Ελεύθεροι αφέθηκαν με προφορική εντολή του εισαγγελέα τα τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου σχετικά με το χθεσινό εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, όπου σκοτώθηκε ένας 47χρονος και τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ακόμα εργαζόμενοι.
Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας - επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες. Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Υπαλληλων Λιμανιών Ελλάδος και η Ενωση Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ ζητούν την αυστηρή διερεύνηση των αιτίων του συγκεκριμένου δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Ακόμη, ζητούν να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους εργασίας και να γίνονται αυστηρότεροι και εντατικότεροι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς για την τήρησή τους.
To Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, προκήρυξε μάλιστα δεύτερη συνεχόμενη 24ωρη απεργία για αύριο, ενώ καλεί σε νέα διαμαρτυρία το απόγευμα μετά τη μαζική πρωινή πορεία.