Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Βρέχει» εγκρίσεις για ΟΤΑ και παιδικούς σταθμούς

Η πλειονότητα των αιτημάτων προς το ΣτΕ προέρχεται από τους ΟΤΑ, ενώ νησιωτικοί δήμοι, όπως της Λέσβου, εκπέμπουν «SOS», ζητώντας άμεσα ανθρώπους για τους πρόσφυγες

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Βρέχει» εγκρίσεις για ΟΤΑ και παιδικούς σταθμούς

  • A-
  • A+

Το «πράσινο φως» για περισσότερες από 15.000 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει ανάψει μέχρι σήμερα η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός εγκρίθηκε για τη στελέχωση προσωπικού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στην κάλυψη των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους της Παιδείας και της Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο για τους παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκε η πρόσληψη και η ανανέωση συμβάσεων 7.030 ατόμων, ενώ το εύρος των κατ’ εξαίρεση προσλήψεων που αιτούνται διάφοροι φορείς της διοίκησης οδήγησε στη συγκρότηση δεύτερης επιτροπής από το Συμβούλιο Επικρατείας, για να εξετάζει την αναγκαιότητα των αιτημάτων.

Η πλειονότητα των αιτημάτων προέρχεται από τους ΟΤΑ, ενώ νησιωτικοί δήμοι, όπως της Λέσβου, εκπέμπουν «SOS», ζητώντας άμεσα ανθρώπους που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της φιλοξενίας χιλιάδων προσφύγων.

Ηδη το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 32 ατόμων στην κεντρική και τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης υποδοχής, την πρόσληψη 17 πρώην δημοτικών αστυνομικών και 6 υπαλλήλων για το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέσβου, καθώς και τη μετάταξη ενός ατόμου.

Ειδικότερα, η τριμελής επιτροπή του ΣτΕ υπό την προεδρία της συμβούλου Επικρατείας Μαρίας Καραμάνωφ ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη και ανανέωση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 7.030 ατόμων τα οποία θα απασχοληθούν σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και της καταπολέμησης της βίας των γυναικών.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις του υπουργείου Υγείας για στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, αλλά και για την πρόσληψη αγροτικών γιατρών.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, 70 νοσηλευτών, 10 κοινωνικών λειτουργών, 10 ψυχολόγων και η πρόσληψη άγνωστου αριθμού αγροτικών ιατρών. Ακόμα, η πρόσληψη 165 ατόμων (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί τους, προσωπικό καθαριότητας κ.λπ.) για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του Δήμου Αθηναίων. Τέλος, η επιτροπή ενέκρινε:

- Την πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών για αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών - συζύγων υπαλλήλων διπλωματικών αρχών μας (πρεσβείες και προξενεία) στο εξωτερικό.

-Την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 51 ατόμων για την κάλυψη λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών (μάγειροι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, υδραυλικοί κ.λπ.).

Κάθε μέρα νέες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξακολουθούν να υποβάλλονται καθημερινά και νέα αιτήματα για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις και η τριμελής επιτροπή καλείται να εξετάσει νέες αιτήσεις των δήμων: Αργολίδας, Διρφύων-Μεσσαπίων, Θέρμης, Καλαμάτας, Λαμιέων, Λαυρεωτικής και Νάουσας.

Το υπουργείο Παιδείας ζητεί τη χορήγηση άδειας για την κατανομή των πτυχιούχων φυσικής αγωγής που είναι αναγκαίοι για το πρόγραμμα «Αθληση για Ολους και Αναπτυξιακός Αθλητισμός» και για λόγους δημοσίου συμφέροντος -όπως επικαλείται- την πρόσληψη 1.822 ατόμων για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων, για νέες προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων για αρχαιολογικά έργα και μουσεία, αλλά και για την πρόσληψη 367 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Παιδικοί Σταθμοί

Προσλήψεις μόνο για συμβασιούχους

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, έπειτα από την έγκριση του αιτήματος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για προσλήψεις και ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων σ’ αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανάγκες των δημοτικών δομών παιδικής φροντίδας καλύπτονται μόνο με την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή (τα 184 εκατ. ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί για το διδακτικό έτος 2015-2016 επιμερίζονται ως εξής: 137,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 46,1 εκατ. από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΣτΕ: Πότε μπορεί να γίνει αλλαγή επωνύμου
Το παιδί που γεννήθηκε εκτός γάμου αν και έχει αναγνωρισθεί από τον βιολογικό του πατέρα, μπορεί να αλλάξει το επώνυμο του μετά το γάμο της μητέρας του με άλλον άνδρα.
ΣτΕ: Πότε μπορεί να γίνει αλλαγή επωνύμου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Απορρίφθηκε η προσφυγή για τα εφάπαξ των γιατρών
Παραμένει μειωμένο το εφάπαξ των γιατρών, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε τη σχετική προσφυγή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Απορρίφθηκε η προσφυγή για τα εφάπαξ των γιατρών
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΣτΕ: Παραμένει «στον πάγο» το εφάπαξ των γιατρών
Μειωμένο θα παραμείνει τελικά το εφάπαξ των γιατρών καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την σχετική αίτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
ΣτΕ: Παραμένει «στον πάγο» το εφάπαξ των γιατρών
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο ΣτΕ η αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών
Συζητήθηκαν στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις της Ένωσης Αθέων, καθώς και γονέων μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν δύο...
Στο ΣτΕ η αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή 4.673 γιατρών για τα αναδρομικά
«Οχι» στις αναδρομικές διαφορές από τις περικοπές των αποδοχών τους, από τον Αύγουστο του 2012 έως 26 Φεβρουαρίου του 2018, είπε στους 4.673 γιατρούς του ΕΣΥ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας,...
Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή 4.673 γιατρών για τα αναδρομικά
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Προσφυγή δημάρχων για τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του υπερταμείου
Προσφυγή για τα εκατοντάδες ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, δασικές εκτάσεις κ.λπ.) που, όπως υποστηρίζουν, έχουν μεταφερθεί προς εκποίηση στο υπερταμείο, δηλαδή στην Εταιρεία...
Προσφυγή δημάρχων για τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του υπερταμείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας