Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εισαγγελείς στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γ. Στουρνάρα

Έφοδος για τις διαφημιστικές δαπάνες ΚΕΕΛΠΝΟ προς την εταιρεία της συζύγου του

EUROKINISSI

Εισαγγελείς στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γ. Στουρνάρα

  • A-
  • A+

Με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εισαγγελείς διαφθοράς έκαναν στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου-Στουρνάρα. Κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία. Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής για τις οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η έφοδος των εισαγγελέων έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τις οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ η εταιρεία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από τον οργανισμό.

Πρόκειται για τη δεύτερη προκαταρκτική που διενεργούν εισαγγελείς διαφθοράς για τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπενθυμίζεται, ότι τον Απρίλιο του 2015 είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013 για απιστία, υπό τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Στουρνάρα-Τσίπρα

Μετά τις σημερινές εξελίξεις ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για την έρευνα των εισαγγελικών αρχών.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε για την εξέλιξη από τον κ. Στουρνάρα, ενώ η ίδια πηγή ανέφερε ότι και οι δύο συμφώνησαν πως πρόκειται για έρευνα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην οποία έχουν εμπιστοσύνη.

Συμφώνησαν επίσης ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συνεργασία της κυβέρνησης με την ΤτΕ

«Πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου»

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, η σύζυγος του κεντρικού Τραπεζίτη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει πως ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός της, Γιάννης Στουρνάρας.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η εταιρεία MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS, η οποία εκπροσωπείται από την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, δέχθηκε σήμερα στην έδρα της κλιμάκιο οργάνων της Οικονομικής Αστυνομίας, το οποίο προέβη σε τυπικό έλεγχο των παραστατικών της στοιχείων σε σχέση με έργο Ε.Σ.Π.Α. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που ανέλαβε να εκτελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Η εταιρεία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο.
Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων.

Ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων. Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους.

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!»

Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που συνεχισθεί η δυσφήμιση της εταιρείας και των εκπροσώπων της.

 

 

Παύλος Πολάκης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μετωπική σύγκρουση Πολάκη – Στουρνάρα
Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα., για την οποία παρενέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών. «Είμαι καθαρός»...
Μετωπική σύγκρουση Πολάκη – Στουρνάρα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Κοριός» της συζύγου Στουρνάρα στη δίκη του Βαξεβάνη
​Δικονομική ταραχή προκλήθηκε χθες στη δίκη με κατηγορούμενο τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και μηνύτρια τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, με αφορμή την καταγραφή της...
«Κοριός» της συζύγου Στουρνάρα στη δίκη του Βαξεβάνη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ερωτήματα για τη «σκόνη» που σήκωσαν οι καταγγελίες Ράικου
Νέες διαστάσεις ως προς το σκοτεινό παρασκήνιο που παιζόταν στις «κουίντες» της Δικαιοσύνης αλλά και της πολιτικής λαμβάνει η υπόθεση της Νovartis μετά και τις καταθέσεις Στουρνάρα και Ράϊκου.
Ερωτήματα για τη «σκόνη» που σήκωσαν οι καταγγελίες Ράικου
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Καταθέτει για τη Novartis ο Γιάννης Στουρνάρας
Ο Γιάννης Στουρνάρας ζητεί την ποινική δίωξη δυο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος» τους οποίους κατηγορεί για ψευδείς καταθέσεις ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Καταθέτει για τη Novartis ο Γιάννης Στουρνάρας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Novartis: Δίωξη Λοβέρδου για δωροδοκία ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή ζητά η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Στο αρχείο το σκέλος για Στουρνάρα.
Novartis: Δίωξη Λοβέρδου για δωροδοκία ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ο υπόδικος Στ. Πουλής οριστικά υποψήφιος με τη Ν.Δ.
Ενώ συνεχίζονται οι πολύπλευρες έρευνες, το κεντρικό πρόσωπο και πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλής, συγκαταλέγεται τελικά ανάμεσα στους υποψηφίους της Ν.Δ. που διεκδικούν ψήφο στις εκλογές.
Ο υπόδικος Στ. Πουλής οριστικά υποψήφιος με τη Ν.Δ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας