• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 10.2°C
  2 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 1.9°C / 5.7°C
  3 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 8.8°C
  1 BF
  83%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 0.9°C / 2.2°C
  1 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 5.2°C
  3 BF
  93%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.2°C / 4.4°C
  2 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -0.6°C / -0.6°C
  2 BF
  74%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 5.2°C / 5.2°C
  1 BF
  91%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.9°C / 11.6°C
  2 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  1 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.3°C / 11.4°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.1°C / 5.1°C
  4 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  0 BF
  87%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -1.1°C / 1.8°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 1.5°C / 7.2°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  1 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.2°C / 9.3°C
  1 BF
  86%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 6.6°C
  2 BF
  86%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 2.0°C / 4.7°C
  1 BF
  84%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C 0.0°C / 0.0°C
  2 BF
  84%
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κ. Τόμπρας: Ο Ν. Παππάς ουδέποτε άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

 • A-
 • A+

Με την εξέταση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα από τους συνηγόρους της πλευράς Παππά - Καλογρίτσα συνεχίστηκε το ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο μάρτυρας επέμεινε στις αρχικές καταθέσεις του στο προανακριτικό στάδιο. Εκεί είχε υποστηρίξει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας κινήθηκε για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού όχι αυτόβουλα αλλά καθ' υπόδειξην της κυβέρνησης. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε πραγματικά να τον κάνει καναλάρχη ούτε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας του διηγήθηκε ποτέ ότι είχε εξευρεθεί χρηματοδότηση από την κυβέρνηση. Ο Κ. Τόμπρας ανέφερε ακόμη ότι ο Χρ. Καλογρίτσας είχε χρήματα αλλά δεν ήθελε να τα καταβάλει στον διαγωνισμό καθώς αυτή ήταν η συμφωνία του με κυβερνητικούς παράγοντες.

Σε ερώτηση, πάντως, του συνηγόρου υπεράσπισης Θ. Μαντά ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι με τον τρόπο που ήταν δομημένος ο διαγωνισμός του 2016 δεν υπήρχε στην ουσία δυνατότητα του Νίκου Παππά να παρέμβει για να επηρεάσει την εξέλιξη υπέρ του Χ. Καλογρίτσα. Άρα αυτό δεν συνιστά αντικειμενικά παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον, παρά τις πιέσεις της πλευράς CCC-Χούρι για την εγγυητική επιστολή ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Νίκος Παππάς δεν άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού. Επιπλέον, ούτε έδωσε κάποια παράταση στις προθεσμίες του διαγωνισμού προκειμένου να διευκολυνθεί στην έκδοση εγγυητικής επιστολής η πλευρά Καλογρίτσα - Χούρι. Ούτε όμως μετά το διαγωνισμό ο Ν. Παππάς άλλαξε το πλαίσιο καταβολής του τελικού τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες από 3 δόσεις σε 10 για τους υπερθεματιστές.

Επιπλέον, σε ερωτήσεις του Γ. Μαντζουράνη για συναντήσεις Παππά-Καλογρίτσα-Χούρι ο Κ. Τόμπρας επιφυλάχθηκε εάν αυτές όντως πραγματοποιήθηκαν όπως και εάν έγιναν στο Μαξίμου.

Όσον δε αφορά τη διαφορά Καλογρίτσα - Χούρι την χαρακτήρισε ως επιχειρηματική που όμως ενέπλεξε την τότε κυβέρνηση.

Σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου ο Κυριάκος Τόμπρας εκτίμησε ακόμη ότι με τη χρήση - κατά δήλωση του - του Ιβάν Σαββίδη ως «λαγού» για να ανέβουν οι προσφορές στο διαγωνισμό η κυβέρνηση φαινόταν να μη θέλει να βοηθήσει το Χρήστο Καλογρίτσα.


Σε άλλο βέβαια σημείο ο Κ. Τόμπρας απάντησε σς ερώτηση του Α. Λοβέρδου ότι δεν θεωρεί νόμιμο ο Υπουργός επικρατείας να βρίσκει «μπροστινούς» για διάφορες επιχειρήσεις παρότι είχε δηλώσει ότι οι τηλεοπτικοί πάροχοι πρέπει να είναι γνωστοί με ονοματεπώνυμο. Βέβαια σε πολλά σημεία οι τοποθετήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν περισσότερο πολιτικές προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του Νίκου Παππά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στάθηκε ακόμη στα ραντεβού του Χ. Καλογρίτσα με τον Β. Μαρινάκη και τον Δ.Κοντομηνά με μεσολάβηση του Ν. Παππά. Ωστόσο ο μάρτυρας δεν είδε πίεση εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή του τότε Υπουργού να κλείσει τελικά η επιχειρηματική συμφωνία.

Όσον αφορά τον όρο «White House» σε ερώτηση της υπεράσπισης Καλογρίτσα ο Κ. Τόμπρας επέμεινε ότι δεν υπονοεί συγκεκριμένα το Νίκο Παππά αλλά ενδεχομένως την τότε κυβέρνηση συνολικά με την οποία η οικογένεια Χούρι είχε επαφές. Επανέλαβε δε ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρέπει να βρεθεί και ο επιχειρηματίας Σάμερ Χούρι.

Σε τοποθέτηση-ερώτηση του ο Χρήστος Καλογρίτσας τόνισε ότι για 2 χρόνια δεν κατήγγειλε κανέναν για ο,τι συνέβη στο διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Κινήθηκε δε νομικά μόνο μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου υπέρ των Χούρι. «Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά από το επιχειρηματικό μου συμφέρον από την εποχή που ήμουν στο ΚΚΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «τον διαμεσολαβητικό του ρόλο στη συνεργασία CCC - Καλογρίτσα και τη μη παράβαση καθήκοντος σε κανένα στάδιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από τον Νίκο Παππά, επιβεβαίωσε και σήμερα ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας.

Αφού επανέλαβε ότι «δεν είδα και δεν άκουσα τον Παππά» σε κανένα στάδιο των διαβουλεύσεων των δύο μερών, εξήγησε ότι τελικά στο Πόρτο Χέλι υπήρξε «καταρχήν συμφωνία» και όχι «συμφωνία», της οποίας προηγήθηκαν και ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόμπρας ανέφερε:

-«Ζητήθηκε από τον Παππά να αλλάξουν οι κανόνες (σ.σ. του διαγωνισμού), αλλά ο Παππάς δεν άλλαξε τους κανόνες».

-«Ούτε παράταση στην καταβολή της εγγυητικής, ούτε αύξηση του αριθμού των δόσεων για το τίμημα (από τρεις σε δέκα), ούτε όρους που δυσχέραναν τους ανταγωνιστές Καλογρίτσα έβαλε ο Παππάς».

-(Ο Καλογρίτσας) «Μπορούσε να βρει τα λεφτά. Ειχε λεφτά. Όπως βρήκε τα 8 εκατ. ευρώ και τα 6,5 εκατ. ευρώ» για την εταιρεία που σύστησε ο γιος του και συμμετείχε στον διαγωνισμό, καταρρίπτοντας εκ νέου τα περί «μπροστινού».

Για μια ακόμα φορά, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η δίωξη εις βάρος του Νίκου Παππά είναι πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία εκμεταλλεύεται μια «ιδιωτική διαφορά», όπως τη χαρακτήρισε και ο Κυριάκος Τόμπρας. Τα ψέματα καταρρέουν. Για μια ακόμα φορά».


Η επόμενη συνεδρίαση του ειδικού δικαστηρίου έχει οριστεί για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με την εξέταση των μαρτύρων Λιανού και Νικολάου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Μαύρα μεσάνυχτα» για τον Νίκο Παππά από τον μάρτυρα Αντώνη Λιανό της CCC
Πρόκειται για άλλον έναν μάρτυρα που δεν έχει γνώση για τον ρόλο του Νίκου Παππά, ούτε είχε ποτέ οποιαδήποτε συνεργασία μαζί του.
«Μαύρα μεσάνυχτα» για τον Νίκο Παππά από τον μάρτυρα Αντώνη Λιανό της CCC
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ξεκίνησε το ειδικό δικαστήριο χωρίς Παππά - Καλογρίτσα
H υπόθεση αφορά τους χειρισμούς στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. Το συγκεκριμένο ειδικό δικαστήριο είναι το δεύτερο για το τρέχον δικαστικό έτος και το πέμπτο κατά σειρά της Μεταπολίτευσης.
Ξεκίνησε το ειδικό δικαστήριο χωρίς Παππά - Καλογρίτσα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το Δικαστήριο δέχτηκε τα 6 SMS
Στην τελική ευθεία μπαίνει το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τους Χρήστο Καλογρίτσα και Νίκο Παππά, καθώς χθες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων και η ανάγνωση των εγγράφων.
Το Δικαστήριο δέχτηκε τα 6 SMS
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εισαγγελέας Ειδικού δικαστηρίου: Αμφίβολη η εγκυρότητα των sms Καλογρίτσα
Η Εισαγγελέας πρότεινε την ανάγνωσή τους ως απλά ιδιωτικά έγγραφα, με δεδομένη πάντα την αμφίβολη εγκυρότητά τους, απορρίπτοντας πάντως την ένσταση των συνηγόρων Παππά να μη διαβαστούν καθόλου.
Εισαγγελέας Ειδικού δικαστηρίου: Αμφίβολη η εγκυρότητα των sms Καλογρίτσα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Οι «αδυναμίες» Καλογρίτσα και το αίτημα να καταθέσει ο γιος του
Δε θα προσέλθει να απολογηθεί ο Νίκος Παππάς, όπως άλλωστε είχε ενημερώσει από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.
Οι «αδυναμίες» Καλογρίτσα και το αίτημα να καταθέσει ο γιος του

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας