Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
20°C
20.8° 17.4°
1 BF
60%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.8° 15.5°
2 BF
77%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
59%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
62%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
51%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
76%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.2°
1 BF
87%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.9° 19.4°
3 BF
50%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
1 BF
68%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
63%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
72%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.9°
1 BF
61%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
19°C
19.3° 18.8°
3 BF
77%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
18°C
20.0° 17.8°
0 BF
51%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 14.3°
0 BF
77%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.8° 17.8°
1 BF
72%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.6° 14.6°
1 BF
60%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
petros filipidis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

«Δεν καταλάβαινε το ‘‘όχι’’, το ‘‘δεν θέλω’’»

Αποφασισμένη να καταθέσει μπροστά σε ακροατήριο, σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στο οποίο είχε προτιμήσει η κατάθεσή της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, η δεύτερη καταγγέλλουσα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έκανε χθες αίτημα να βρεθεί σε μια αίθουσα ανοιχτή στο κοινό. Το αίτημα της ηθοποιού που κατήγγειλε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014 έγινε δεκτό από το δικαστήριο και περιέγραφε για ώρες και με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη όταν, μετά από επαγγελματικό ραντεβού, ο διάσημος ηθοποιός επέμεινε να την πάει σπίτι της με το αυτοκίνητό του.

«Είπα δύο φορές “όχι ευχαριστώ” και μετά από αυτή την άρνηση άλλαξε το πρόσωπό του. Εγινε άγριο και μου λέει με αυταρχικό τρόπο: “μπες μέσα, εγώ θα σε πάω” [...] Ηταν αμήχανη στιγμή, κανείς δεν μιλούσε. Μόνο όταν τον ρώτησα “πού πάμε;” γιατί κατάλαβα ότι δεν πάει σπίτι μου, μου είπε “θα δεις”. Ολη η συμπεριφορά του είχε κάτι το κυρίαρχο, το αυταρχικό. Ωστόσο, δεν φαντάστηκα ότι θα ακολουθήσουν όσα ακολούθησαν. Δεν πήγε εκεί το μυαλό μου. Οπότε περίμενα να δω τι θα κάνουμε».

Ο ηθοποιός, όπως σημείωσε η καταγγέλλουσα, χωρίς προειδοποίηση σταμάτησε σε ένα οικόπεδο το αυτοκίνητο, κλείδωσε την πόρτα και αποπειράθηκε να τη βιάσει. «Ημουν σε σοκ μετά το περιστατικό, περπατούσα χτυπημένη μέσα στη ζέστη, δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που έγινε και τελικά δεν μπορούσα να μπω σε ταξί και πήγα σπίτι μου με τα πόδια» συμπλήρωσε. Στις περιγραφές της, ο ηθοποιός που ήταν παρών στο δικαστήριο, όπως σε κάθε συνεδρίαση, γέλασε: «Ακούω μια γυναίκα να καταθέτει ψέματα. Εγώ ξέρω αν λέει ψέματα ή αλήθεια», απάντησε στην έδρα.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού θα εξετάσουν την καταγγέλλουσα στην επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο νωρίτερα χθες ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στις κάμερες έξω από το Εφετείο, είχε δώσει δείγματα της υπερασπιστικής γραμμής που θα χαράξει, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι «δεν συνδέεται με την κοινή λογική» να υπάρξει απόπειρα βιασμού τον Αύγουστο, «με 34 βαθμούς Κελσίου».

Το επιχείρημα αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από την καταγγέλλουσα, που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της:

«Δεν καταλάβαινε τι του έλεγα, το “όχι”! Δεν καταλάβαινε γενικότερα το “δεν θέλω” και αυτό φαινόταν και από τις άλλες κοπέλες που είπαν εδώ τις εμπειρίες τους. Δεν γίνεται να μη βάλουμε στο κάδρο ότι είχε ένα βίτσιο να τρομάζει και να κλειδώνει τις κοπέλες. Ηθελε να γνωρίζει ότι όλες του ανήκουν. Σε αυτό το δικαστήριο έχω μάθει ότι απόπειρες βιασμού δεν γίνονται καλοκαίρι. Συγγνώμη, αλλά έχω εξαντληθεί».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 17 Μαρτίου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Δεν καταλάβαινε το ‘‘όχι’’, το ‘‘δεν θέλω’’»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας