Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι δημοσιογράφοι που... τσίμπησαν οι κοριοί

Με τις χειροπέδες στο κέντρο το... κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης των εκβιασμών διά του Τύπου, Τ. Μουσσάς. Το κοστούμι άλλωστε αποτελούσε στολή εργασίας για κάποιον που αποσπούσε χρήμα... πιέζοντας πολιτικά πρόσωπα

INTIME/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι δημοσιογράφοι που... τσίμπησαν οι κοριοί

  • A-
  • A+

Tις μαρτυρικές καταθέσεις των προσώπων που εμφανίζονται στις καταγεγραμμένες από την ΕΥΠ συνομιλίες με τον δημοσιογράφο που φέρεται να εκβίαζε την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ για να αποσπά κρατικό χρήμα, θα λάβει τις επόμενες μέρες ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή, Βασίλη Ζιάκα, αναμένεται να περάσουν τις επόμενες μέρες με την ιδιότητα του μάρτυρα και άλλοι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτονται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βρίσκονται στη δικογραφία να συνομιλούν το επίμαχο διάστημα με τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του κυκλώματος.

Πρόκειται, κυρίως, για ιδιοκτήτες ιστοσελίδων οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν συνομιλίες κυρίως με τον 50χρονο προφυλακισμένο Τάκη Μουσσά.

Ωστόσο, μία από τις επόμενες ανακριτικές ενέργειες του Βασίλη Ζιάκα είναι το αίτημα προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιρειών που συνδέονται με τους τρεις κατηγορουμένους, τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο, και τους δύο δημοσιογράφους, Τάκη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου.

Στο μεταξύ, στον προφυλακισμένο Παναγιώτη Μουσσά απέδωσαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση κατά τη διάρκεια των απολογιών τους την περασμένη Παρασκευή οι συγκατηγορούμενοί του Παν. Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», και Χρ. Φράγκου, δημοσιογράφος.

Απολογούμενοι και οι δύο (σ.σ. αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων) ισχυρίστηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τους εκβιασμούς, καθώς και ότι όλα όσα αναφέρονται στις κατηγορίες ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων του συγκατηγορούμενού τους, Π. Μουσσά, αλλά και της καταγγέλλουσας υπεύθυνης στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ.

«Πόλεμος συμφερόντων»

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» στην απολογία του απέδωσε την εμπλοκή του σε πόλεμο συμφερόντων, ενώ για την καταγγελία της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, ισχυρίστηκε ότι «εκπορεύεται από τον Μαρινάκη και άλλα εγχώρια κέντρα τα οποία εκπροσωπούν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα καθώς και πολιτικούς, δηλαδή πολιτικά συμφέροντα, βουλευτές κ.λπ. τα οποία βάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να δίνουν προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό συγκεκριμένη ροή κόβοντας και ράβοντας αποσπάσματα από ηχητικές συνομιλίες που έχουν γραφτεί, με αποτέλεσμα να φαίνεται εγκληματίας και απατεώνας ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο και με 50 εργαζόμενους Ελληνες...».

Για την καταγγέλλουσα δημοσιογράφο υποστήριξε ότι «ήταν αυτή η οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων καθώς και τις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες με τους Μουσσά και Φράγκου».

Αναφερόμενος στον προφυλακισμένο πλέον δημοσιογράφο, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ήθελα να στείλω ούτως ή άλλως αιτήματα προσφορών προς την ΕΥΔΑΠ και ο Μουσσάς γνωρίζοντάς το με χρησιμοποίησε ως γνωριμία στη συγκεκριμένη κυρία (σ.σ. εννοώντας την καταγγέλλουσα)».

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος Χρήστος Φράγκου μίλησε μόνο για τη συνάντηση της 4ης Φεβρουαρίου, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Π. Μουσσά:

Μου τηλεφώνησαν διαδοχικά η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ και ο Μουσσάς να βρεθούμε.

»Τα 10.000 ευρώ που φέρεται να ζητάει για μένα ο Μουσσάς από την καταγγέλλουσα δημοσιογράφο τα ζητάει εν αγνοία μου και χωρίς τη συναίνεσή μου και αν υπήρχε θέμα να έχω τέτοια αξίωση θα τα ζήταγα από την ίδια, γιατί ήταν υπάλληλός μου και είχαμε καλές σχέσεις μέχρι τώρα

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μια δικογραφία που έχασε τον δρόμο
Πειθαρχική έρευνα με αντικείμενο το γιατί την υπόθεση Βγενόπουλου και της κυπριακής Λαϊκής Τράπεζας τη χειρίστηκε η Εισαγγελία Εφετών και όχι εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς του Οικονομικού Εγκλήματος θα...
Μια δικογραφία που έχασε τον δρόμο
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αποδέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού ζητά ο Φρουζής
Αναφορά που σχετίζεται με τη δέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.
Αποδέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού ζητά ο Φρουζής
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Νέα δίωξη για κακουργήματα στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
Ενα νέο δικαστικό μέτωπο άνοιξε για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με φόντο και πάλι την εταιρεία Φωσφορικών Λιπασμάτων, για την οποία μόλις το περασμένο καλοκαίρι τού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την...
Νέα δίωξη για κακουργήματα στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εκτός της δίκης για τα δάνεια 2008-2010 Δημόσιο και μικρομέτοχοι του Τ.Τ.
Την παράσταση πολιτικής αγωγής του Ειδικού Εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δέχθηκε με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για τα επισφαλή δάνεια που φέρεται να χορήγησε η τράπεζα...
Εκτός της δίκης για τα δάνεια 2008-2010 Δημόσιο και μικρομέτοχοι του Τ.Τ.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εναντίον όλων... εκτός Φιλιππίδη στρέφονται πέντε μικρομέτοχοι
Μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δήλωσαν χθες παράσταση Πολιτικής Αγωγής στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τα λεγόμενα επισφαλή δάνεια του Τ.Τ., στρεφόμενοι κατά...
Εναντίον όλων... εκτός Φιλιππίδη στρέφονται πέντε μικρομέτοχοι
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Παραπομπή Μαρτίνη σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας
Την παραπομπή σε δίκη του Ανδρέα Μαρτίνη για το αδίκημα της απάτης που αφορά την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων επιφανών πολιτών στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ζητεί με πρότασή του προς το συμβούλιο Εφετών ο...
Παραπομπή Μαρτίνη σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας