Από την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν 15 ανώτερα στελέχη του Λιμενικού τα οποία παραπέμπονται με κατηγορίες πλημμεληματικού αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα αναφορικά με το ναυάγιο της Πύλου, το οποίο κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες πρόσφυγες.
Η «Εφ.Συν» σε συνεργασία με το Omnia TV είχαν αποκαλύψει με αναλυτικό ρεπορτάζ τα ηχητικά της συγκάλυψης του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου (βλ. «Ναυάγιο της Πύλου: Τα ηχητικά της συγκάλυψης και η συγκάλυψη των ηχητικών»), με την αποκάλυψη να κάνει το γύρο του κόσμου καθώς έγινε θέμα ακόμη και στο BBC.
Σε διαφορετικό ρεπορτάζ η «Εφ.Συν.» και το Omnia TV, αποκάλυπτε την ύπαρξη φωτογραφίας του σκάφους των προσφύγων με τον διαβόητο μπλε κάβο στην πλώρη που ενισχύει τις υπόνοιες για εγκληματική ρυμούλκηση, όπως και για συγκάλυψη, καθώς τη φωτογραφία δεν την είχε παραδώσει στις αρχές ο πλοίαρχος του σκάφους του λιμενικού.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ τα κακουργήματα για τα οποία παραπέμπονται τα στελέχη του λιμενικού είναι πράξεις και παραλείψεις τις οποίες είχε τεκμηριώσει και το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.
Πρόκειται για πρόκληση του ναυαγίου με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 82 προσφύγων, καθώς και η συνδρομή στο έγκλημα αυτό.
Συγκεκριμένα, παραπέμπονται για «Πρόκληση ναυαγίου από το οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου αριθμού προσώπων»... « επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία πλοίων με εξίσου επικίνδυνες για την ασφάλεια πράξεις από τις οποίες μπορούν να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 82 εξ αυτών...»
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας