• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.6°C / 19.7°C
  3 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 13.5°C / 18.9°C
  3 BF
  85%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 19.0°C
  2 BF
  88%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 12.9°C
  3 BF
  85%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  5 BF
  88%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 16.0°C
  1 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.2°C / 12.4°C
  0 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  2 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 21.4°C
  4 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 18.5°C
  4 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.4°C / 19.9°C
  4 BF
  80%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.3°C / 17.3°C
  3 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  4 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.8°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 17.8°C
  2 BF
  68%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 20.4°C
  2 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 19.4°C
  3 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.3°C / 16.0°C
  0 BF
  92%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.6°C / 18.9°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 11.4°C
  2 BF
  90%

Τρεις ενδεικτικές περιπτώσεις δασκάλων που οδηγούνται στο εδώλιο για τη συνδικαλιστική τους δράση αποδεικνύουν ότι το ανθρωποκυνηγητό όσων «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ. αρχείου)

Βιομηχανία διώξεων κατά εκπαιδευτικών σε πλήρη λειτουργία

 • A-
 • A+

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για την αθώωση της διωκόμενης εκπαιδευτικού Ν. Ορφανοπούλου καλούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 π.μ., με διευκολυντική στάση εργασίας, 11 π.μ.- 2 μ.μ.

Την ημέρα αυτή εκδικάζεται από το Α' Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής η υπόθεση της εκπαιδευτικού Νατάσας Ορφανοπούλου, δασκάλας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, η οποία με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει παραπεμφθεί για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», παράπτωμα το οποίο συνιστά «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».

Παράλληλα είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τις 8.4.2014 με την ενεργοποίηση του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου», μνημονιακού νόμου του Μεσοπρόθεσμου.

Η εκπαιδευτικός καλείται να παραστεί αυτοπροσώπως στην εκδίκαση της υπόθεσης κατά τη συνεδρίαση αυτή.

Κραυγαλέα περίπτωση

Η περίπτωση της Νατάσας Ορφανοπούλου είναι από τις πιο κραυγαλέες μιας ολόκληρης βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί από τον καιρό των δύο πρώτων μνημονίων σε όλη την Ελλάδα και καλά κρατεί και στον καιρό του 3ου Μνημονίου.

Η δίωξη της εκπαιδευτικού είχε ξεκινήσει με την αξιοποίηση αβάσιμων και φαιδρών καταγγελιών δύο δικομανών γονέων, για τη συμπεριφορά και στάση των οποίων η Νατάσα Ορφανοπούλου «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί εξωδίκως προς τη διοίκηση και τον ΓΕΔΔ, προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν «απέναντι σε κάθε αναφορά, καταγγελία ή ενέργεια η οποία στρέφεται ή ήθελε στραφεί στο μέλλον» εναντίον της, από πρόσωπα των οποίων οι καταγγελίες είχαν κριθεί «αβάσιμες» από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής με την έκδοση αθωωτικού πορίσματος κατά τις διενεργηθείσες διαδικασίες σε επίπεδο προανάκρισης και ΕΔΕ.

Δίωξη του δασκάλου Π. Βαϊνά

Λίγες μέρες πριν, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. και πάλι τα σωματεία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου και η ΑΔΕΔΥ καλούσαν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων για την αθώωση του διωκόμενου δασκάλου Π. Βαϊνά.

Ο δάσκαλος Παντελής Βαϊνάς, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, μηνύθηκε από υποψήφιο διευθυντή μετά τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.

Η κατηγορία που του προσάπτεται είναι ότι με την ιδιότητα του αιρετού στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο τήρησε τις δεσμεύσεις ενώπιον των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων Π.Ε. και υπηρέτησε τις αποφάσεις του Συλλόγου του σε ό,τι αφορά την αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά υποψήφιων διευθυντών.

Ως λόγοι για τη μήνυση του υποψήφιου διευθυντή αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας», και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκε με χαμηλό βαθμό από τον αιρετό.

Χρειάζεται να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι ο αιρετός στη βαθμολόγησή του πήρε υπόψη τους τις καταγγελίες που είχε εις βάρος τους ο συγκεκριμένος υποψήφιος για αυταρχική συμπεριφορά.

Είναι σαφές, δηλαδή, ότι ο υποψήφιος διευθυντής βαθμολογήθηκε με τη χαμηλότερη βαθμολογία, όχι επειδή υπήρχε κάποια «προσωπική διαφορά ή εμπάθεια», αλλά γιατί είχε σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά σωματεία της περιοχής τους.

Και στη Χίο

Μόλις πριν από λίγες μέρες, στη Χίο, ο δάσκαλος Μάρκος Σκούφαλος σύρθηκε στα δικαστήρια (η δίκη ανεβλήθη λόγω παρελεύσεως του ωραρίου λειτουργίας του δικαστηρίου και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 9 Μαΐου 2016), ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, επειδή εξέφρασε στοιχειοθετημένη πολιτική άποψη ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο να ζητά πέρα από την ποινική καταδίκη και το ποσό των 70.000 ευρώ από τον ίδιο και τον Γιώργη Αμπαζή, πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων Χίου.

Ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ) και στο γεγονός της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος μέσα από απ’ ευθείας αναθέσεις με τη δημοτική αρχή.

Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη, ως όφειλε, προς τον χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις αδιαφανείς διαδικασίες, που τις μετατρέπουν σε προνομιακούς συνομιλητές των δήμων και τους δίνουν τα έργα χωρίς καμιά διαγωνιστική διαδικασία.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των 237 αναπληρωτών καθηγητών
Δεν δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι 237 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, καθώς το ΣτΕ είπε «ναι» στην επίμαχη διάταξη του άρθρου 38 του νόμου 4351/2015 για την προσμέτρηση της υπηρεσίας των...
Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των 237 αναπληρωτών καθηγητών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αναστέλλονται άδειες ιδιωτικών σχολείων
Απίστευτες περιπτώσεις παρανομιών σε ιδιωτικά σχολεία διαπιστώθηκαν σε εν εξελίξει προκαταρκτικές έρευνες. Έχουν ήδη αρθεί οι άδειες σε δύο ιδιωτικά σχολεία, ένα στην Αττική και ένα στη Στερεά Ελλάδα....
Αναστέλλονται άδειες ιδιωτικών σχολείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Και κατ’ οίκον απολυτήρια;
Με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ζητά από το υπουργείο Παιδείας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών να διερευνήσουν αν υπάρχουν περιπτώσεις που με σκοπό τη διδασκαλία κατ’ οίκον...
Και κατ’ οίκον απολυτήρια;
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απίστευτο! Η Νίκη Κεραμέως ξαναπάει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς
Το ΥΠΑΙΘ ζητά από το Δικαστήριο «να κρίνει παράνομη την κηρυχθείσα από τη ΔΟΕ απεργία - αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού...
Απίστευτο! Η Νίκη Κεραμέως ξαναπάει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εξοντωτική ποινή σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό
Θυμίζουμε ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε σε περικοπή μισθών ογδόντα (80) ημερών και ποσού 5.699,20 ευρώ, μετά την παρέλευση οχτώ (8) μηνών, στον εκπαιδευτικό...
Εξοντωτική ποινή σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Διευθύντρια Σχολείου έκανε αναφορά σε 20 εκπαιδευτικούς για...απείθεια
Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Α΄ Αθήνας το «έγκλημα» των 20 εκπαιδευτικών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου.
Διευθύντρια Σχολείου έκανε αναφορά σε 20 εκπαιδευτικούς για...απείθεια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας