηγορηματική και ξεκάθαρη:

«Ολες οι ενέργειες είναι αποτέλεσμα του Μιχαλολιάκου και του κλειστού κύκλου του και τίποτα δεν γίνεται αν αυτό δεν έχει την έγκριση του Αρχηγού».

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Σε ονλάιν επικοινωνία η ηγεσία της Χ.Α. με το τάγμα εφόδου»
Μετ’ εμποδίων λόγω ψύχους πραγματοποιήθηκε χθες η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας και πολιτικός ενάγων Θόδωρος Τηλιακός, θύμα ο ίδιος της επίθεσης...
«Σε ονλάιν επικοινωνία η ηγεσία της Χ.Α. με το τάγμα εφόδου»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Aπαλλαγή Αρχηγού για το «Θα τους σπάγαμε τα κεφάλια»
Το Η' Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο για την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια» σε...
Aπαλλαγή Αρχηγού για το «Θα τους σπάγαμε τα κεφάλια»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Με αφορμή τις διαμαρτυρίες για τους χρόνους διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) , σε σημερινή ανακοίνωσή...
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η Χρυσή Αυγή αποποιείται το καταστατικό της
Οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής υπέβαλαν ένσταση γνησιότητας του εγγράφου που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς με...
Η Χρυσή Αυγή αποποιείται το καταστατικό της