Επεισοδιακά διακόπηκε χθες η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η δίκη για τις 22 ρουσφετολογικές προσλήψεις που ζημίωσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί θητείας Αδ. Γεωργιάδη. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε κληθεί από το δικαστήριο να καταθέσει για τις παράνομες συμβάσεις για τις οποίες κατηγορούνται τέσσερα πρώην στελέχη του οργανισμού.
Στο ακροατήριο βρισκόταν και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, ο οποίος κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη παρενέβη σε όσα έλεγε ο μάρτυρας φωνάζοντας «τι διαδικασία είναι αυτή;». Τότε αντέδρασε ο δικηγόρος του Παύλου Πολάκη, Γιάννης Απατσίδης, που καθόταν στο ακροατήριο, και του ζήτησε να βγει από την αίθουσα, τονίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει το δικαστήριο. «Παρεμβαίνει ο υπουργός για να πει στον πρόεδρο τι να κάνει; Επειδή είναι υπουργός;». Αποκορύφωμα ήταν όταν ο επικεφαλής της φρουράς του κ. Γεωργιάδη πλησίασε τον δικηγόρο μαζί με δύο ακόμη αστυνομικούς και τον απώθησε βίαια, με αποτέλεσμα η έδρα να διακόψει τη συνεδρίαση. Πριν από τη διακοπή ο Αδωνις Γεωργιάδης πλησίασε στην έδρα λέγοντας στους δικαστές πως αντέδρασε γιατί «ο μάρτυρας είχε κινητό ενώ κατέθετε».
Ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν εκείνος που κατήγγειλε δημόσια τις παράνομες προσλήψεις στον οργανισμό την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του. Ωστόσο πρόλαβε να χαρακτηρίσει την υπόθεση ως «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτούργησε ως η offshore του Δημοσίου». Μάλιστα επισήμανε πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν διοικητικοί υπάλληλοι και τοποθετήθηκαν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Δηλαδή βύσματα και ρουσφέτια [...] Είναι μια καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Οι κατηγορούμενοι κινήθηκαν με εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου».
Πρόεδρος: Φαίνεται πως από τους 22, οι 9 συνολικά έχουν εργαστεί εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μάρτυρας: Δεν υπάρχουν αυτά. Αν διαβάσετε το πόρισμα του μικτού κλιμακίου, θα δείτε για έναν προς έναν πού δούλεψε. Οι περισσότεροι ήταν στο γραφείο του Γεωργιάδη και στο τηλεφωνικό κέντρο, από εκεί έβαλαν τα στήθη τους ενάντια στην πανδημία; Μια κυρία προσελήφθη σε μονάδα ειδικών λοιμώξεων σε νοσοκομείο και σε δύο μέρες πήγε στην ψυχιατρική εφήβων. Αυτό είναι κλασικό βύσμα, που γίνονται στα νοσοκομεία και είναι ψηφοθηρικά ρουσφέτια. Δεν θα μας λένε εδώ ότι βοήθησαν την πανδημία.
Υπογραμμίζοντας πως οι 22 προσληφθέντες «δούλεψαν για τον κ. Γεωργιάδη και όχι για το δημόσιο συμφέρον», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι δεν τηρήθηκε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες («δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης») και πως αλλοιώθηκαν εκ των υστέρων αποφάσεις του Δ.Σ. του οργανισμού για να δικαιολογηθούν οι προσλήψεις.
Μάλιστα κατήγγειλε πως από τα βιογραφικά των προσληφθέντων προκύπτει πως παλιότερα ήταν εργαζόμενοι σε εταιρείες του ίδιου του Αδ. Γεωργιάδη. «Θα έπρεπε να υπάρξει προκήρυξη, επιτροπή για κατάθεση προσόντων [...]. Θέλω να συνεκτιμήσετε ότι υπήρξε ένα όργιο ρουσφετολογίας».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας