Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΣΥΠΑ

Σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΣΥΠΑ

  • A-
  • A+

Στο ΣτΕ μεταφέρεται σήμερα η μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπου εκδικάζεται η κοινή προσφυγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσώπων άλλων περιφερειών της χώρας, της αυτοδιοίκησης και των δικηγορικών συλλόγων.

Από τα μεσάνυχτα έχει ξεκινήσει η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΥΠΑ, που έχει οδηγήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων προς και από τα αεροδρόμια Μυκόνου, Σαντορίνης, Καρπάθου, Πάρου, Νάξου, Σύρου, Μυτιλήνης, Αλεξανδρούπολης, Μήλου, Κυθήρων, Χίου, Καβάλας και Σάμου.

Οι προσφεύγοντες φορείς οργανώνουν συγκέντρωση μπροστά στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49) και στη μία μετά το μεσημέρι συγκαλούν σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», στην οποία θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των σημαντικότερων αεροδρομίων της χώρας.

«Για να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας», αναφέρει η ΟΣΥΠΑ και θεωρεί ότι το ξεπούλημα των εγκαταστάσεων θα οδηγήσει στον αφελληνισμό του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας.

«Συμφωνώ σε πολλά θέματα που έχει θέσει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΥΠΑ», είπε χθες ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, που έχει δηλώσει και από το βήμα της Βουλής ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και περιλαμβάνεται στο τελευταίο μνημόνιο που επικυρώθηκε από τη σημερινή Βουλή. Προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη γνωμοδότηση του ΣτΕ για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε περίπτωση που τον ακυρώσει, όπως έγινε με την ΕΥΔΑΠ.

«Είναι η μόνη ιδιωτικοποίηση που αναφέρεται ρητά στη συμφωνία», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο». Παραδέχτηκε ότι τα 14 πιο κερδοφόρα αεροδρόμια της χώρας παραχωρούνται για 42 χρόνια σε κοινοπραξία, που στη συντριπτική της πλειοψηφία ανήκει στο γερμανικό Δημόσιο.

Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε διαπραγματεύσεις επί εννέα μήνες, για να πετύχει τη συμμετοχή του Δημοσίου στο σχήμα που θα αναλάβει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για 42 χρόνια, αλλά κατάφερε μόνον να μη φορτωθεί η ελληνική πλευρά το κόστος των επενδύσεων για την πιστοποίηση των αεροδρομίων και τη διαδικασία απαλλοτριώσεων για επεκτάσεις των υποδομών.

Ακυρώσεις πτήσεων

Η Αegean και η Olympic Air ακυρώνουν τις εξής πτήσεις: 

Α3 352/353 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα
Α3 360/361 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα
ΟΑ 034/035 Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος - Ρόδος
ΟΑ 062/063 Αθήνα - Πάρος - Αθήνα
ΟΑ 004/005 Αθήνα - Νάξος - Αθήνα
ΟΑ 030/031 Αθήνα – Λέρος - Αθήνα
ΟΑ 012/013 Αθήνα - Κάλυμνος - Αθήνα
ΟΑ 066/067 Αθήνα - Πάρος - Αθήνα
ΟΑ 070/071 Αθήνα - Σύρος - Αθήνα
ΟΑ 250/251 Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα
ΟΑ 258/259 Αθήνα - Μυτιλήνη – Αθήνα
ΟΑ 254/255 Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα
ΟΑ 352/353 Αθήνα – Σαντορίνη – Αθήνα
ΟΑ 360/361 Αθήνα – Σαντορίνη – Αθήνα
ΟΑ 140/141 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
ΟΑ 142/143 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
ΟΑ 146/147 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
ΟΑ 042/043 Αθήνα – Μήλος – Αθήνα
ΟΑ 096/097 Αθήνα – Κάρπαθος – Αθήνα
ΟΑ 056/057 Αθήνα – Κύθηρα – Αθήνα
ΟΑ 270/271 Αθήνα – Χίος – Αθήνα
ΟΑ 276/277 Αθήνα – Χίος – Αθήνα
ΟΑ 278/279 Αθήνα – Χίος – Αθήνα
ΟΑ 152/153 Αθήνα – Καβάλα – Αθήνα
ΟΑ 154/155 Αθήνα – Καβάλα – Αθήνα
ΟΑ 370/371 Αθήνα – Μύκονος- Αθήνα
ΟΑ 374/375 Αθήνα – Μύκονος- Αθήνα
ΟΑ 716/717 Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη
ΟΑ 244/245 Αθήνα – Σάμος – Αθήνα
ΟΑ 248/249 Αθήνα – Σάμος - Αθήνα
ΟΑ 26/27 Ρόδος – Καστελλόριζο – Ρόδος
ΟΑ 68/69 Αθήνα – Σκιάθος – Αθήνα
ΟΑ 164/165 Αθήνα – Ιωάννινα – Αθήνα
ΟΑ 166/167 Αθήνα – Ιωάννινα – Αθήνα
ΟΑ 76/77 Αθήνα – Ζάκυνθος – Αθήνα
ΟΑ 414/415 Αθήνα – Κεφαλονιά - Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Aegean και της Olympic Air ή να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Για την Aegean: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
  • Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πυρά κατά ΣτΕ για τα αεροδρόμια
Τη συνέχιση των προσφυγών στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να μην προχωρήσει η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport προανήγγειλε χθες ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος από το βήμα του 14ου συνεδρίου της...
Πυρά κατά ΣτΕ για τα αεροδρόμια
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο ΣτΕ με νομικά επιχειρήματα
Χθες οι νομικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και περιφερειών από άλλες περιοχές της χώρας, της αυτοδιοίκησης, των δικηγορικών συλλόγων, της ομοσπονδίας εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας...
Στο ΣτΕ με νομικά επιχειρήματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Προσφυγή στο ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν φορείς και επιβάτες που ζητούν την ακύρωση της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες. Ανάμεσα στους...
Προσφυγή στο ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το ΣτΕ επισπεύδει την επένδυση στο Ελληνικό
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε δύο προσφυγές κατοίκων και φορέων, εξέλιξη που επιτρέπει την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων. Εκκρεμεί μόνο η αίτηση που έχει υποβληθεί στην...
Το ΣτΕ επισπεύδει την επένδυση στο Ελληνικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποζημιώσεις και με καλλιεργήσιμη γη στους αγρότες
Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, η αντιπλημμυρική προστασία, οι οδικές προσβάσεις και οι απαλλοτριώσεις ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση για την κύρωση της σύμβασης για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι,...
Αποζημιώσεις και με καλλιεργήσιμη γη στους αγρότες
ΕΛΛΑΔΑ
Αγία Μαρίνα - Αεροδρόμιο ξανά χωρίς μετεπιβίβαση
Μόλις μία εβδομάδα κράτησε το «σπάσιμο» της διαδρομής του μετρό από και προς το αεροδρόμιο σε δύο τμήματα, καθώς η αλλαγή συρμού στη Δουκίσσης Πλακεντίας έφερε μεγάλη ταλαιπωρία στους επιβάτες του αεροδρομίου...
Αγία Μαρίνα - Αεροδρόμιο ξανά χωρίς μετεπιβίβαση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας