Αθήνα, 14°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.7° 11.2°
3 BF
75%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
11.0° 6.6°
2 BF
62%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
14°C
15.0° 13.3°
3 BF
75%
Ιωάννινα
Ασθενής ομίχλη
1°C
0.9° 0.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
9.6° 8.9°
3 BF
81%
Βέροια
Αίθριος καιρός
9°C
8.7° 6.2°
1 BF
66%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
4°C
5.1° 4.4°
0 BF
65%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
8°C
7.9° 7.9°
1 BF
73%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.0° 15.8°
1 BF
74%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.5° 12.9°
0 BF
67%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
5 BF
63%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
13°C
12.5° 12.5°
5 BF
69%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 14.9°
3 BF
67%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
6°C
10.2° 5.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.0° 9.5°
2 BF
70%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.8° 13.8°
2 BF
94%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
11°C
15.4° 10.5°
2 BF
84%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
10.5° 8.3°
1 BF
70%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
7°C
9.4° 6.7°
1 BF
79%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
4°C
4.3° 4.3°
0 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή στα δικαστήρια | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Η μάρτυρας υπεράσπισης απέκλεισε το σενάριο της δολοφονίας των τριών κοριτσιών

Σενάρια θανάτου της Ρ. Πισπιρίγκου εντός τριετίας από ιατροδικαστή στη δίκη

Η ιατροδικαστής υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό ο θάνατος των τριών κοριτσιών να οφείλεται σε κληρονομική νόσο από την πλευρά της οικογένειας της κατηγορούμενης τα μέλη της οποίας φέρονται να πάσχουν πιθανώς από μυοκαρδιοπάθεια, είπε.

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου για την πλευρά της υπεράσπισης συνεχίστηκε για τρίτη μέρα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ιατροδικαστής υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό ο θάνατος των τριών κοριτσιών να οφείλεται σε κληρονομική νόσο από την πλευρά της οικογένειας της κατηγορούμενης τα μέλη της οποίας φέρονται να πάσχουν πιθανώς από μυοκαρδιοπάθεια, είπε.

Μάλιστα προς έκπληξη του δικαστηρίου, έκανε λόγο για το προσδόκιμο ζωής της Ρούλας Πισπιρίγκου και είπε ότι η κατηγορούμενη μπορεί να πεθάνει εντός τριετίας αφού «έχει καρδιά 70χρονου».

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει 48% κλάσμα εξώθησης. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης. Αν στα δύο χρόνια χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς, στην επόμενη τριετία ενδέχεται η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών», κατέθεσε η κα Δημακοπούλου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, ξεκίνησε να ρωτά την ιατροδικαστή σχετικά με τα έγγραφα της δικογραφίας και το πόρισμα Ράικου, το οποίοι κατέληγε στο συμπέρασμα ότι είχε δοθεί θανατηφόρα δόση κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα.

Η μάρτυρας αμφισβήτησε όλα τα πορίσματα και τις εκθέσεις των ιατροδικαστικών εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζουν ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε ανθρώπινη ενέργεια.

Δ. Καράμπελας: Λάβατε γνώση της δικογραφίας από την πλευρά της υπεράσπισης. Ήταν επιλεκτική ή λάβατε γνώση όλων των εγγράφων;

Μάρτυρας: Ήμουν σε ένα διπλανό γραφείο από τον κ. Κούγια και βγαίνοντας μου είπε ότι θέλει να δω κάποια έγγραφα. Ήταν Δεκέμβριος του 2022.
Μου έδωσε όλη τη δικογραφία και μέσα σε 2-3 μέρες είχα βγάλει συμπέρασμα.

Δ. Καράμπελας: Δεν χρησιμοποιήθηκε καμία δόση κεταμίνης κατά τη διασωλήνωση λέει έγγραφο του Παίδων. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Μάρτυρας: Στις 12/4 δόθηκε το έγγραφο, μετά το πόρισμα Ράικου. Όπως έλεγαν οι γιατροί ότι το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ίδια λογική λένε ότι δεν έχουν δώσει κεταμίνη.

Σε ένα σημείο της δίκης, η μάρτυρας μίλησε για «ρινγκ» ιατροδικαστών, πυροδοτώντας αντιδράσεις, με την πρόεδρο να παρεμβαίνει επισημαίνοντας ότι απευθύνεται σε δικαστήριο και όχι σε ρινγκ.

Πρόεδρος: Θα μιλάτε πιο ήρεμα.

Μάρτυρας: Μου μιλάτε με ειρωνεία.

Πρόεδρος: Χαμηλώστε τους τόνους. Δεν σας ειρωνεύεται κανείς. Αν κάποιες ερωτήσεις μας σας φαίνονται αστείες ιατρικά, δεν είναι ότι θέλω να σας ειρωνευτώ αλλά να καταλάβει το δικαστήριο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Δεν έχουμε τίποτα μαζί σας. Αν έρχεστε φορτισμένη από άλλα θέματα που συμβαίνουν έξω από την αίθουσα πχ. συνεντεύξεις εμάς δεν μας απασχολούν.

Μάρτυρας: Είμαι 40 ετών και είμαι πραγματογνώμονας σε πολύ μεγάλες υποθέσεις. Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν έχω σεβασμό στο δικαστήριο.

Η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλλε στη συνέχεια αίτημα για κατ´ αντιπαράσταση του ιατροδικαστή Σωτ. Μπουζιάνη και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ του Παίδων με την κα Δημακοπούλου.

Δ. Καράμπελας: Αμφισβητείτε δηλαδή το έγγραφο του Παίδων;

Μάρτυρας: Ναι, ευθέως. Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Ό,τι έχει γίνει στο παιδί, έχει γίνει εν ζωή. Όλα αυτά δεν είναι ιατρική και ιατροδικαστική επιστήμη.

Δ. Καράμπελας: Δηλαδή η κεταμίνη δόθηκε από το ιατρικό προσωπικό;

Μάρτυρας: Η κεταμίνη έχει δοθεί μετά τις 14:28 όταν η μητέρα δεν είναι μαζί με το παιδί.

Δ. Καράμπελας: Γιατί δεν πιστεύετε τους συναδέλφους σας και προσχωρείτε στην άποψη της κατηγορούμενης;

Μάρτυρας: Κάνω εγώ υπεράσπιση στην κατηγορούμενη;

Δ. Καράμπελας: Στο σημείο αυτό υποβάλλουμε αίτημα για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη και των ιατρών/νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων με την κα Δημακοπούλου.

Δ. Καράμπελας: Τον κ. Μπουζιάνη τον γνωρίζετε; Τον θεωρείτε επαρκή;

Μάρτυρας: Επαρκής ιατροδικαστής, είναι χρόνια στην ιατροδικαστική υπηρεσία, δεν έχει πειθαρχικά, είναι επαρκέστατος. Έχει αφήσει να αιωρείται η ανθρωποκτονία, στο πόρισμα δεν λέει ανθρωποκτονία.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ρώτησε τη μάρτυρα για την τοξικολογική έκθεση του καθηγητή Ν. Ράικου.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε τη έκθεση σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιο τρόπο. Βρήκε ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Είναι σαν να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτέλεσμα την ίδια ημερομηνία», είπε η κα Δημακοπούλου.

Αλ. Κούγιας: Ο κ. Μπουζιάνης έκανε τη δουλειά του σωστά;

Μάρτυρας: Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να γίνει συμβούλιο.

Αλ. Κούγιας: Έχει καταγραφεί θάνατος που να οφείλεται σε δηλητηρίαση από κεταμίνη;

Μάρτυρας: Πουθενά δεν έχει καταγραφεί δηλητηρίαση από κεταμίνη παγκοσμίως. Ειδικά σε παιδιά κανένας θάνατος. Και σε μεγαλύτερα άτομα μόνο σε συνάρτηση με άλλες ουσίες δηλαδή αλκοόλ κλπ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σενάρια θανάτου της Ρ. Πισπιρίγκου εντός τριετίας από ιατροδικαστή στη δίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας